Şimdi Ara

Vsonic kulakiçileri: VSD3, VSD3S, GR02, R02

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Vsonic, Çin fırlatması firmalar içinde adını sık duyduklarımızdan. ürünlerini tanıtırken Shure, Westone gibi kazıkçı firmaların modellerini baz alarak yaptıkları yolunda bir takım söylentiler çıkararak, pahalı ürünler yerine biz size ucuzunu yaptık, alın sokun (kulağınıza) demeye getiriyorlar.

    her dönem bir başka ucuz ürün için "f/p kralı" diye yaygara koparan ekip de haliyle bir dönem bunlar ne çıkardılarsa üstüne atlamıştır. f/p arenasında adını en çok duyduğumuz ürünleri VSD3/VSD3S kardeşlerdi. ancak sonradan modaları geçti ve artık pek duymaz olduk. kusmuk kadar değerleri kalmadı. amiral gemisi sayılan GR07 ürünleri ise aşırı yüksek fiyattan (70-100 küsür dolarlarda) satıldılar hep ve bu yüzden de almak hiç içimden gelmedi bugüne kadar (VSD3'ler GR07'lerin en az %80'i diye satılıyor). bunların ürünleri en çok resmi satış kanallarından lendmeurears.com'da bulunur genelde. bu sitenin adı Türkçe'de "kulaklarını bana kirala" manasına geliyor (tam kelime karşılığı). ancak yakın anlam çevirisi olarak "kulağını bana ver", "kulağını ver bana", "ver kulağını bana", "versene lan bi kulak (tamam bu kadar değil)" diyebiliriz. bu siteye kısaca LMUE denir.

    bir zamanlar mp4nation.net de Vsonic fiyatlarında sağlam rekabet ediyordu ancak bunlar Brainwavz markasıyla ne çıkarsalar çuvalla sattığını, insanların almak için birbirini ezdiğini, talebe yetişmek için çekik gözlerini mandalla tutturmak zorunda kaldıklarını görünce diğer firmaları bi kabloya takmamaya karar verdiler. buna kızan Vsonic de lendmeurears.com'u satın alarak sahiplerini zengin etti. buna kızan mp4nation ise kendini kapatıp brainwavzaudio.com olarak devam etmeye karar verdi. bunlara kızan ben de bütün ürünleri tekrar almaya başladım. peki bundan sonra ne olacak, hepsi azz sonra...








    VSD3'LERİN TEMASSIZLIK REZALETİ VE R02 FACİASI

    VSD3'ler ilk çıktıklarında çıkartılabilir kablolarıyla büyük sükse yapmıştı. ancak daha sonra bu kablo girişlerinin temassızlık sorunları ayyuka çıkınca sük gibi kaldılar. çok kötü bir başlangıçtı ama satışları engellemedi. salyalı f/p tayfası çoktan sıraya girmişti. ben de o dönem kuyruğa asılıp güvenilir kabul edilen satıcılardan penonaudio.com'dan 45 dolara VSD3 siparişi geçmiştim (eskiden buralar hep Paypal'du). temassızlık yapınca firma bana gümüş kablo diye geçen aslında gümüş kaplamalı kablocuk olan şeyi gönderdi, bir de 10 dolar daha cukkaladılar bunun için.

    yeni kablo da bir halta yaramayınca bizim uşaklarla Ayder yaylasında çekilmiş fotomu gönderip "we're coming" yazıp gönderdim. çok korkmuş olacaklar ki kablo parasını iade edip yerine VSD3S gönderdiler (bu vesileyle VSD3 sesini zaten tecrübe etmiş olduğum için VSD3S istedim). gelen paketin üzerinde "do not fight! China is your friend" yazmıyordu (jericho 2006 dizisine göndermedir). zaten bunlar China'dan gelmiyor. elime geçen VSD3S'in kablosu yarım yamalak yapıştırılmıştı, yani çıkartılamıyordu. daha sonra da zaten bu ürünleri çıkartılamayan kablolu olarak satmaya başladılar. yani bu işin altından uzun bir süre kalkamadılar.

    daha sonraları aldığım R02'lerinin ise daha satamadan bir tarafı gitti. yerine gönderdiklerini sattım, sattığım kişide gitti. yerine gönderdiklerinin yerine gönderdikleri de gitti. yerine gönderdiklerinin yerine gön... anladınız siz onu.








