Şimdi Ara

Hayır cephesi irdelemesi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Referandumda hayır cephesi profilinin bazı yönleri analiz edildikçe, kimi çevreler çok rahatsız oluyorlar. Oysa bu analizi yapmak referandum da oy tercihlerine ilişkin meseleyi derinlemesine anlamak açısından son derece önemli. Esasen bu noktada kimsenin rahatsız olmaması gerekir. Zira ortada bir gerçek var. Bu gerçek; FETÖ, PKK, DHKPC gibi Türkiye düşmanı, Türkiye’nin ilerlemesini değil, çözülmesini, dağılmasını, parçalanmasını, yok olmasını arzulayanların, bu konuda ellerinden geleni yapmaya çalışanların referandumda hayırcı cephenin paydaşları olduğudur.

    Bu gerçek ortadayken, bu durumu hiç dile getirmemeyi, buna ilişkin hiçbir kelam etmemeyi ve bunun nedenlerini sorgulamamayı hiç kimse hiç kimseden isteyemez.

    Aksine hayır cephesinin tüm taraflarının enine boyuna irdelenmesi gerekir. Zira öylesine uç şeyler, öylesine ileri yorumlar yapılıyor ve öylesine olmayan varmış gibi, var olanı yokmuş gibi gösterilmeye çalışılıyor ki, karşı çıkışların gerçek sebeplerini anlama çabası zorunluluk haline geliyor.

    Öncelikle; kimler, neden Türkiye’nin yeni yönetim sistemine geçişine karşı çıkmaktadır sorusuyla başlamak gerekir. Bu noktada nelere karşı çıkıldığı kadar kimlerin karşı çıktığının bilinmesi gerekir. Bir yandan FETÖ’ nün yurtdışına kaçmış elemanları ve içerdeki kripto unsurları ile örgütün ilişkide olduğu tüm küresel unsurlar ve ağlar, PKK’nın içerde dışarda tüm örgüt elebaşları ve arkalarındaki terör baronları referandum için “hayır “ kampanyasının en aktif üyeleri durumundalar. Bunun yanı sıra; Türkiye’ye geçmişte her zaman ayar vermeye alışkın olan, piyasa araçları gibi çok çeşitli enstrümanlarla terbiye etmeyi görev bilen, içerideki uzantılarını her zaman diri ve canlı olarak devreye sokabilen küresel sömürü baronları, Türkiye’nin ilerleyişinden rahatsızlık duyan uluslararası sistemde mevcut statükolarını korumaya çalışan güçler de hayırcı cephenin bir başka hararetli üyeleri durumundalar.

    Tüm bu odakların ortak noktaları, Türkiye karşıtlığını “Erdoğan düşmanlığı” simgesi üzerinden yapıyor olmalarıdır. Ancak bu noktada açıklanmaya muhtaç bir durum var. Özellikle ana muhalefet partisinin tüm sözcüleri, söz birliği ederek, hayır kampanyalarını “Erdoğan düşmanlığı” üzerinden yapmamaya özen göstermelerinin özel bir nedeni var. Artık çok iyi bilmektedirler ki; halk nezdinde “Erdoğan düşmanlığının” gerçek nedenleri çok iyi biliniyor ve bu konuda bilinç düzeyi yükseliyor.

    Hele de 15 Temmuz hadisesi, bu gerçekliği çok daha fazla pekiştirmiş ve yaygınlaştırmış durumda. Bunu sonunda kavradıklarından, yani “Erdoğan düşmanlığı” yapılarak halkın nezdinde sonuç almanın imkansızlaştığını gördüklerinden maskeli bir pozisyonun içindeler. Bu pozisyonda olunması, doğal olarak sahici ve samimi olmayan bir üslubun ve davranışların sergilenmesine yol açıyor. Ayrıca 15 Temmuz sonrası Türkiye düşmanlarını çok fazla rahatsız eden birlik ruhunun, bütünleşme atmosferinin yaşanmaya başlamasına rağmen bu zeminin süratle dışına çıkılması, hayırcı cephenin profilinin bazı unsurlarıyla yakınlaşma görüntüsünü veriyor.

    Bu gerçeği dile getirmek de, Türkiye sevdalılarına düşüyor…
    Y.Hacısalihoğlu







  • Şöyle bir gerçek var ki bu kadar evetçi insanı analiz ettikten sonra yazmadan olmaz;
    Senin gibi hayır diyen insanları teröristlerle bir arada göstermeye çalışan yalanlarla insanları kandırmayı kendine görev edinmiş kirli zihinlere sahip olduğu aşikar.
    *Cemaatin kirli yüzlerinden Emre Uslu denilen vatandaşın ben de başkanlığa evet diyorum açıklaması dururken,
    *Daha 2 yıl önce müsteşarınızı düzenli olarak ayağına gönderdiğiniz APO bence Erdoğanın başkan olmasının mahsuru yoktur açıklamsı yapmışken,
    *Daha birkaç gün öncesi HDP'nin içeri girip çıkabilme şansına kavuşan ağır toplarından Altan Tan Evet dememememiz için bir sebep yok demişken,

    Sizin bu ülkeye zerre faydanız olmadığı gibi kirli propagandalarla halkı kin ve nefrete sürüklemek, 2 yıl öncesine kadar FETÖ dediğiniz örgütle işbirliği içindeyken şimdi de HDP ve APO & PKK ve uzantıları ile işbirliği içinde olduğunuz göz önünne alınırsa evet cephesi tamamen Türkiye düşmanlarından, ülkeyi eyaletlere ayırıp bölmek isteyen güçlerden oluşuyor.

    Not: MHP'nin altı boş lideri Devlet Bahçeli destekliyor diye seçmeni destekliyor zannetmeyin.




  • Sürekli kandırılan bir hükümetin bir daha kaldırılmasını istemiyorum. Bu sefer "kandırılarsa" sonuçları da ağır olacak. Ayrıca "Ben 2023te Başbakan olsam eyalet sistemini düşünürdüm" diyen RTEye güvenmiyorum.



    HAYIR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 5 Şubat 2017; 12:3:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni sevmeyen herkes vatan hainidir onun bunun çocuğudur bu ne kadar saçma bi cümle dimi ben yukarda saydıklarından değilim ama bir dönem sen hocaefendici oldun fetöyü palazlandırdın oy için kekoları coşturdun tabelalardan tc yi kaldırdın ve seçmen kitlenin iq belli şimdi söylettirme bana
    ben mesaj diyemeyen sığırlar yüzünden hayır diyorum git o sığırları ahırında eğit konuşmayı öğrensinler ondan sonra gel düşünürüm
  • Sizin düşünme yetiniz yok mu da kim evet, kim hayır vermiş ona bakıyorsunuz? PKK evet ya da hayır desin ne farkeder. Ülkede PKK nın bir geçerliliği mi var? Anca sizin gibi insanlar PKK hayır diyor o zaman evet diyenler var. Çünkü savunamıyorlar sistemi propagandayı da hayır verenler üzerinden yapıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizi saf mi saniyorsunuz oyumuz hayir



    Akp gibi kandirililan insanlari bolen cikar diyince cilgina donen bir olusumun her zaman karsisinda olucam



    Hayir hayir hayir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizler gibi kul köle olmaya alışanlar herkesi kendi aklıyla değil başkalarının aklıyla haraket ediyor sanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.