Şimdi Ara

Yeni Audi A5 Coupe 1.4 TFSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
20.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Verildiyse takip edemedim fakat öncelikle Yeni Audi A5 coupe ve sportpack e 1.4 TFSİ 150hp motor gelmiş. Öncelikle burda Audi'yi rekabet açısından kutluyorum.Özellikle Yeni E serisinin fiyatlarından sonra Yeni E Coupe 350 bin TL Civarı olacaktır muhtemelen. Yeni Audi A5 coupe ise 220 bin TL. C180 AMG 220 olduğu memlekette bence fiyatı uygun olmuş. Uygun derken arkadaşlar saldırmasın hemen; Audi A3 sedan 1.0 TFSİ 150 bin TL olmuş arkadaşlar şaka değil.1.0 motorun vergi avantajı falan hikaye yani. Anlamadığım durum ise A4 1.4 TFSİ ile Yeni A5 coupe nin fiyatlarının aynı olması.Burdaki fiyatlamayı anlamak zor.



  • A5 i neden E serisi ile karsilatirirsiniz ki ? A5 coupenin rakibi c coupe ve 4 serisidir.C coupe 212 binden basliyor yaklasik fiyatlari var yani.Ben alacak olsam (okadar param old varsaydim :) a5 o leş tasarimiyla c coupenin yanina yaklasamaz.Tercihim c coupe olurdu
  • Arabayı kış lastiği taktırmak üzere servise götürdüğümde gördüm, A5 Sline Coupe.

    Araba gerçekten çok güzel.

    Tasarımı çok şık ve abartısız. Su gibi akıyor önden arkaya.

    İçi yeni A4 ile aynı. Malzeme kalitesi çok yüksek.

    Ben çok beğendim arabayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samsunluuu55

    A5 i neden E serisi ile karsilatirirsiniz ki ? A5 coupenin rakibi c coupe ve 4 serisidir.C coupe 212 binden basliyor yaklasik fiyatlari var yani.Ben alacak olsam (okadar param old varsaydim :) a5 o leş tasarimiyla c coupenin yanina yaklasamaz.Tercihim c coupe olurdu

    Tasarım görecelidir fakat A5 için leş demek acımasız olur bence.Ayrıca ne olursa olsun C coupeden daha iri daha büyük ve yenisi gerçekten baya iyi.Tercihim Mercedes'i sevmeme rağmen A5 coupe olurdu benim.
  • İlk A5 yarattığı etki ile alakası yok, 2007'de A5 ilk çıktığında E92'nin CLK'nın yanında spor otomobil gibi duruyordu hem farklı tasarımı hemde geniş yapısı ve alçak tavanı ile. Audi o zamanlar birşeyler yapıyordu, şuan dünyanın en uyuşuk markalarından biri ve bu Q7'de Q5'te A4-A3'te olduğu gibi yeni A5'te de belli oluyor. Eskisinin üstünde 3-4 saat uğraşıp sıkılıp gecelere akmış tasarım ekibi.
  • Passat 171bin iken bedava. İmkanı olan alsın devlet seneye bu araçlara özel vergi çıkarır😀
  • Önden çeker işte. 2.0 tdi quatrro harici tercih etmezdim.
  • Yukarda da soylenmis,A5 in rakibi C coupe dır.Oda benzer Fiyatlarda zaten.Ben aynı rakamlara arkadan itiş C coupeyi bırakıp önden çeker A5 almazdım.a5 alınacaksa 2.0 Quatro olmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marmaratic

    Önden çeker işte. 2.0 tdi quatrro harici tercih etmezdim.

    quattro olmayan audi al-ın-maz..

    hele ki 1,4 a5 alıp leondan selektör yemek..
  • Ben a5 i seviyorum param olsa alırdım
  • Rakibi C coupe denmişte A5 SB in rakibi C200 ise kimse c200 almaz almıyorda:) A5 i boş bile alsan aynı görüntü var. C yi AMG paketsiz alan nadirdir ekstra 25-30bin lira. Yıl içinde 1.5tsi da gelirse hafta sonu gezmek için alınır keyifle binilir.
  • Yeni A5'e 1.0 75 HP motor gelmediği sürece çöp.