    VSD3

    45 dolarlık çıkış fiyatıyla değerlendirirsek f/p ürünü sayılması maalesef biraz fazla kaçıyor. uyduruk bir cihaz kesinlikle değil; frekans ayrımları yerinde, ses boyu yerinde, bas gücü oldukça yerinde, tizleri de fazlasıyla yerinde... kısacası ortalama başarısı geçer not alıyor. ancak maalesef hiçbir konuda zirveye de oynayamıyor. rakipleriyle kıyaslamalı olarak değerlendirdiğimizde ise en fark yarattığı alan tizler diyebilirim.

    VSD3'ün tizlerinde çok sayıda kulaklığı geride bırakacak bir kalite farkı var. ancak bu kalite farkı kasten bir miktar geride bırakılmış gibi. bu yüzden Aliexpress CKS99'unu tam yenecekken kaybetmiş gibi bir hali var. yani şöyle diyeyim, ilk anda "vay epey detaylı ve kaliteli" diyorsunuz ancak sonradan "bir miktar parazit var sanki, tam net değil gibi sanki, bir kedi gördüm sanki" diyorsunuz. belki de Vsonic, GR07 almamızı istiyor. istemez mi :D tizlerin enteresan taraflarından biri de EQ arttırımına yaklaşık 7-8 desibel daha erken tepki vermesi. CKS77'de belirli bir parçada diyelim 17-19 db seviyesinde tuttuğum 14 khz'yi, VSD3 kullanırken 10-12 db arasında tutmam yetiyordu. CKS99 da diğer CKS'lerle kıyaslandığında 3-5 db daha erken tepki verir ancak VSD3 daha da önde, dolayısıyla db limiti yetersiz EQ kullanmak zorunda olanlar için iyi haberdir.

    baslar konusunda özellikle VSD3S'ten gelince bir "noluyoruz hacı" yaşamanız kaçınılmaz oluyor. VSD3S'te tek borudan akan baslar VSD3'te üç boruya yayılıyor ve lağım sağanağı altında kalıyorsunuz. yani tam taneli bas üretimiyle meshediyor. peki bas kralı mı ? maalesef yine değil. mesela CKS77'ye döndüğünüzde daha dolgun gelen 50-80 hz ağırlığı genel olarak bas vuruşlarını daha kulağı doldurucu, vuruş gücü daha yüksek kılıyor (CKS77'nin de bas kralı olmadığını hatırlatayım). VSD3'teki bu derin bas ağırlığının kasten yapılıp yapılmadığına emin değilim. fabrikatör mevcut fiziksel koşulları zorlamak adına sert basları kısıp ağırlığı derin baslara kaydırmış gibi. çünkü VSD3 derin baslarda kendisinden beklenmeyecek derecede iyi bir titreşim oranı sergiliyor. ancak bu iş EQ'ya bırakılması gereken bir iş, donanımsal kısıtlamaya gidildiği zaman böyle bir vuruş gücü kaybı ortaya çıkıyor.

