Şimdi Ara

Mürekkepli mi, Lazer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
38.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun süredir yazıcı kullanıyorum. Lazer de kullandım, mürekkepli de. Forumda birçok kişinin mürekkepli tavsiye etmiyorum dediğini okudum. Eskiden olsa ben de öyle derdim ama artık öyle değil. Öyle olmadığını anlatmak için açtım bu konuyu.

    Şimdi bir marka ismi vermiyorum, bazıları reklam yaptığımı ya da taraflı olduğumu zannetmesin diye. Bazıları yazmışlar mürekkepli yazıcılarla ilgili sorun yaşayanlarla doluymuş forum!.. Lazerde sorun yaşayanlar az mı sanki forumda.

    Yazıcı alırken bazı şeylere dikkat edilir: Yazıcının kendi maliyeti, sayfa başı maliyet, aylık çıktı sayısı, çıktı alma sıklığı, tarayıcı,fotokopi,fax, wi-fi bağlantı vs. özellikleri, yazıcının hızı, çip olup olmadığı, toner-mürekkep dolumu, çözünürlük ...

    Herkesin ihtiyacı farklı farklı. Kimi için hız, kimi için maliyet, kimi için de resimde kalite...

    Ne yazık ki bazı özellikler düşük maliyet arayan sıradan kullanıcılar için birarada bulunmazlar. Örneğin "renkli olsun lazer olsun ucuz olsun" , ya da "renkli olsun mürekkepli olsun hızlı olsun" deme şansımız şu an için yok.
    Ha maddiyat sizin için önemli değildir yüksek fiyatlara yüksek özellikli yazıcılar da var elbet. Üst segment...

    Ben renkli yazıcılara haksızlık edildiğini düşünüyorum. Özellikle de yeni nesil tanklı yazıcılar çıkmışken.

    Markasını yazmıyorum bende bir tane renkli yazıcı var, 16922 baskı aldım. Bir kere bile servise gitmedi, bir keresinde bir günde 1000 baskıyı geçtim bana mısın demedi. Siyah beyazla da 51511 yazdırdım, o da tanklı. Hem bu saatten sonra servise gitse çok mu? Araba alıyorsunuz hiç bakım görmüyor mu, ya da zamanı gelince parçası değişmiyor mu?

    En güzeli de mürekkep bitince şişedeki mürekkebi basitçe tanka boşaltıyorum. Ne toner dolumuyla uğraşıyorum, ne de cip engeliyle karşılaşıyorum.

    Neymiş mürekkep kuruyormuş... Bir tercih yap kardeşim bu paraya hepsi bir arada olmuyor işte. Ara sıra çıktı al sen de kurutma mürekkebi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 10 Şubat 2017; 20:39:10 >







  • İŞTE KANITI:

    Orjinal tanklı tek renk yazıcıdan aldığım çıktı sayısı: 51511
    Mürekkepli mi, Lazer mi?

    Orjinal tanklı renkli yazıcıdan aldığım çıktı sayısı: 16922
    Mürekkepli mi, Lazer mi?

    Bizzat kendi tecrübem. Altını çiziyorum, tamirsiz, bakımsız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 2 Şubat 2017; 16:5:50 >




  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    VErdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ben de şu aralar bir tanklı yazıcı almayı planlıyordum. Daha doğrusu tanklı yazıcı ile lazer yazıcı arasında kaldım.

    Tanklı yazıcıların uzun süre gitmeyebileceği söyleniyordu. O nedenle lazer bakmaya başlamıştım. Ama şu an aradayım.

    Brorher 1911 ile Borther T500 arasında kaldım.

    Öncelikle siz hangi markayı kullanıyorsunuz, ve Brother T500 tanklı yazıyı tavsiye eder misiniz? Tankların kuruması vs problemler yaşamadınız anladığım kadarıyla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celutska

    VErdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ben de şu aralar bir tanklı yazıcı almayı planlıyordum. Daha doğrusu tanklı yazıcı ile lazer yazıcı arasında kaldım.

