Şimdi Ara

Gizli Panjur İzolasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
3
Favori
3.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar bir derdim var durum şu;
    Evde camlarda PVC var, panjurlarda gizli panjur denen cinsten, o panjurun camın üstünde toplandığı kutuya da panjur kutusu deniyormuş, işte o kutu bizim evde izolasyonsuz, dışardan rüzgar estiği zaman o kutu içinden evin içine acayip bir hava giriyor sanırsınız ki rüzgar evin içinde esiyor, aynı zamanda plastik olduğu için sanki cam açık gibi dışardaki bütün ses evin içinde, içine bazı firmalar izolasyon köpüğü koymuşlar, ben de bir şekilde çözmeyi düşünüyorum ama akıl akıldan üstündür var mı bu problemi yaşayan ve çözen bir arkadaş, teşekkürler.

    Not : Mavi çizgi esen rüzgarı temsil ediyor.

     Gizli Panjur İzolasyon







  • Selam,

    Aynı problem bizde de var. Yeni eve geldik, müteahhit tüm camları monoblok panjur yaptırmış. İçinde izolasyon köpüğü konuluyor fakat o sadece ısı için, sesi kesmiyor. Eski evimizde camı kapattığımızda pimapen sokak sesini % 80 keserdi, burada panjur nedeniyle % 30 bile kesmiyordur.


    Çözüm bulabildinizmi mi 3 sene içerisinde?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Purplelake -- 13 Kasım 2020; 16:34:10 >
  • Purplelake P kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, otamatik panjur yaptırdık. en güzel ve tek faydalı yanı tek tuşla kapatıp açıyorsunuz. perdeyle uğraşmıyorsunuz. Geleyim sıkıntılarına.

    -yağmur yağdığında acayip gürültü yapıyor, st komşuyu da rahatsız etmek istemiyorum ses gidiyordur diye düşünüyorum. panjurların üstüne kendim yolluk aldım panjurun üstüne göre kestim, onun üstüne de metresi 70-80 lira olan şeffaf muşamba koydum öyle hallettim, ses baya bi kesildi,fırtınalı havalarda bazen aşağı düştüğü oluyor :)

    -5 pencerenin 3 ünde aradan su sızdırıp damlatıyor. bir daha silikon çekilecek. ustayı çağırdım bir aydır gelecek...

    -Bi sorun da panjur yukarı doğru açarken çat çat... çat çat diye açılıyor, aşağı doğru sorun yok.

    Bu sorunlardan sonra biraz pişmanlık var, artı ilerde başka sorunlar da çıkacak korkusu da var..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikmet214 -- 3 Şubat 2021; 10:12:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çözüm bulabilen oldumu bu köpüklerden nereden bulabiliriz

  • süngerli ses şiltesi, keçe ile panjur kutusunu önlü arkalı yalıtım yaptım ama sonuç çok zayıf.

    şimdi de soundtec 50 ses bariyeri denedim eh işte biraz kesti (belki psikolojiktir)


    sonuç olarak panjur kutusuna alçıpan yaptırıp gerekirse panjuru iptal edeceğim. eski normal camlı pimpapenler sokak sesi duymazdık şimdi tüm ses içeride.


    eski binalar çok daha iyi yalıtımlıymış. şimdi yeni diye yapılan daireler kağıttan duvarlar, görsel olacak diye berbat kullanışsız panjur sistemleri ile yapılıyor.

  • bende de anlatılan kadar olmasa da ses sorunu var, hava girmesini ise pek gözlemlemedim.


    ses konusunu araştırıyorum, basit bir taşyünü bile aslında yeterli sonuç verir gibime geliyor ama deneyenler sonuç alamamış anlaşılan.

  • Merhaba bu başlığı okuyan ve gizli panjur yaptırmayı düşünen varsa VAZGEÇSİN. Eğer gerçekten işini hakkıyla yapan bir yer bulursanız tamam ama riske girmeye değmez ben çekiyorum siz sıkıntısını çekmeyin rüzgarlı havada normal doğramadan kat kat fazla ses içeri alıyor gıcırtısı ayrı dert kutu izolasyonu çok üst düzey değilse ses ve hava geçişi de cabası illa panjur istiyorsanız dışardan kutusu olsun diğerine bulaşmayın Yazan Bir Dost

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, bende de ruzgarda cat cut catirdama sesleri geliyor normal mi? Sizler hic bahsetmemissiniz. Disarinin sesini almiyorum ama ruzgarda genlesme gibi sesler yapiyor, bigun usta getirdim, abi monobloklar ses yapar yukardan vidalanamiyor vs dedi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • panjurun malzemesi rüzgar çoksa esneme yapıyor onu kast ediyorsanız eğer belki doğrama hizasında zeminden üst kısma dikine kayıt atılıp panjur arasından geçirilerek azaltabilirsiniz rüzgardaki esnemeyi ama o da biraz çirkin görünür


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygulama, malzemeden çalma ... gibi sebeplerden dolayı bu sıkıntıları yaşıyorsunuz. Usta eliyle yapılan işten tek elde hayır gelmez yada müteahhit mantığı ile. Merdiven altı veya bu işi ben yapıyorum cu ustalar. Ucuz teklif verip sistem detaylarına uymadan işler yapıyorlar. Müteahhitin de işine geliyor ve mağdur olan evin alıcısı oluyor. Cephe işlerinde çok karşılaşıyoruz motor kısmını kutusu direk evin içinde ve arkasını alçıpan vb malzeme ile kapatıp gidiyorlar. Sonra su mu alır rüzgar mı alır bilemezsiniz. Kullanılan marka ve motorlarında sesde etkisi var tabikide.


     Gizli Panjur İzolasyon

    Detayda gri yalıtım malzemesinin kalitesi kalınlığı ses geçirgenliği önemli tabi. Çat çut çıkan sese gelince malzemeler birbirine geçme olduğundan ve sarılım yapabilmesi için aralarında azda olsa boşluklar vardır bunlarda tam kapanma yapmadığında rüzgarda ses yapacaktır yine doğru ölçü ve imalat ile giderilebilecek bir durum. Üstteki bu tarz panjurun kullanımı kullanımı benim şahsıma göre yanlış. En azından arkasında duracak 10 cm de olsa krişte kademe olabilir ülkemizde direk lento atılıp doğrama yapıldığı için pek mümkün olmuyor.


     Gizli Panjur İzolasyon


    Yeni yaptıracaklara tavsiyem duvar dışı yaptırın, içi dolgulu yaptırın ısı yalıtım sağlar, yapılan üründen garanti isteyin ve bunu faturanızda belirtsin, marka ürünler ve projeli yerler ile çalışın. Yaparız abi hallederiz abicilerden uzak durun. Detaylarını isteyin nasıl yapacak yalıtımı nasıl sağlayacak kullanacağı malzemelerin markaları neler. Yazında taksanız su testi yaptırın takıldıktan sonra. Motor sesi olacaktır arkasında duvar olsa dahi çok az ses gelecektir aç kapatta buda normal.





  • Yattığım oda iki cepheli ve üç tane bu monbolok zamazingolu camlardan var. ne yaparsam yapayım panjur izolasyonu bir işe yaramıyor. panjuru ve kutusunu tamamen çıkartacağım. ytong ve ses yalıtım bariyeri ile açıklığı kapataacağım.


    üstte bir arkadaş yazmış ben de vurgulayım. monoblok/gizli panjur sakın yaptırmayın. sokağın sesi, soğuğu dairenin içine çok rahat giriyor. aksini kim söylüyorsa da inanmayın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.