    gelgelelim akustiğe... Vsonic'i bu konuda nasıl bilirdiniz ? iyi bilirdik (cemaat). evet, kendisinden bekleneni yine yapıyor diyebiliriz. en azından bazı yalancı f/p kralları gibi komple batırmıyor. ancak GR02'ye göre ses boyundaki artışa karşılık frekans ayrımlarında bir miktar kayıp hissediliyor. birebir kıyaslama yaptığınızda Koss Plug ve Moxpad'lere karşı yenildiğini tespit edebiliyorsunuz. Plug ve Moxpad'ler ile Aliexpress CKS üst modellerinin akustik alan farklarını bulmak çok daha zordu. VSD3 ise hemen farkını belli ediyor (kötü manada). ancak tabii çok abartmış olmayayım, bas ve tizleri beğenildiyse ve yeterli bulunduysa bu ürünün akustiği idare eder bir yapıdadır. yani belli bir süre alıştıktan sonra fazla da batmayabilir.

    bir özet geçmek gerekirse, tizlerini bu ürünün esas özelliği olarak varsayıyorum. baslarını da oldukça güçlü buluyorum. akustiğini ise maalesef biraz yetersiz buluyorum. bu ürün fiyatı ve hakkında yapılan uçurmalar yüzünden oldukça sert eleştirilerimi yemişti geçmişte, 10 dolarlık Koss Plug, 10 küsür dolarlık Moxpad'ler, yine 10-20 dolarlara kadar düşük yapabilen başta Aliexpress CKS'leri gibi f/p ürünlerine karşı pahalı da değil aşırı pahalı kalıyordu. bu eleştirilerim LMUE'nin isabetli fiyat politikalarıyla bir nebze hafiflemişti (bazı indirim dönemlerinde 20 küsür dolarları görüyordu, genelde de 30 küsürlerde dolanmaya başlamıştı) ama bence hala yeterli değil. rekabet iyidir diyelim. yazıyı tekrar düzenlerken bu paragrafın biraz küçük kaldığını farkettim.

    neticede VSD3 kesinlikle geçer not alan bir ürün. Aliexpress üst model CKS'leri, Koss Plug ve Moxpad'ler gibi daha ucuz alternatiflere göre bir miktar akustik zayıflık içeriyor ki benim canımı sıkıp bu ürünü çizmeme neden olan bir faktördür. benzer şekilde Moxpad X6'yı da tizleri yüzünden çizmiştim. bas olarak ille de en bi güçlüsünü aramıyorsanız, sahip olduğu yeterince güçlü vuruşlar ve daha önemlisi "tam taneli" bas üretimi sayesinde, yani derin bas titreşimlerini dibine kadar verebilmesiyle fazlasıyla iş görecektir. tizlerinin zaten oldukça özel olduğundan bahsetmiştim. bütün bu tanımlamalar size yeterli göründüyse deneyebilirsiniz. tabii bahsi geçen alternatiflere kıyasla ödediğiniz fiyatı da göz önünde bulundurun.








    VSD3S

    hiç uzun uzadıya bahsetmeye gerek yok. VSD3'ün aynısı. sadece baslarında kırpma var. çok zayıf baslı cihazlardan kendini bir miktar ayırabilse de, VSD3'e göre rahat %20-30 civarı bir kayıp hissetmeniz garanti ki bu hiç iyi birşey değil. VSD3 ile VSD3S karşılaştırılırken bu iki ürünün birbirine çok benzediğini herkes dile getiriyordu. ancak incelemeci tayfanın çoğunluğu araya bir takım belirsiz yorumlar katarak iki ürünün başka ses imzaları/sunumu/akustik özellikleri olduğu izlenimini veriyorlardı. haliyle bu da kafa karıştırıcı oluyordu. ürünleri 2'şer kez kullanmış ve son seferde ikisini bir arada kullanmış biri olarak ben bunun kesinlikle söz konusu olmadığını, iki ürünün baslar hariç tamamen aynı olduğunu sabitledim.

