Şimdi Ara

ARAS KARGO'YA TİCARİ KAYYUM ATANDI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
2.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARAS KARGO'YA TİCARİ KAYYUM ATANDI

    Aras Kargo'ya yapılan başvuru neticesinde İstanbul Anadolu 5'inci Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından ticari kayyum atandı. Aras Kargo Anonim Şirketi'ne şirketin A grubu hissedarı, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Evrim Aras’ın yapmış olduğu başvuru neticesinde İstanbul Anadolu 5'inci Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından ticari kayyum atandığı açıklandı.

    Şirketten yapılan açıklamada; Aras Kargo'nun 2013 yılında ortak olduğu Austrian Post’un yatırım planları dahil, gelecek vizyonu ile ilgili verdiği hiç bir sözü tutmaması, şirketin büyümesini engellemesi ve tüm bu planlı adımların sonucunda da şirketin yüzde 50 hissesini daha alma talebini iletmesi neticesinde ortaklık sona erme noktasına geldiği belirtilirken; "CEO Evrim Aras'ın yaşanan anlaşmazlıklar neticesinde 6 aydır yönetim kurulunun faal olarak görev yapamaması ve bu durumun şirketin günlük faaliyetlerini, özellikle kritik önem taşıyan yatırım süreçlerini ve bir Türk markası olan Aras Kargo'nun vizyonunu olumsuz etkilemeye başlaması üzerine konuyu ticaret mahkemelerine taşımıştır. Tüm bunlara ilave olarak yabancı ortağın şirket içerisinde yürüttüğü planlı çalışmalarına yönelik de ek hukuki süreçleri başlatmıştır" denildi.

    Evrim Aras’ın Avusturya'lı azınlık ortağıyla ilgili güven ortamının kalmaması ve yabancı ortağın ortaklığın başından beri şirketin değerini düşürmeye yönelik planlı adımlar atması nedeniyle, şirketin büyümesine destek verecek kararların alınması hedefiyle yapmış olduğu hukuki başvurular sonuç verdiği ve bugünden itibaren İstanbul Anadolu 5'inci Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından Aras Kargo'ya ticari kayyum olarak İleri Akıncı atandığı bildirildi.

    Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "İlk aşamada 3 ay süresince görev yapacak olan Akıncı'nın, Türk şirketinin yeniden güçlenerek yoluna devam edebilmesi için şirketin kritik kararları konusunda çözüm üretilmesine destek olacak ve en önemlisi şirketin menfaatlerini koruyacaktır. Özellikle şirketin günlük finansal süreçlerinin kasıtlı olarak engellenmesi ve birçok önemli yatırımın göz ardı edilmesi gibi kritik sorunlarda da çözüm sağlayacaktır. Şirketimizin; küçük ortağı Austrian Post tarafından, ülke olarak yaşadığımız olumsuzluklar ve içinden geçtiğimiz kritik dönemler fırsat bilinerek ele geçirilmeye çalışılmasına ve ülkemizin ve sektörün önemli bir değeri olan Aras Kargo’ya zarar verilmesine asla izin vermeyeceğimizi belirtir, geçmişe dönük her türlü konunun hukuki çerçevede inceleneceğini de kamuoyunun bilgisine sunarız".

    http://www.cnnturk.com/ekonomi/sirketler/aras-kargoya-ticari-kayyum-atandi
    http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2017/02/02/aras-kargoya-ticari-kayyum-atandi
    http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi/aras-kargoya-ticari-kayyum-atandi-1657449/

    ÖZET: 2013 Yılında ortak olan Avusturya Postası ile yönetim tarafında oluşan anlaşmazlıklar sebebiyle Aras Kargo CEO'su Evrim Aras'ın başvurusuyla şirkete ticari kayyum atanmış. En az 3 ay böyle devam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 3 Şubat 2017; 2:11:47 >







  • ilginç, hiç beklemediğimiz bir haber oldu
  • Bu durumda ortaklar şirkete müdahale edemiyor mu? Hukukçu birisi normal dilde açıklarsa sevinirim, diğer türlü Avusturya Postası zaten küçük ortakmış, CEO'nun sözü geçiyordur şirkette. Ama o CEO kendi yerine başkasının getirilmesini istemiş.
  • Malum kayyumlardan değil ticari kayyum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kayyum diğer çökme kayyumları gibi değil...Zaten kayyumu isteyen şirketin sahibi olan hanım...
  • Yukarıdaki içerikten anladığım kadarıyla şirketin yönetim ve temsil organı olan yönetim kurulunun toplanamaması nedeniyle şirket yönetiminin sağlanması için ticaret mahkemesinden böyle bir talepte bulunulmuş. Zaten bir şirket ortağının yapabileceği de akla ilk gelen olarak bundan ibarettir. Şirketi yönetim ve temsile yetkili organ yönetim kurulu olup bir ortağın doğrudan yönetim kurulu yetkilerini kullanması gibi bir durum söz konusu olamayacağından kayyım tayini yoluna gidilmiş.



