Şimdi Ara

Aracı 2.el taşıt kredisiyle satmak ne kadar güvenilir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
2.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracıma bir talip çıktı bu hafta, yalnız arkadaşlar kredili olarak şirkete alacağız dediler. Ruhsat fotokopisiyle falan krediyi çıkardık ama sonra banka görevlisi satışı yapın sonra gelin parayı çözelim dedi. Bende para almadan satış vermeyi risk gördüğümden vazgeçtim. Sonra kendi bankacıma da sorduğumda prosedür bu şekilde dedi. Bu işin suistimali yok mu dediğimde aslında vardır biraz güvene dayalıdır dedi. Bu konu hakkında siz ne diyorsunuz? Ben mi gereksiz işgillendim.



  • Evet güvene dayalı bir işlem. Riski yüksek, nitekim satışı veriyorsun. Alıcıyı iyi takip etmek lazım, tuvalete gidiyorum diye gider , gidiş o gidiş. Aman dikkat hocam, yanında eşin dostun olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan1461

    Evet güvene dayalı bir işlem. Riski yüksek, nitekim satışı veriyorsun. Alıcıyı iyi takip etmek lazım, tuvalete gidiyorum diye gider , gidiş o gidiş. Aman dikkat hocam, yanında eşin dostun olsun.

    Ben özellikle karşı tarafın tipine davranışına çok güvenemediğimden noterden döndüm. Yalnız bu uygulama da çok saçmalık var, en azından şerh falan konabilir.
  • Hocam bu durumda muhatabın banka oluyor ev kredilerinde de olay aynı işliyor kredili satışlarda kredi çekenin eline para hiç değmiyor satışı noterden verdikten sonra bankaya satış kağıdı gidince para sizin hesabınıza geçiyor. Sizin bankacı da biraz saçmalamış bence ben bankaya da güvenmeyeceksem kime güveneyim ne demek suistimal olabilir sen onayı verdiysen krediye ben seni tanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xnoname

    Hocam bu durumda muhatabın banka oluyor ev kredilerinde de olay aynı işliyor kredili satışlarda kredi çekenin eline para hiç değmiyor satışı noterden verdikten sonra bankaya satış kağıdı gidince para sizin hesabınıza geçiyor. Sizin bankacı da biraz saçmalamış bence ben bankaya da güvenmeyeceksem kime güveneyim ne demek suistimal olabilir sen onayı verdiysen krediye ben seni tanırım

    Olay sadece o değil işte. Satıştan sonra asıl karşı tarafta bankaya gidip geçici belge ve kasko poliçesiyle rehin koyduracak. Bunu yapmadı diyelim ne olacak. Araç onun üstünde artık, sende paramı aldım diye noterde beyan etmişsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle uzak durulması gereken bir satış türü.
  • burada birkaç kez bu konuyla ilgili mağduriyetler yaşanmıştı.ben olsam tanımadığım birine asla bu şekilde satmam aracımı
  • önce kredi çekilir, bırak boşver riske girme
  • Hocam bakım işlem şu şekilde yürüyor öncesinde alıcının kredi çektiği bankada sizin adınıza bir hesap açılıyor ya da alıcının verdiği size ait bir hesap numarasına gönderilmek üzere para bloke ediliyor. Bankanın verdiği evrakla notere gidip satış işlemi yapıyor, bitince noter evrakıyla bankaya gidip imzaları atıp işlemi tamamlıyorsunuz, para serbest kalıp alıcı hesabına geçiyor ve işlem bitiyor. Bunu size bankanın satışı verince gel halledelim dediği olay paranın serbest kalması bunu bu şekilde size anlatmadıysa suç bankada
  • Alıcıya söyleyin; ihtiyaç kredisi çeksin. Siz de huzurlu bir şekilde aracınızı satın.

    2 el otomobil kredisi ihtiyaç kredisinden çok da cazip değil. Olsa bile ruhsata rehin konur. Kredi bittiğinde rehin kaldırmak da en az 120 tl.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 1 Şubat 2017; 21:56:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orhan Hoca kullanıcısına yanıt
    Aradaki farkı senden mi alacaklar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben öyle aldım. Lakin paranın tamamı öyle olmuyor. Kredi için araç fiyatının % 10-20 sinin peşin elinde olması gerekiyor. Onu önceden veriyorsun satıcıya.. Kredi arkadaşın hesabına geçene kadar yemek ısmarladım. Parasını alınca verdi anahtarları ayrıldık. Biraz güvene dayalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xnoname

    Hocam bakım işlem şu şekilde yürüyor öncesinde alıcının kredi çektiği bankada sizin adınıza bir hesap açılıyor ya da alıcının verdiği size ait bir hesap numarasına gönderilmek üzere para bloke ediliyor. Bankanın verdiği evrakla notere gidip satış işlemi yapıyor, bitince noter evrakıyla bankaya gidip imzaları atıp işlemi tamamlıyorsunuz, para serbest kalıp alıcı hesabına geçiyor ve işlem bitiyor. Bunu size bankanın satışı verince gel halledelim dediği olay paranın serbest kalması bunu bu şekilde size anlatmadıysa suç bankada

    Sizinde dediğinizde eksik var. Olay venim tam yukarıda anlattığım gibi. Elimdrki banka kağıdında da bu açık açık yazıyor zaten. Ortada bir boşluk var. Banka sana aracını sat ve satış kağıdını getir al paranı demiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grezcar

    Aradaki farkı senden mi alacaklar?