    Tanklı yazıcıların uzun süre gitmeyebileceği söyleniyordu. O nedenle lazer bakmaya başlamıştım. Ama şu an aradayım.

    Brorher 1911 ile Borther T500 arasında kaldım.

    Öncelikle siz hangi markayı kullanıyorsunuz, ve Brother T500 tanklı yazıyı tavsiye eder misiniz? Tankların kuruması vs problemler yaşamadınız anladığım kadarıyla.

    tanklı yazıcıların 2 kartuşlu olanları malesef yüz karası orjinal 2 kartuşu delip montaj yapıyor satıcılar insan kusuru ve kartuşunda ömrü belli olmadığı için bu yazıcılar uzun süre gidemeyebiliyor. ama epson da orjinal tanklı yazıcılarda fabrikasyon montajı ve kartuş derdi olmadığı için daha uzun ömürlü olur yukarıda zaten arkadaş paylaşmış çıktı sayısını 55000 gerçekten çok ciddi bir rakam gerçi arkadaş yazıcının modelini sansürlemiş açık ettik onu ama kusura bakmasın :)




  • Baristatales B kullanıcısına yanıt
    Brother T500 de tanklı. Onun hakkında bir fikriniz var mı? Epson L386 ile Brother T500'ü kıyaslarsak yani.

    Bir de bunlar için, çok yavaş yazdırıyor, geç algılıyor, iki gün kullanmasan kuruma yapıyor filan diyorlar. Kafam karıştı iyice.
  • celutska kullanıcısına yanıt
    Epson tanklı yazıcıları ilk çıkaran marka, uzun bir süredir de bu konuda tecrübeli. Tanklı yazıcı modelleri hem geniş bir kullanıcı kitlesini kapsıyor, hem de bu modeller sürekli yenileniyor. Diğer markalar bu işe yeni başladılar ve piyasada yeterince tecrübe edilmediler. o yüzden sorduğunuz model ve diğerleri için olumlu ya da olumsuz bir yorum yapamayacağım.
    Mürekkepli renkli yazıcı alacaksanız hiçbiri lazer gibi hızlı yazdırmaz zaten. Eğer kablosuz yazdıracaksanız algılama biraz geç olur o da saniyeler seviyesindedir, abartılacak bir durum yok. Yazıcı uzun süre kullanılmazsa kuruma olayı olabilir. Yeterki bu uzun süre aylar sürmesin. Bazen iki hafta kadar ara verdiğim oldu. Resimli çıktılarda beyaz çizgiler belirdiğinde yazıcı arayüzünden kafa temizleme yaptırıyorum sorun kalmıyor. İki günde kuruma falan olmaz abartıyorlar. Ben 2 ay kullanmayıp da sadece kafa temizleme ile düzgün çıktılar alanlar olduğunu biliyorum.
    Epson yazıcılarla ilgili Hepsiburada, Teknosa, Vatan gibi belli başlı mağazaların sitelerine bakarsanız yorumların çoğunlukla olumlu olduğunu farkedersiniz. Bu arada L386 bugünlerde indirimde ve 645TL.




  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Canon ve Brother satış rakamları da oldukça iyi. Hatta son olarak bir de HP de işin içine girdi. Ama benim de gözlemim sizinle aynı yönde. Epson bu konuda bir tık öne çıkıyor. Yalnız işin ilginç yanı, Toner kartuş işiyle uğraşanlar mürekkepli yazıcılara düşman sanki. Görüştüğüm, yazılarını okuduğum çoğu servis ve tonerci aman bulaşmayın, lazerden şaşma diyor. Tam tanklı yazıcı alayım tamam derken bu yorumlar kafamı sulandırdı. Şimdi de toneri uygun ve doluma müsait bir lazer seçeneği de kafamda.



