Şimdi Ara

Kredi kartımdan habersiz para çekilmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
27.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Bugün farkettim ki Finansbank kredi kartımdam 2 defa izinsiz harcama yapılmış. Toplam 50 TL'lik bir çekim. Yurtdışından, internet üzerinden çekim yapılmış, kart bilgilerim kopyalanmış.

    Hemen Finansbank'ı aradım; durumu bildirdim, kartımı kapattılar ve harcama itirazı talebimi aldılar. En az 45 gün beklemem gerekeceği, bu sürede bu borcu ödemem gerektiği ve eğer itirazım kabul edilirse paramı geri alacağım söylendi. İtirazım kabul edilmezse borç bana ait.

    Araştırdım bunun gibi çok şikayet var. 2000-4000 lira çekim yapılmış 18 seferde. Genel olarak "Türk Telekom Avea" notu var çekimlerde. Kimisinin itirazı kabul olmuş kimisinin olmamış ve ödediği para için isyan etmiş.

    Türkiye'de 40 milyon kredi kartı bilgisinin çalındığına dair haberler vardı, başıma geldi ve önlem almalıyım diyorum.
    - İlk olarak yurtdışı alışverişe kapatacağım kartlarımı, çünkü yurtdışı alışverişlerde telefonuma işlem onay kodu gelmiyor, örnek Amazon, Aliexpress v.b.
    -Tüm kartlarımı kapattırıp, yenilerini istemeyi düşünüyorum. Yurtdışı ve yurtiçi alışverişe sadece sanal kart bilgilerimi kullanmayı planlıyorum.

    Benden çekilen tutar 50 lira fakat ya 5-6 bin lira çekseler ve itirazın kabul olmasa ne yapsın insan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 7 Haziran 2017; 10:47:42 >







  • Aralık ayında Bonus Genç kartımda benim de başıma gelmişti benzer bir durum. Kartları mümkün olduğunca internet kullanımına kapatmak, hatta internette hiç kullanmamak gerekiyor. Sanal kartlar daha güvenli.
  • başıma benzer bir olay geldi. internetten alışveriş yapacağım zaman sanal karta limit tanımlayıp ordan alışveriş yapıyorum en güvenlisi.
  • hergün birkaç tane yarım dolarlık aliexpress siparişi veren biri olmadığım için elbette alışveriş yapacağım zaman ona göre limit ayarlayıp sanal kart kullanıp, alışverişin ardından da limiti sıfırlama seçeneğini kullanıyoruz.
    ama birkaç gündür yapıkredi ve finans müşterilerini arayıp sürekli kart kopyalanmış yenileme yapacağız dediklerini duyuyorum. Bizden sakladıkları bir hack vakasına maruz kalmış olabilirler
  • Bugün yine aynı olayı yaşadım. Bu sefer AKBANK Kredi kartımdan 574.20 dolarlık çekim yapılmak istenmiş ama yurtdışı alışverişe kapadığım için kartı, başarılı olamamışlar.



    Akbank'ı aradım biraz önce, kartımı kapatıp yenisini gönderdiler.



    Ailemdeki herkesin kartlarını yurtdışı ve internete kapattım geçen seferki olayda. Bu kadar kısa sürede aynı şeyi yaşamayı beklemezdim.Kredi kartımdan habersiz para çekilmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 31 Ocak 2017; 11:44:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kullandığınız bilgisayar, telefon, programlar ve tarayıcı eklentileri sorunlu olabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paramedik 112 kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi ben de düşündüm. Bilgisayarımda işle alakalı programlar, antivirüs, firewall gibi uygulamalar var. Güvenliğe önem veririm, sitelerde noscript kullanırım ama aklıma sadece Zemate şüphe düşürüyor. Mecburen kullandığımız oluyor.



    Bilgisayarı format sonrası yedeğe döndürüp yeni gelen kartlarla alışveriş yapmadan kullanacağım ama android telefonumdaki programlar da soru işareti. Kurulum sırasında ruhumuza kadar işleyebilmek için izin istiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de aynısını oldu, direk google'da arama yaptım. Bu TROY denilen ödeme sistemine ait bir firma imiş. 267 TL borcum gözüküyordu bu elemanların ismi yazıyordu. Epey korkuttu ama anladım ki o borç benim yurtdışından aldığım eşyanın borcuymuş.
  • Hocam merhaba aynı sorun benimde başıma geldi kartımı kapattırdım paranızı olayı çözümleyebildiniz mi veya paranızı geri alabildiniz mi ?
  • Konuyu açtıktan sonra yeni gelen asıl kartları hiç internet alışverişinde kullanmadım. Sadece sanal kartları kullanıyorum artık.



    Bu arada Finansbank'tan çekilen parayı düzeltti banka. Ama o ay o parayı ödedim. Diğer ay geri ödediler parayı. Normalde 3-5 ay sürebilir gibi bir yazı gelmişti hem evime hem eposta adresime.





