Şimdi Ara

RX 480 Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar daha önce de yazmıştım tekrar yazma ihtiyacı duydum.

    Ocak 2017 de almış olduğum Sapphire Rx 480 Nitro+ 8 Gb ekran kartı, World Of Tanks oyununu oynarken watman yanıt vermeyi durdurdu hatası veriyor.

    Ekran kartını takarken İşlemci ve anakartı da değiştirdiğimden Windows 8.1 e geçiş yapmıştım. Win 8.1, Win 7'ye göre çok sorunlu geldi bana takılmalar, donmalar vs oluyordu.

    Wolrd Of Tanks oynarken bir kaç defa watmen hatası verdi oyundan çıktı ben de tekrar girdim ancak bilgisayarı tekrar başlatma ihtiyacı duymuyordu. En son hata versiğinde bilgisayar ekranı kirli beyaz oldu ve bilgisayarı Restart düğmesinden başlatmak zorunda kaldım. Bilgisayarı tekrar başlattığımda windows çöktü.

    Zaten pek memnun kalmadığımdan Win 7'ye dönüş yaptım bu kez yine World Of Tanks oynarken "Ekrankartı sürücüüsü yanıt vermeyi kesti" hatası verdi. Daha sonra bir kaç defa daha ekran donarak kirli beyaz oldu ve bilgisayar dondu.

    Yabancı forumlarda Watman'e ayar yaparak vs ile çözüldüğü yazıyordu ancak bende çözülmedi. Bugün tekrar çöktü ve sanırım HDD lere hasar veriyor, restart sonrasında HDD ler tarama ile başlattı.

    Bilgisayar bileşenleri;

    İşlemci: İntel İ5 4670 K
    Anakart: Asus z87 Deluxe/Dual
    Ekran kartı: Sapphire RX 480 OC 8GB
    Ram: Corsair Vengeance 4+4 GB
    Güç Kaynağı: Saesonic S 12 II 620 W
    Kasa: Zalman Z11 Plus
    SSD: Corsair Neutron 120 GB + Corsair Force LE 120 GB
    HDD: Wd 1TB + Wd 500 GB + Samsung 500 GB
    Monitör: Viewsonic VA-2248

    World Of Tanks oyunlar için kullandığım SSD içerinde.

    Sorunun çözümünü bilen, aynı sorunu yaşayan veya çözüm için önerisi olan lütfen yazsın. Bilgisayar parçalarının bozulmasından koruyorum. Saygılar.

    Benim ekran görüntüm değil ancak aynısı bende de oluyor.RX 480 Sorunsalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aseuz -- 29 Ocak 2017; 19:54:47 >



  • Sen radeon chill özelliğini kullanıyor musun? En kestirme çözüm bu gibi kare saniye sınırları koymak. 80 dereceye ulaşan bellek kararlı hız aşırtmayı bile bozar. Çaresi de grafik motorunu yavaşlatmak. Msi afterburner ile gelen Riva Server'deki kare limitini 60 yap, v-sync'i ise kapat. Tekrarlıyor mu diye bir bak. Yoksa soğutmayla uğraşacaksın.
    RX 480 Sorunsalı
  • MSI afterburner kurulu var hemen bakıyorum. Soğutma değil kasa açık şu anda, bilgisayar donduğunda kasa açık olduğundan kartın backpaletine dokundum öyle çok da sıcak değildi. Hemen Msi Afterburner'a bakıyorum.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    dediklerini kısmen yaptım, Fps'yi 60 a çekince görüntüde bozulmalar oldu bende sınırı 75 yaptım, V-sync kapalı ancak yine aynı sorunu yaşadım.

    Düzenleme:Başka bir konuda ekran kartı fan hızını yükseltme tavsiyesi vermişşiniz bende yükseltip deneyeceğim ancak WOT da çok lag var daha sonra deneyeceğim ve sonucu buraya yazacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aseuz -- 4 Şubat 2017; 13:46:46 >
  • Bence en iyisi sıfırdan format atıp Windows 10 64 bit formatlayın. Çünkü firmalar en çok desteği en son işletim sistemine veriyorlar. Belki de Windows 10'nun driverlarında bu sorun yaşanmıyordur. Ayrıca MSI Afterburner'dan Clock Speed ile Memory Speed'i bi 10-20 MHz geriye çekip sorun devam ediyor mu söyler misiniz?
  • berkayjan kullanıcısına yanıt
    Windows 8.1 den memnun kalmadım, programlar vs bir kaç defa hata verdi ve canımı sıkıyordu.Win 7 den çok memnunum şimdilik böyle devam.

    Win 10 daha çok yeni bence biraz oturması lazım ileride belki.
  • Konuya cevap geç olacak ama sürücü güncellemesi ile sorunu çözmüştüm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.