    Bir not olarak arkadaşlar; doğru ve teknik kullanımın 'kayyım' olduğu gözden kaçmakta. Gerek kanunlarımızda gerekse doktrinde hiçbir yerde kayyum ibaresi kullanılmıyor. Bu tamamen medyanın ağız alışkanlığı olan ve teknik karşılığı olmayan bir sözcük. İsabetli kullanım kayyımdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frags F kullanıcısına yanıt
    Evet söylediğiniz şekilde yönetim organlarında anlaşmazlık ve problemler varmış.

    Edit: Konuya mesaj yazmak için üye olmuşsunuz. Şirket içinden misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 3 Şubat 2017; 2:12:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frags

    Yukarıdaki içerikten anladığım kadarıyla şirketin yönetim ve temsil organı olan yönetim kurulunun toplanamaması nedeniyle şirket yönetiminin sağlanması için ticaret mahkemesinden böyle bir talepte bulunulmuş. Zaten bir şirket ortağının yapabileceği de akla ilk gelen olarak bundan ibarettir. Şirketi yönetim ve temsile yetkili organ yönetim kurulu olup bir ortağın doğrudan yönetim kurulu yetkilerini kullanması gibi bir durum söz konusu olamayacağından kayyım tayini yoluna gidilmiş.



    Bir not olarak arkadaşlar; doğru ve teknik kullanımın 'kayyım' olduğu gözden kaçmakta. Gerek kanunlarımızda gerekse doktrinde hiçbir yerde kayyum ibaresi kullanılmıyor. Bu tamamen medyanın ağız alışkanlığı olan ve teknik karşılığı olmayan bir sözcük. İsabetli kullanım kayyımdır.



    kayyum
    HUKUK TERİMİ
    ad
    belli bir malın belli bir süre yönetilmesi ya da belli bir işin yapılması için resmi makamlarca yetkili olarak görevlendirilmiş kimse.
    tdk ya göre ise
    kayyum Ar. ®ayyim
    a. 1. esk. Cami hademesi. 2. huk. Belli bir malın yönetilmesi veya belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimse.

    Güncel Türkçe Sözlük
    gerek türk dil kurumunda gerek hukuk sözlüklerinde bizzat kullanılıyor.teknik karşılığı da var ağız alışkanlığı da var kullananda hedefi 12den vurmuş sayılır. resmi gazetede kayyum khk'larda kayyum olarak geçiyor. kanunları yorumlayan kişilern kitaplarında kayyım olarak geçiyor.




  • Khalasar kullanıcısına yanıt
    Değilim. Naçizane şirketler hukukuyla ilgilenmekte olan genç bir hukukçuyum. Sadece ilgimi çeken bir konuda birşeyler yazmaktan kendimi alamadım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aykutali kullanıcısına yanıt
    Genel nitelikli ve hukukun çok temel dallarına kaynaklık eden misal; "TTK, CMK" kayyımdan bahsediyor. TTK m.235 ve m.412 CMK' dan da meşhur bir madde olarak m.128 örnek verilebilir. Kanunu yorumlayanlardan ziyade kanunlarımızın komisyonlarında çalışmalarda bulunan kıymetli hocalarımızdan kayyum diyenini duymadık. Sanırım ağız alışkanlıkları bir süre sonra 12'den vurmaya dönüşüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frags -- 3 Şubat 2017; 4:1:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frags F kullanıcısına yanıt
    Kayyim denmesindeki maksat kiyan anlaminda. malum ulkedede o kadar cok fabrikaya, is yerine cokuldu ki bunlara kayyum denemez.
    kayyum allah`in ismi. mana olarak her isleneni bilen, evveli olmayan demektir...

    kotu ekonomik sartlarda kotu durumda olan sirketlere yada is yerlerine gecici olarka atanan gorevli de kayyumdur. ama feto diyerek kendilerine 100bin tl uzerinde maas baglayanlar olsa olsa hirsiz olsa olsa kiyan olur...
  • FaRaKaN kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık hocam, bilgilendirdiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.