    Alınmaz
  • A5'in rakibi Bmw 4'tür.C coupe tam olarak karşılamıyor bence.
  • canlısını görmedim.genellikle güzel diyorlar a5 için.a5 sportback i daha cok merak ediyorum canlısını görmek lazım.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Gitmese o motorları koymazlar. Koskoca A5 in scirocco dan sadece tipi mi farklıymış 4 de 1 fiyata nerede varsa yarın hemen nakit 2 tane 160lık alayım. Yaşı genç arkadaşlar her daim boş yolda son gaz gidiyor ya golf leon sc falan sollar selektör yapar falan. Bu motor A4 ü taşıyorsa A5 i de taşır. Sen efsane scirocco nu al yolda ne kadar A5 varsa selektör yap yollar senindir aslan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    418i Coupe
    A5 1.4TFSI 150hp
    C180 Coupe

    Dünya'nın en gereksiz ve amacına uygun olmayan 3 arabası.


    136 hp
    150 hp
    156 hp


    Bu 3 tane gitmeyen motora millet gidip şimdi 200.000TL ve üstü para verecek. Cidden komik. Bir de savunanlar var; ''ben tipi için alıyorum'' Yanından 4'de bir fiyatına satılan 160'lık scirocco'lar geçince görürsün tip için aldığını, oturur arabanın içinde ağlarsın.

    50 Bin TL varsa sıfır sricco alıp satalım para kazanırız.Coupe alan adam illa gazlayacak diye bir durum yok. Coupe aracım var dediğiniz gibi sellektör yapıp geçenler arada sıkıştırmaya çalışanlara gülüp geçiyorum. A5 alan adamın emin ol o beni geçti şu beni geçti diye boş şeyler düşüneceği vakti yoktur.




  • A4 0-60 mph: 7.9 s.
    0-100 km/s : 8.4 s.

    A5' in değerleri de muhtemelen bu civarlarda.

    Gayet yeterli hızlanmalar olduğunu düşünüyorum. 2.0 dizellere yakın diyebiliriz. Bir önceki kasanın 1.8 TFSI' ından pek farklı değil; her iki modelin hafiflediğini de düşünürsek. Drag değerleri de fena sayılmaz, ilgisi olan bulabilir. Normal bir kullanıcı için fazlasıyla yeterli; daha da fazlasını isteyen ise 2.0 turbo benzinli bakmalı tabi ki, çok konuşacak birşey yok. Tabi daha da kazık vergi oranlarıyla 2.0 ve üzerinde ortaya çıkan fahiş fiyatları göze almak ve akaryakıt fiyatlarının geldiği nokta ile gidişatını da düşününce akıllı adam işi midir, tartışılır.

    2.0 ve üzerinde benzinli araç artık zor satılır ülkemizde. Bunun da tek istisnası hybrid motorlar olur, bir de lüks segment. Q7,X5, S serisi, 6-7 serisi, A8 gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 28 Ocak 2017; 0:47:52 >
  • en çok satan motoru olabilir fiyatıyla
  • Bana göre de asıl bir araba parası daha ötv ödeyip araç alanları aklım almıyor. %110,%160 ötv ödeyenlere ne gözle bakılmalı acaba?
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Kaç araç tecrüben var merak ediyorum aslında. Sen önce 100bin e tüplü civic alanları ikna et sonra 200bin lik araçlara çıkarsın. Zamlardan önce A4 tdi q. İçin 240bin fiyat almıştım. Şimdi olmuş 280. 40 binlik benzin mi yakarımda o farkı vereyim. Ben 1.4 a4 ve 2.0tdi test ettim şehir içi anlaşılacak bi fark yok. Burda yok 1.4 a5 alınırmı yok 1.6 mercedes alınır mı yazmanın ne anlamı var?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.