Şimdi Ara

Düşük Model bmw yeni kasa B sınıf ikilemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar ilandaki araç tarzı arabaya binmek mantıklı mıdır ? araç 48 bin lira az da değil fakat bu tutardaki araçlara baktığımızda gerekli tatmini alamıyorum koltuklar kumaş , direksiyon plastik hissi malzeme kalitesi düşüklüğü kafam çok karışık durumda siz olsanız ne yapardınız...Araç yzın yapacağım düğünden sonra almayı düşünüyorum , kafamda 2010-2011 1.6 d volvo s40 ve 1.6 tdi focus sedan var max bütçe 50 bin olacaktır.Fakat bu bmw türü araçlar kafamı çok karıştırmakta yardım lütfen ...


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2005-bmw-3.16-i-deri-plussunroof-plusisitma-pluszenon-pluslpg-orjinal-kazasiz-382932902/detay



  • Bu araçların sorunu kapalı kutu olması.Eğer bir sorun çıkarsa hem maddi açıdan hem manevi açıdan yorar.Benim amcamda bir kasa sonrası Bmw var klima bozuldu adam yaptıramadı sıfırı 4 bin Euro çıkması 4 bin lira.İki senedir Bmwyi klimasız kullanıyor.
  • meşhur laftan haberiniz yok herhalde

    " ilk sahibi BMW'ye biner, daha sonraki sahiplerine BMW "
  • 2000-2005 model arası BMW alıp satanlara şaşırıyorum. Araba 300 Bini devirmiş sürekli bakım isteyecek hala 45-50 Bin fİyat çekenler var, cidden ticareti oluyor mu bu araçların?

    Geçen gün takas geldi aynı şekilde araç komple boyalı euro cinsinden hasar kaydı girilmiş hala diyor kafa kafaya takas edelim, özgüven mi desem Türkiyenin araç piyasasına mı sövsem bilemedim. Yurt dışınca aynı araçlar 2-3 bin USD ye gidiyor.


    İlandaki araç temiz duruyor o hariç, ama o da LPG yemiş bir kere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merdomable -- 1 Şubat 2017; 10:41:29 >
  • Kardesim bmw hevesin varsa al. Milletin lafina bakma. Ben aldim memnunum. 2004 model 318i benim aracim. Parcalari kimi arabalardan daha ucuz bile. Gozun korkmasin.



    Gelelim ilana. Guzel arac fakat fiyat cok. 316 yerine 318 alabilirsin. Vergi koymaz dersen 320 al bak keyfine. B sinifi arabaya her turlu e46 tercih edilir.



    Son olarak tek dikkat etmen gereken sey temizini bulmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pi -- 1 Şubat 2017; 11:19:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski bmwlerin derdi bitmez. Temizi bizim ulke sartlarinda endemik .bunlari alan kesimin cogu arabalari toros gibi hor kullandiği icin alacaksan bir bu kadar masraf acacak diye kenara para da atmak lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ikileme ben de 3 sene düşmüştüm, sıfır ama 2 havayastığı olan ufak bi araba mı, bmw e46 mı diye. Sonra Bmw 3.16i aldım, aldığım araba da 2005 model 112binde boya-değişen yok(baktırırken öyle aldım öyleydi, ama sonradan sağ ön kapı altında ufak bir boyası varmış, o ortaya çıktı), lpgsiz, bakımlıydı.

    Arabayı bende böyle kullandım, bu sene sattım. iyi ve kötü yanlarını söyleyim.

    - özellikle uzun yolu düşündüğümde, b segmenti araçlar güven vermiyordu. Beklendiği gibi çok daha stabildir e46, uzun dingil mesafesiyle sandalyede oturur gibi değil, bacakları uzata uzata rahat yol yaparsınız. Hızını diğer araçlara göre ilginç bir şekilde biraz fazla hissettirir, ama yol tutuşu oldukça iyidir. oldukça sert ama konu uzun yolsa konforlu bir arabadır.

    - genel kalitesini her şeyinde hissettirir, model yılı gerçi şimdi biraz daha geçmiş olsa da premium sınıf havasını verir. Oynanmış apaçi arabası gibi değilse gittiğiniz yerde bmw'ye göre karşılar, fiyat beklentisine girerler dikkatli olun.

    - şehiriçi için pratik bir araba sayılmaz, direksiyonu oldukça ağırdır parklarda yorabilir özellikle. Süspansiyonları serttir, kasisler 16janta rağmen daha fazla hissedilir.

    - rutin bakımları sanıldığının aksine pahalı değildir. Özel servislerde vw, opel gibi gayet normal fiyatlara çıkabilirsiniz. Yetkili servis evet biraz tuzlu olur.

    - Yalnız alırken eğer çok iyi baktırmazsanız ve düzgün bir araç değilse, tamir vs.de üzebilir. Ben alırken gayet düzgün sayılabilecek bir araçtı, onda bile sorunlar yaşadım.

    - Mesela e46'da kronik problemlerden biri benzin pompasıdır.
    Aldıktan sonra çok soğuk kışın etkisiyle araba birden hiç çalışmadı, benzin pompası arızası çıktı. başka birkaç ufak şeyle beraber 3 sene önce 550tl ödemiştim yanlış hatırlamıyorsam. düzeldi.

    - sonra alt takımları iyi baktırın, sert bir araç olduğu için daha kolay yıpranıyor. 1-2 ay sonrasında kasis geçişleri cok fazla konforsuz ve sert oldu, alt takımı sağlam olsun diye komple yenilettim, 1150tl'ydi sanırım.

    - diğer bir kronik sorun sayılabilecek şey, tamponlarda zamanla olabilecek sarkmalar. birleşim yeri açıklığına dikkat edin.

    -bu km.lerde olunca baskı balata değişimi gelmek üzere demektir, bunu göz önünde bulundurun, sanırım 800-1000tl tutar en azından. Trigeri zincirli olduğu için normal bakımda değişmez, ses yaparsa gevşerse vs değişim yapılır, buna da dikkat edin.

    - elektronik aksam kısmı sorun çıkarırsa can sıkabilir.

    Bende geçen sene araba birden dururken kendi kendine sileceklerin çalışması, uzaktan kumanda çalışmaması, arka stopların sürekli yanması falan oldu. Arabaya anahtarı çevirip binebildim, birkaç arıza varmış gibi bazı gösterge ışıkları yanıyordu. beyin karışmış gibiydi, araba çalışınca hiç bir sıkıntı yok ama stop edince başlıyordu.

    Bir yere göstermiştim aküye baktı falan, gösterge arızası var, ondan dolayı sıkıntı çıkarmıştır dedi. söktü baktı birkaç dk normal kaldı, sonra yine başlamıştı. Anlayamadığını düşünüp daha fazla kurcalatmadım, eve getirdim. İnternette araştırdım, pek bir öneri yoktu. Kutup akü başını söktüm toprakladım, 2-3 gün aküye bağlı olmadan kaldı. Sonra bağlayınca kendiliğinden düzeldi, bir daha da yapmadı öyle birşey.


    - bende 3.16i aldım, lpgsiz kullandım. Yakıt her benzinli araba gibi yakıyor ama m yine katlanabilirdim biraz daha ama artık cansız geliyordu fazlasıyla, motor canlı olsa en azından çok iyi olurdu.


    Biraz uzun oldu ama iyisiyle kötüsüyle bilin, alacak olanlar da bazı şeylerine bakarak alsınlar diye objektif yazmaya çalıştım özellikle. Yani bu model BMW için ne çok doğru bir karar diyebilirim, ne yanlış diyebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.