    Ağırlıklı olarak siyahbeyaz çalışacağım. Renkli olmazsa olmaz değil. Yinede tanklı mı dersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celutska kullanıcısına yanıt
    Şöyle söyleyim:
    Ben yazıcıları aldım, bir de yedek mürekkep aldım litreyle hem de muadil. Kağıt dışında başka da hiç bir şeye ve hiç kimseye ihtiyaç duymadım yukarıdaki sayılarda çıktı almış olmama rağmen. Bu yüzden toner, kartuş işiyle uğraşanları anlıyorum. Bu saatten sonra sorun çıksa da gam yemem.

    Muadil mürekkeple 1000 sayfa tek renk çıktının mürekkep maliyeti 1 TL civarında. Renkli biraz daha fazla... Hadi 2 TL olsun çok mu?

    Toner fiyatları muadilde bile tek renk için bahsettiğim rakamların en az 10 katı. Renkli tonerler daha da fazlası...
    Toner tozunu alıp toneri kendin doldurarak maliyeti biraz düşürebilirsin. Onun da tozu, sağlık açısından riski, uğraştırması...var. Mürekkep öyle değil, tanka boşalt yeter.

    M105, M200 tek renk yazıcı ve hızı lazere yakın. Renkliler ise yavaş, dakikada 2 sayfadan biraz fazla yazıyor ortalama olarak.

    Lazer de hızlı tabi renkli isteyenler için ama maliyeti çok fazla.

    Düzenli ve çok çıktı alanlar için tanklı mürekkepli tavsiye ederim. Yok çok çıktı almam, arada bir yazdırırım, renklide maliyet sorun değil hızdan vazgeçmem diyenler lazer alabilirler.




  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Tonerci arkadaşların mürekkepli yazıcıları tavsiye etmemesini anlayabiliyorum.



    Bugün mediamarkt'ta tankli yazıcıları inceledim. Canon, Brother ve Epson.



    Özellikle, Brother beni çok etkiledi. Kağıt haznesinin olması, ekranının bulunması, büyütme küçültme gibi çeşitli fonksiyonları çok cazip. Brothera göre Epson çok sade. Brotherin piyasada yeni olması, satış sonrası stabilligi vs bilgim dışında olduğu için temkinli yanasiyorum. Şimdilik Brother T500 ile Epson L365 arasındayim. Fiyatları da 750 ve 645 TL.



    Brother ile ilgili bilginiz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Hocam, tavsiyeleriniz doğrultusunda Epson L386 aldım.... Umarım memnun kalırım. Teşekkürler.

    Alacaklar için, Mediamarkt haftasonu indirimi ile 618 TL ye aldım.
  • celutska kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Doğru zamanlama ve doğru bir tercih olmuş bence.
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Hocam 90 tl farkla l486 modeli alınmalı mı sizce? İkisi arasındaki fark hafıza kartı girişi, wi-fi direct ve dokunmatik ekran. Ekran olması kolay kullanım açısından avantaj mı yoksa dezavantaj mı ona karar veremedim. Ofiste sekreter kullanacak çünkü.

    Ekleme: Bu arada brother t500w ve t800w modellerini de inceledim ve brother modelleri daha mantıklı geldi, ikisi de japon markası sonuçta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturca89 -- 12 Mart 2017; 14:21:58 >
  • allaturca89 kullanıcısına yanıt
    1)işinize yaramayacak özellikleri satın almanıza gerek yok. İhtiyacınıza göre karar vermenizde yarar var.

    2)Brother benim de ilgimi çekiyordu lakin sağlamlık, uzun ömürlülük işin içine girince Epson daha önde. Yoksa ben de T500 alıyordum.



