Şimdi Ara

Akita İnu sahiplenmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar akita inu sahiplenmik istiyoruz. öncelikle barınaklara ve ilanlara baktık ama bulamadık. akabinde mecburen yavru sahiplendiren yerlere göz attık ama fiyatlar 3000-4000 arası. daha uygun bulabileceğimiz bir yer var mıdır?



  • Bir akita in sahibi olarak söyleyebilirim ki 3000-4000 liradan aşağı alacağınız köpek zaten akita değildir yada kırmadır yavruyken benziyor olaiblir ama büyüyünce farklı bir şey çıkarsa şaşırmayın bu yüzden yavru olsun istiyorsanız bu parayı güzden çıkartmanız lazım. köpeğin zaten yıllık masrafları çok rahat bu fiyata çıkabililiyor bu yüzden bu kadar para veremiyorsanız köpek edinme fikrinizi tekrar gözden geçirmelisiniz.

    Bu parayı gözden çıkartıyorsanız da gidip pet-shoptan filan da almayın onlarda kırma köpek satabiliyorlar. FCI secereli köpek veren fazla yer yok bunlardan biri koral bey'in sahip olduğu akita dog club onlarla görüşebilirsiniz.

    https://www.facebook.com/AkitaDogCLUB/?fref=ts

    Bu kadar para veremem diyorsanız da köpek sahiplendirmesi yapan siteleri takip edeceksiniz sürekli. Ben her ay 2-3 tane akita görüyorum 2 tane köpeğim var yerim olsa hepsini toplardım.
  • teşekkür ederim orayıda araştıracağım fakat görüşlerinize saygı duymakla birlikte belirtmem lazım ki şimdiye kadar 5 köpek baktım -ki ikisine hala bodrumda ailem bakıyor- hiç biri senelik 4 bin lira masraf çıkartmadı.günümüz koşullarında senelik köpeğe 4 bin lira masraf yapacak çok insan olduğunuda sanmıyorum. bu kriteri dikkate alıp insanlar köpek sahiplenmeyecek olsa ülkenin %90'ı köpek sahiplenemez.bununla birlikte senelik mama, aşı ve parazit masrafları olarak toplamda 1000-1500 tl yeterli olacaktır.



    not: niyetim tartışmak yaratmak değil buradakileri okuyup köpek sahiplenmekten vazgeçecek insanlara farklı bir fikir sunmaktır.yinede köpeğine daha kaliteli mama ve daha özenli bakım için harcama yaparak 4000 lira meblağa ulaşılabilir.
  • selvetarm S kullanıcısına yanıt
    valla hocam benim cebimden çıkan para bu kadar olduğu için bu rakamı yazdım. Ha hava atmak için söylemiyorum bunu ama veterinerler ateş pahası. daha 2 hafta önce 2 köpeğimden birinin ayağına cam bbattı gece acil veteriner bulduk götürdük operasyon yaptılar 500 lira vermek zorunda kaldım. Yazında patisine diken batıp yara yapmıştı o zamanda bir 600-700 gitti. yani bunlar kesin olabilir demiyorum ama her köpek sahibinin başına gelebilir ve veterinerler sağolsun müthiş tokatlıyorlar hasta olunca kendime harcamadığım parayı harcıyorum köpeklere.

    Ayrıca ben safkan köpek fiyatları ucuz demiyorum ama alırken verdiğiniz para zaten bir süre sonra harcadığınız paranın yanında devede kulak kalıyor.
  • Bende arkadaş gibi 2 akita inu sahibiyim.Dediği kadar var maşallahları var dev ırk olarak geçmelerinin hakkını verip yedikçe yiyorlar.Dediğiniz fiyatların altında akita bulmanız pek mümkün değil.Secereli almam şart değil diyorsanız anne babasını görmeden kesinlikle almanızı önermem.Sadece yavruyu görüp almamalısınız anne babayı mutlaka görün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım scr li akita inui aldı bedavadan. Özel olarak arjantinden getirtilmiş. 8000 dolar masraf yapılmış. Eğitimide tamam. Neyse bu köpek çok fazla tüy döküyor. fazlada akıllı değil. Kimseyide yanına yaklaştırmıyor. Çocukları falan sevmiyor. ellenmesine , başının okşanmasını kesinlikle müsade etmez. Tamam çok asil duruşu var ama bana göre bir köpek değil.
  • Ah be bizdede vardı 2tane ASİL VE GEYŞA ikisinide kaybettik iki kardeştiler ilk ASİL vefat etti üzüntüye dayanamadığı içinde 3,5 ay sonra GEYŞA vefat etti tasmasını çıkarırdım beraber tasmasız gezerdik GEYŞAyla. güzel kızım dediğim zaman başlardı kuyruk sallamaya sudan korkardı. ASİLDEtam tersiydi tasmasız gezerken durduğumda oda dururdu hanimiş olum diyince göğsüme zıplayıp koşmaya başlardı. İkiside aynı insandı. Saf kan JAPON AKİTA ASİL BEYAZ UZUN KULAKLI GEYŞA DA BEYAZ KISA KULAKLI. İkisininde SCR si vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeraklıForumcu -- 7 Şubat 2019; 0:27:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geyşamı 12mayıs 2018 Asilimide 2şubat 2018 de kaybettik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.