Şimdi Ara

Clio 1.2 EDC vs Fiesta Powershift vs i20 Tam Otomatik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ;

    Yaza doğru ikinci el araç almayı düşünüyorum. Fiyat aralığım 45000 en fazla 50000. İlk aracım olacağı için çok bir beklentim yok aslında konfordur sestir gibi ayrıntılara takılmam. Sadece şanzımanı üzmesin yeter.
    Konu şanzıman olunca tam otomatiklerin sorun çıkarma oranı çok azalıyor ama onlarda da performans ve yüksek yakıt tüketimi var. Yılda en fazla 10.000 km yaparım hatta sadece hafta sonları kullanırım büyük ihtimalle. Böyle olunca da dizel gerekliliği ortadan kalkıyor.

    -Gönlümden geçen Elite pan i20 ancak yaza doğru piyasanın hareketlenmesiyle birlikte bütçeyi aşabilir. Ayrıca 10 litre civarı tüketimden bahsediliyor.Tam otomatik olmasından dolayı şanzıman üzmez diyorlar.

    -Ondan sonra Kırmızı Clio Icon gönlümden geçiyor. Onda da malzeme kalitesizliğinden şikayet ediliyor. Ayrıca EDC'nin de tam otomatik kadar olmasa da güzel şanzıman olduğunu okuyorum.

    -Fiesta Powershift'te çok üzmez diyorlar ama ön konsolda ekran olmaması son sıraya itiyor.

    Ya da tam otomatik olmasından dolayı eski kasa i20 (2012-2013 arası) hem bütçeye uygunluğu hem de ilk araba olmasından dolayı hasar kaybı çok fazla olmaz diye listemde var. Onun da ön konsolu çok çirkin.



    Aslında tam bir şanzıman savaşı var aklımda. Bu durumda siz hangi şanzımanı önerirsiniz? Teşekkürler.







  • Bu sınıfta en iyisi eat6 şanzımanlı 208ler düşürebilirsen mutlaka tercihin olsun. Fiestanın yeni kasası çıktı bu da aklınızda olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanıdığım biri i20 aldı gayet memnun ama bu tarz meselesi hepsinin test sürüşünü yap hatta rahat görmen için özelliklerini yanyana kıyasla yaz kağıda bak hangisi daha çok uyuyorsa sana al düşünmeden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i20 alacaksan tüplülere bak benzinli fazla harcıyor

    1.2 benzinli tüplü bile ilçede yeterli oluyor
  • clio4 ü daha fazla beğenmeme rağmen (daha önceki aracımdı) otomatik ve benzinli alacaksanız 208 eat6 derdim. ancak bütçeniz 50 000 olduğu için ekranı önemsemeyip fiesta bamanızı tavsiye ederim. çoğu araçta ekranın bir espirisi yok.
  • İkinci ellerde çift kavrama şanzımanlara güvenemiyorum ben pek, kimin nasıl kullandığı belli olmuyor. Tam otomatik şanzımanlı EAT6 şanzıman 208 hem ekonomik hem seri. Buna alternatif olarak CVT yaris veya Jazz düşünebilirsiniz, bunlar da tork konvertörlü ve sağlamdır.
  • i20 manuelde diğerlerine bin basar ama otomatik şanzımanı eski nesil ve çok yakıyor, diğerlerine yönelin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.