    İlk izlenimlerim yazıcıyla ilgili : usb kablo çıkmıyor kutudan ama ihtiyaç da duymuyorsunuz wifi olduğu için. Kurulumu u ve kullanımı çok basit. İlk etapta renkli ve siyah beyaz çıktılar aldım. Yazdırma hızı tatminkar. Bir lazer değil elbet ama ev kullanıcısı için yeterli. Baskı kalitesi beni biraz üzdü diyebilirim, lazere alıştığım için olsa gerek baskılar biraz cansız ve net gelmedi bana. Buna hazırlıksız değildim, çok net çıktılara ihtiyacım yok. Sonuc olarak beklentimi karşılıyor. Wifi yazdırması da harika. Laptop ve cep telefonundan yazdırmak çok pratik oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celutska kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. Brother modelleri kağıt haznesinin gizli olması yine aynı şekilde mürekkep haznesinin de kasanın içerisinde olması başta olmak üzere, daha fazla kağıt alması, taramadaki ekstra fonksiyonlar, tek seferde daha fazla sayıda fotokopi çekmek vs gibi özellikleri sebebiyle cezbetti beni. Ayrıca bir kaç yerde karşıma epsonların kartuş kafaları ile ilgili olumsuz yorumlar çıktı, gerçi murat bey bu konuya noktayı koymuş. Anladığım kadarıyla sizin uzun ömürlülükten kastınız sanırım kasa ve komponent kalitesi. Karar vermek zor gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allaturca89 kullanıcısına yanıt
    Bu işlerin tamir dolum vs işleriyle uğraşan bir dostun söylediği şu, "dükkanda 1tane Epson varsa 7-8 tane brother vardır. " olay bu. Yoksa saydığınız özellikleri bilmedigimizden Epson almadık. Uzun yıllar sorunsuz kullanalım yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celutska kullanıcısına yanıt
    Yazıcı özelliklerinden yazdırma kalitesini ayarlayabilirsin, kağıt kalitesi de önemli bir etken tabi. Ben A4 çıktılar alıyorum ve genellikle 2 sayfayı kağıdın bir yüzüne yazdırıyorum standart kalite L220'de gayet iyi. Taslak (hızlı) modda yazdırmıyorum hiç çünkü muadil mürekkep kullanıyorum ve çok ucuza geliyor zaten.
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Ben de a4 çıktı alıyorum, iki sayfa bir sayfaya olacak şekilde. Kağıt markası Inopo Tecno. Nasıldır bilmiyorum. Siz ne kullanıyorsunuz kağıt markası? Kaliteli modda yazdırmayı denemedim orta halini kullanıyorum şimdilik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celutska kullanıcısına yanıt
    Copıer Bond kullanıyorum genellikle. A4 için yüksek kaliteye gerek duymuyorum. A4 çıktılardan ziyade fotoğraf yazdırmada kağıdın etkisini kastetmiştim.
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    İşyerinde Copier Bond kullanıyorum. Çok tercih edilen bir kağıt markası. Navigator çok hoşuma gitti. Mürekkepli yazdığımız için kağıt bizim için daha önemli.



    Valla ilk günden 50-60 sayfa yazdık. İyi oldu bizim için.



    Siz uzun süredir kullanıyorsunuz, kaç gün kullanmazsak yazıcıyı mürekkepler kuruyor? Kimi iki haftada bir çıktı al yeter kimi ayda bir diyor. Biz de ona göre dikkat edelim yazıcı kurumasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celutska kullanıcısına yanıt
    işyerinde l300 var gunluk çıtkı alınıyor + orjinal mürekkep olmasına rağmen bazı nozulları tıkanmış.
    orjinala güvenemiyorsak.
    biz mürekkepleri alıyoruz ama orjinal kutusunda son kullanma tarihi falan yazıyor. biz 100ml alınca ne oldugu belli olmuyor tortu yapmış olabilir. raf ömrü 2 yıl olabilir.
    bu yüzden düzenli çıtkı. Aylık çıtkı denemedim hiç:D max 2 hafta
    yazıcıdan hep yüksek dpi baskı alın önerisi var.
    benım işyerindeki gibi normal baskı alınca demek ki nozulların bazısı çalışmıyor. sonrada tıkanıyor.

    yazıcı kullanmayacagım zaman kartuşlara kolonya basıp temizlemeyi düşünüyorum
    kimi cam suyu iyi oluyor yazmış. denemek lazım


    ben ayda 1 çıtkı alırım diyenler lazere yönelsin bence.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.