    LMUE de iki ürünün birbirinden farkının baslar olduğunu açıkça satış sayfalarında yazar. kullanıcıların/incelemecilerin hatalı yorum yapması benim artık alıştığım ve doğal karşıladığım bir durum. ancak satıcıların/markaların doğruyu vermiş olması ender karşılaştığımız bir durumdur. gerçi LMUE de S'lerin "daha dengeli" olduğunu söylerken biraz kafa bulandırarak satış yapmaya oynamıyor değil ama neyse... hangi ürünün alınması gerektiği konusuna kuşkusuz şekilde VSD3 diyorum. çünkü basları kullanmak elinizdeki cihazın bas kontrolü yoluyla sizin elinizde. ancak VSD3S alırsanız sadece kayıplı bir ürün almış olacaksınız.








    GR02 Bass Edition

    bu ürün şuan satışlarım arasında işim bitince son yorumlarımı buraya sokuşturacağım.








    R02

    bu ürünün satıcısına göre "R02 Silver, R02 Classic Edition, R02 Classic Upgrade Edition, R02 Professional Edition, R02 Do You Like Kebab Edition" gibi zilyon tane adı var. kimisinin kablosu değişik, kimisinin ise sadece ismi değişik. bazılarının bassız versiyon olabileceğini düşünüyorum zira GR02'nin de "Bass Edition" olmayan düz versiyonu varmış ki Bass Edition yazmışlar. ben LMUE'den "R02 Silver" isimli olanı almıştım. Silver gavurcada gümüş demek, gümüş kaplama kabloyu kastediyorlar yani. fiyatı GR02'den ve hatta bazen VSD3'ten bile yüksek kalabilen bir üründü.

    esas bizi ilgilendiren kısım yani GR02'den nesi değişikti konusuna gelirsek, sadece frekans dengesi değişikti! bu ürün 1 khz arttırımlı geldiğinden kutudan ilk çıktığı haliyle vokalleri vurgulu bir ses veriyor. R02 ilginç bir ürün aslında, bir modeli farklılaştırmak için mesela bas veya tizlerle tasarımsal/mekaniksel olarak oynadığınız zaman bu bas kaybı/başarısı veya tiz kaybı/başarısı olarak yansır ve değiştirilme şansı yoktur. halbuki sadece 1 khz civarı gibi orta frekansları desibel arttırımlı gelen bir cihazı EQ ile oynayarak tamamen değiştirebiliyorsunuz. dolayısıyla GR02 ve R02 ürünleri basit bir 1 khz EQ ayarıyla kolayca birbirine dönüştürülebilen ürünler :D

    mesela GR02 aldın diyelim, aç EQ'yu 1 khz'yi arttır R02 hayırlı olsun. aynı şekilde R02 al, 1 khz'yi düşür GR02 sana hayırlı olsun. şunu da belirteyim, diğer versiyonları bilemem ama R02 Silver ürününün GR02 Bass Edition'dan bas performansı bakımından da bir farkı yoktu. GR02'den esas farkı ilgili bölümde değindiğim gibi bana gelen ürünlerin çabuk bozulmasıydı! bu arada bahsettiğim 1 khz ve vokaller meselesi konusunda özellikle EQ cehaletinde ısrarcı kitleye bir anımı anlatayım: internette araştırırken R02 hakkında vokal performansı ve bayan vokaller üzerine bir takım reklamvari görseller gördüm. bunları firma mı yoksa satıcılar mı hazırlamıştı bilmiyorum. ben bu görselleri kendim ürünü alıp durumu tecrübe ettikten sonra gördüm ve haliyle pek şaşırmadım.

    yani basçıları GR02 ile avlamaya çalışırken diğer yandan da 1 khz arttırımını kullanmak suretiyle vokalcileri de bu ürünle vurmaya çalışıyorlardı. firmalar bazen sadece frekans desibel düzeni değiştirilmiş ürünleri nasıl pazarlayabiliyor görebilen gözler için güzel bir örnekti. bu durum aynı zamanda EQ fakirlerinin inceleme ve yorumlarının ne derece yanıltıcı olabileceğini de bir kez daha gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 6 Aralık 2017; 0:44:24 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.