Şimdi Ara

AKP'li yazardan başkanlık teklifi: Sadece Erdoğan olsun, sonra kaldırılsın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kabataş yalancısı olarak da bilinen Elif Çakır, "Yapılması gereken belirli bir süre için, mesela beş yıllık bir süre için, Erdoğan’a geçici olarak bu yetkilerin verilmesi" derken, ileride Ahmet Necdet Sezer gibi bir ismin başkanlığa gelebilecek olmasına karşı böyle bir öneri sunduğunu dile getirdi.


    AKP içinde yaşanan tartışmalar sonrası kurulan Karar gazetesinde yazan Elif Çakır, başkanlık sistemi düzenlemesine ilişkin "ilginç" bir öneri sundu.

    Başkanlık sisteminin çok geniş yetkiler verdiğini belirten Çakır, "Bu yetkilerle bizi Ahmet Necdet Sezer gibi birisinin yönettiğini bir düşünelim bakalım? Sonuç ne olur? Peki, çözüm ne?" derken, "çözüm" önerisini şu ifadelerle dile getirdi:

    Çözüm şu olabilir: Bugün güçlü bir başkanlık iradesine ihtiyaç duyulmasının sebebi içinde bulunduğumuz şartlar. FETÖ ile, PKK ile ve bilumum iç ve dış düşmanla mücadele için güçlü bir otoriteye ihtiyaç duyuluyor. Başkanlık sistemini içtenlikle destekleyenlerin görüşü bu. Tarif edilen güçlü liderlik profiline de Erdoğan dışında uyan bir kimse yok bu ülkede. Öyleyse yapılması gereken belirli bir süre için, mesela beş yıllık bir süre için, Erdoğan’a geçici olarak bu yetkilerin verilmesi. Daha sonrası için daha risksiz bir yönetim yapısının teminat altına alınması. Benim teklifim, referandumdan sonra anayasaya eklenecek geçici bir maddeyle bu sorunun çözülmesi. Bir düşünün bunu.

    Kaynak:http://haber.sol.org.tr/toplum/akpli-yazardan-baskanlik-teklifi-sadece-erdogan-olsun-sonra-kaldirilsin-185700







  • Anmet Necdet Sezer yönetse hırsızlar ve ahlaksızlar baş tacı edilmez, bu sebeple canları sıkılmış arkadaşların.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sistem tek adamlık getirir itirafıdır. Çok net!

    İki gün sonra ulusalcı bir adam bu şekilde başkan olursa, kesinlikle onaylamam ama muhafazakar kesimi çok sert ezebilir. Ülkede ne cemaat kalır, ne imam hatip, ne Kuran kursu... Kadın çok haklı, bu sistem ile kim başkan olursa karşısında gördüklerini ezer. Kimse neden ezsin? demesin. Ezmemesi için hiç bir kontrol sistemi yok; güç adamı delirtir, tutsağı yapar.
  • Hayır şu da var. Tam seçim olduğu gün farz edin ki, seçtikleri adam öldü. Seçim iptal edilecek mi? Yoksa ikinci en çok oyu alan adam mı başkan seçilmiş olacak otomatikman?

    Öyle olduğunu düşünsenize, oh bunlara kan kusturuyormuş. Tüm her yere, YSK'ya bile kendi adamlarını atıyor, bir daha ölene kadar seçilmese dahi, ülkenin başından ayrılmıyormuş : )
  • Zaten istenen o
  • Aslinda tek kisi icin bu sistemi istediklerini, yok ulkenin gelecegi yok bilmem ne icin demelerinin bahane oldugunu bu yazi acik ve net itiraf etmis.

    Ayrica bu sistem de baskasi olursa neler yapar korkusu varsa demekki sistemin belirtilen endiseleri tasidigini, tek adamlik, asiri guc getirdiginin yandas kesim de farkinda. Sadece gucun kendilerinde olmasini istiyorlar o kadar.

    Bunun tersi bir yazi yazilsa iste bu zihniyeti boyle igrenc, soyle cirkin diyecekleri de konuya bekleriz.
  • Ölümüne Tayyip sevdalısı kayınpederimin hayır verme sebebi. Yarın ya cehape li ya da fetöcü birisi bu yetkilerle başkan olursa :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten amaç bu gerisi hikaye.Demokrasi,ülke,gelişmek bunlar işin süsü.Ufak ufak medyadaki silahşörlere emir gitmiş ve halkı alıştırma turları başlamış.Biz ise cumayı bekliyoruz bu arkadaş da görüntüleri izlemişti.Kaç cuma oldu ortada bir şey yok.

    Ayrıca yazıda güldüğüm yerler oldu:).Pkk pazarlıklarını yapan;fetöcülere övgüler düzen sanki abd başkanı ve hükümetiydi.İsraile esip gürleyip bmde onun tarafına oy kullanan rahmetli başkan Kennedydi.Mavi Marmaraya gidin diye gaz verip sonra bana mı sordunuz diyen de Tony Blairdi.Çocuklara masallar kıvamında yazı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.