Şimdi Ara

Satış sonrası pert kayıtlı çıkan araç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 30.000 TL civarında bir araç almak için araştırma yapıyordum, Fiat Punto veya Getz alayım derken yaşadığım şehirde bir galeride Opel Astra gördüm, fiyat sordum 35000 dedi, epeyce bir pazarlıkla 32'ye anlaştık. 2008 model 100.000km'de... Arabanın köpeğe çarpma sonucu ön tampon ve kaput değişti, başka hiçbir sıkıntısı yok dedi, ustalara gösterdik onlar da baktı, iyi alınır dediler aracı aldım. Araba çok temiz görünüyordu, özellikle içi, koltukları, konsol tertemizdi, aslında bundan kıllandım, yani 9 yaşında araba bu kadar temiz olamaz diye düşündüm ama koltuk kılıfı kullanmıştır, temiz sürmüştür falan dedim ama hayır...

    Tramer sorgusu için sms attığımda aracın 500TL hasar kaydı vardı o da benim için sıkıntı değildi ama arabayı aldıktan bir hafta sonra tekrar sorguladım ve 25000TL hasar kayıtlı, pertten çıkma olduğunu öğrendim.

    En başta hatalarımın en büyüğü galeriden araba almak, ikincisi yetkili servise göstermeden karar vermek oldu. Mahkemeye gitmeyi düşündüm ama önce satıcıyla görüşüp öyle karar vereyim dedim. Bugün saat 2'de gel hallederiz sıkıntı yok dedi. Bakalım nasıl halledecek. Eğer aldığım fiyata geri almazsa dava açacağım üstüne de tazminat davası...

    Arkadaşlar bu kim bilir kaçıncı olaydır, ben de örneklerini görüyordum ve asla galeriden araba almam diyordum ama işte memleketimizin insanı, hemşehrimiz bizi dolandırmaz dedik... Dememek lazım işte. Yüzbin kere de söylense az: GALERİDEN ARABA ALINMAZ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 14 Şubat 2017; 12:40:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • İlk başta çıkmayan kayıt ikinci sorguladığınızda nasıl çıktı. Tramerde galerici herhalde.
  • Geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JrEvo

    İlk başta çıkmayan kayıt ikinci sorguladığınızda nasıl çıktı. Tramerde galerici herhalde.

    Onu ben de anlamadım. Kazayı yeni yapmış ve sisteme yeni girmiş olabilir. Bu yaşadığım şeyi paylaşmamın bir sebebi de bu durum. Araba alırken sms'le sorgulamaya güvenmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 14 Şubat 2017; 12:55:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni galerici hilelerinden birisi diye biliyorum, dosyayı aracı satana kadar açık tutuyorlar böylece trammer da hasar görünmüyor. araç satış işlemi gerçekleştikten sonra dosya da kapanıyor pert kaydı ortaya çıkıyor.
  • muratkaya kullanıcısına yanıt
    Bence hukuksal yolları denemenizde fayda var diye düşünüyorum. Tamamen DOLANDIRICILIK bu. Adama söyleyin paranızı iade etmez ise direk suç duyurusunda bulunun. O parayı nasıl yiyecekler, ekmeksiz herifler.
  • Hasar dosyası kapanana kadar kayıt görünmüyor. Ben şase üzerinden görünüyor sanıyordum fakat öyle değilmiş. Bunu öğrendikten sonra güvendiğim kişiler hariç kimseden araç almama kararı verdim zaten.

    Şahıs olarak saklamak istemeseniz dahi aracın onarımı sonrası eksperin ödemeyi onaylaması ve dosyanın tamamlanması sürecinde hasar satıcı söylemedikçe görünmüyor. Kişi kötü niyetli ise aracı satana kadar dosyanın açık kalmasını isteyebiliyor, hatta yeni alan kişi ilk sigorta ve kaskosunu yaptırırken o kazanın yaratacağı maliyet artışı görünmüyor.
  • Nasıl aracın üzerinde trafik cezası, vergi borcu varken satılmıyorsa, Açık dosya olduğunda da satışı yapılamamalı. Dosya kapandıktan 1 iş günü sonrasında satılabilmeli... Çünkü satıştan önce hemen kapatırlarsa siz sabah sorgulasanız bile noter için yoldayken yine kapattırırlar. Ama olur mu böyle mantıklı şeyler bu ülke için fazla, önceden plaka sorgulama vardı. Sözde kişisel güvenlik adı ayağına onu da kaldırdılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 14 Şubat 2017; 13:23:3 >
  • Yaniniza bir avukat alip galeriye gidin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.