    Akbank ve Garanti kredi kartı kullanıyorum sanalda ama Garanti daha güvenli. Çünkü asıl kartı yurtdışı ve internet alılverişine kapalı tuttuğum halde sanal kartı açık bırakabiliyorum. Akbank'ta asıl kartı açıp kapamam gerkiyor 2 dolarlık ürün bile alsam. Ayrıca Garanti 3d şifresi gönderiyor her aliexpress alışverişimde. Akbank'da bu yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoturk kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam bende paramı almaya calısacağım dahada internet üzerinden alışveriş felan yapmam
  • dün telefonuma sms geldi bu işlem bilginiz dahilinde mi diye. facbk ads diye biyerden toplam 240 ve 200 küsür dolarlık işlemler yapılmış denizbonus kartımdan. ki denizbonusu internette çok az kullanmışlığım var.bi de ondan önce asaasdas şeklinde bi uydurulmuş bi yerden 42 kuruşluk bi çekim var. muhtemelen deneme amaçlı yapılmış sonra asıl çekimler yapılmış. hemen kartı kapattırıp harcama itirazında bulundum. işlemler provizyondaydı son baktığımda. geçen sene de garanti bonus da 50 kliralık türksat fatura ödemesi yapılmıştı. iyice tehlikeli olmaya başladı bu işler. birileri bişieri kopyalaıyor sızdırıyor
  • Geçmiş olsun arkadaşlar. Geçen sene ekim ayında benim de başıma böyle bir olay gelmişti. Finansbank kredi kartımdan yurtdışından bir site den 50 usd, vatan bilgisayardan da 900 tl civarında bir alışveriş yapılmıştı. Ben günlük hesaplarımı kontrol ettiğim için provizyonda bekleyen işlemlerde yakalamıştım. Hemen kartları iptal ettirmiştim. Harcama itiraz formu doldurup bankaya bildirdim. Vatan bilgisayarıda arayıp bir şekilde kargolatmamıştım. Sonra savcılığa da suç duyurusunda bulundum. Sonunda kartima çekilen tutar iade edildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben internet alısverislerine kapalı tutuyorum. Kullanacağım zaman açıyorum sonra yine kapatıyorum. Üşenmeyin yapın bunu , sonra saçma sapan bu işlerle uğraşmak zorunda kalıyorsunuz.
  • teknoturk kullanıcısına yanıt
    Kredi kartım olmasına rağmen internet alışverişleri için ininal kart kullanıyorum..

    Ininal kart ön ödemeli kart, yani önce karta para yatırıyorsun sonra harcıyorsun..
    Ininal kartı ben Teknosa'dan aldım para yüklemelerini ise PTT atm'lerinden yapıyorum..
  • Hocam selamlar,

    İnternette başınıza gelen olay benim de başıma geldi bugün iptal ettirdim. Allah'tan sanal kart kullanıyorum. Benim de finansbank kartı olduğu için size danışmak istedim süreci.

    Çağrı merkezini aradım ve kartları iptal ettirdikten sonra harcama itirazımı aldılar sözlü olarak ve 45 gün içinde sonuçlanır dediler. Sizin işlem iade oldu mu? Yazılı dilekçe falan istediler mi sonradan?

    Bazı bankalar yazılı dilekçe istiyor.

    Açıklama aynı turk telekom avea yazıyor halbuki abonesi bile değilim.
  • dulcet kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Kağıtlık bir işim olmadı, sözlü olarak talebimi aldılar, yasal prosedürü okudular. Sanırım en fazla 180 günde sonuçlanır gibi bişey söylediler.



    O ay o parayı ödedim diye hatırlıyorum, bir sonraki ay kartıma geri yatırdılar parayı. 2-3 ay sonra adresime bankadan bir zarf geldi, itirazınız sonuçlandı diye. Zaten parayı geri almıştım.



    Sorunu kolayca çözüyorlar, stresini çekmek kalıyor beklerken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoturk kullanıcısına yanıt
    Anladım. Cevabınız için teşekkür ederim.



    Benim asıl kartım ve sanal kartım iptal edilmiş durumda. Yenisini gonderecekler. Sanırım o bakiyeyi de yeni karta iade ederler sonuçlandığı vakit.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar bende finansbank kullanıyorum, aliexpress üzerinden benden habersiz 197tl lik çekim yapıldığını gördüm. Çekildikten 4-5 saat sonra fark ettim. Herhangi bir sms bildirimi vs. gelmedi. Bu olay 1 hafta içerisinde yaşandı en erken 45 güne sonuçlanır dediler. Sizce nasıl sonuçlanır? Bu arada finansbank sorunu olarak gördüm burada hep

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. babamın garanti bonus kartından toplam 5 işlemde 900tl civarı para çekmişler. ayın 17 sinde 3 işlem, 18 inde 2 işlem. Bu işlemlere dair hiç msj veya uyarı gelmedi. Ancak ekstra gelince fark ettik.

    çekilen paralar şu başlıkta;
    FACEBK VRVGJCSN62
    FACEBK 5CFKLC2N62
    FACEBK GUWNQCWM62
    FACEBK HUWNQCWM62
    FACEBK SFRXNCNN62

    Birde vultr.com diye bir site 5 dolar ve 25 dolar çekmiş 3 gün sonra geri ödemiş neler oluyor kartta anlamadım.

    Müşteri hizmetlerini arayıp kartı kapattırdık. Ama bizden habersiz yapılan bu işlemlerin parasını alabilir miyiz? Daha itirazda bulunmadık ne öneriyorsunuz, teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.