    Burası ukalalık yeri değil. Edebinle yaz ya da hiç yazma!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orhan Hoca

    Alıcıya söyleyin; ihtiyaç kredisi çeksin. Siz de huzurlu bir şekilde aracınızı satın.

    2 el otomobil kredisi ihtiyaç kredisinden çok da cazip değil. Olsa bile ruhsata rehin konur. Kredi bittiğinde rehin kaldırmak da en az 120 tl.



    İhtiiyaç kredisinde kişinin limiti olması gerek. Bunda bankanın işi garanti olduğundan olabilir. Zaten bakıyorum benden alacak kişi firmaydı. Baktım 6 aylık mazisi var. Bu kadar yeni firmaya da hiçbir banka kolay kredi vermez. Burada asıl noterin şerh falan koyması gerek. Noterin varoluş amacına zıt bir durum. Krediyle araç satacaksın gidiyorsun notere, bunu söylediğinde biz onu tanımayız paranı aldım diyorsan işlemi yapalım yoksa uzatmaya gerek yok diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orhan Hoca


    quote:

    Orijinalden alıntı: grezcar

    Aradaki farkı senden mi alacaklar?

    Burası ukalalık yeri değil. Edebinle yaz ya da hiç yazma!

    Hayır da ben sana soru sordum? Ben bu ayrıntıyı kaçırmışım demek zor değil.



    Burası işkembeden atma yeri değil. yazacaksan önce bilgi sahibi ol sonra yaz. Altından kalkamadigin her şeye de ukelalık deme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • grezcar G kullanıcısına yanıt
    Beni tanımayan birisinin bana sen yerine siz demesi en basit görgü kuralıdır.



    Çözüm isteyen arkadaşa herkesin kullandığı en basit çözümü yazıyorum. Birşey kaçırdığım falan da yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu satıştan dönmüştüm ama sonrasında araca kim talip oluyorsa 2.el taşıt kredisiyle alacağım diyor. Bende o şekilde olmaz diye geri çeviriyorum herkesi. Herkes dolandırıcı mı oldu yoksa kimse de para mı kalmadı ben anlamadım.
  • KESINLIKLE GÜVENME!!!

    BEN PARAYI ALMADAN SATIŞI VERDİM ADAM ARABAYI ALMAKTAN VAZGEÇTİ
    PARAYI BANA ÖDETTİ.

    DAHA KÖTÜSÜ DE OLABİLİRDİ ARABAYI ELİMDEN DE ALABİLİRDİ

    ARACINI KIREDI İLE SATACAKSAN DEDİKLERİMİ YAP MUTLAKA!

    -ARACIN SANA AYIT OLDUGUNA DAYIR SOZLESM YAP KARSI TARAFLA.
    - KARSI TARAFTAN VEREBILDIGI KADAR KAPORA AL.
    - KARSI TARAFTAN CAYARSA ALIS SATIS VEKALETI AL. VEKALETLE SATABILIR DIYE BIR KAC ANNE BABANIN KARDESININ ISMINI YAZDIR KI KENDI UZERINE TEKRAR UZERINE GERI ALABILRSIN.
    -SIRKETIN UZERINE SATIS VERME. SIRKETIN UZERINE SATIS VERDIYIN ZAMAN ARACIN UZERINE HEMEN HACIZ GELEBILIR. CAYARSA ARABAYI TEKRAR GERI ALAMAYABILIRSIN
    -SAHISIN UZERINE DEVIR YAP. TURKIYE GOV TR DEN KARSI TARAFIN ICRA DOSYASI VAR MI DIYE BAK. ICRA VARSA SATISI VERDIYIN AN ARACI GERI TEKRAR CEVIREMIYEBILRIN.
    -ARACIN DEYERI KADAR KARSI TARAFTAN SENET AL.

    PARANI ALDIKTAN SONRA SENET SOZLESME GIBI SEYLER IMHA EDIP YOLUNUZA DEVAM EDEBİLİRSİN

    BUNLARI YAPMADIGIN SURECE KESINLIKLE BU ULKEDEKI KIMSEYE GUVENME

    AMACIM SENIN UZULMEMEN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 10 Şubat 2017; 22:40:20 >




  • Bankacı olarak şunu söyleyeyim;

    Araç kredisi çeken müşterilerime satıcı nerede diye soruyorum. Satış yapmadan bankaya uğrayın, satıcıya "xxx e 40 bin tl kredi onaylandı, araca rehin tesis edildikten sonra yyy kişisine 40 bin tl ödenecektir" benzerinde yazı veriyorum.

    Satış işleminide şubeme en yakın noterde yaptırıyorum ki satışı yapıp hemen gelsinler diye.

    Araç alım satımında en güvenli yol tabi önce parayı almak sonra satış vermek.
    Bu mümkün değilse banka kredisi çekiliyorsa karşı taraftan FİNDEKS raporunu isteyebilirsiniz. 8-10 TL gibi bir tutara rapor hemen alınabiliyor. Bu 10 tl yi vermeyen adama satışı yapmazsınız olur biter, bu sizin için bir kriter olur en azından, borcuna sadık mı, üç kağıtçımı değilmi aç çok çıkar ortaya.
    Kredi çekilecekse zaten yukarıda benim yaptığım gibi krediyi kullandıracak bankacıdan yazı alın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.