Şimdi Ara

Ülke Gündemi Bölümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malum, önümüzde kesinleşmiş bir referandum var ve bu konuda konuşmanın, tartışmanın serbest olduğu -kurallar dahilinde- Ülke ve Dünya Gündemi bölümü var forumda. Haliyle tartışmalar bir hayli alevlenecek. Bu konuda önlem alınmasının herkes için daha iyi olacağını düşünüyorum ve sadece bu bölüme özel olarak daha sıkı kurallar uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle tartışma çıkarmaya yönelik tahrik içeren mesaj atan üyeler için.

    Bu konuda önerim şudur:

    -Üye ilk tahrik içerikli mesajında 1 hafta, 2. mesajında 3 ay bölüm uzaklaştırması alsın.
    -Yeni üyelerin, hesapları onaylandıktan 72 saat içerisinde attığı mesajlar ve/veya ilk 10 mesajı incelensin.
    -Trollere, sempatizanlık yapanlara daha sert yaptırımlar uygulansın. Tartışmalar Ana Konu üzerinden yürüyecekse konunun ilk mesajını silerek konuyu kaldırmak yerine ilgili mesajlar silinsin, mesajları atan üyelere yaptırım uygulansın.
    -Yeni üyelerin güzel fikirleri, mesajları olabilir ancak yeni üyelik bir başka hesapla yorum atmayan başkasına da ait olabilir(yan hesap-fake hesap) ve bunu ortamı germek için kullanabilir.


    Bloklanan üyelerin mesajlarının yanında bloklama sebebi olarak yazdığımız notlar da görüntülenmeli ki neden blokladığımızı kolayca görebilelim.

    Yoksa bugüne kadar gördüğümüz şekilde gerek küfür gerek yalan yanlış propagandalarla ortamı karıştıran kişilerin bir üyelikleri uzaklaştırma aldıktan sonra başka bir üyelikle aynen devam etmeleri sonucu hem üyelere, hem takipçilere olumsuz yansır hem de bölüm yöneticilerinin işleri hiç yoktan bir hayli artmış olur.







  • Bahsi geçen konuya mesaj yazılabilmesi için cep telefonu onayı istenmekte fake hesap açmaları için birden fazla cep numarasına ihtiyaçları var. Hadi diyelim ki huzursuzluk yaratmak, tahrik etmek ve hala birilerine yaranabilmek için tartışma yaratmak isteği ile birden fazla üyelik kayıtları var. O halde aklı başında, ne yaptığını bilen, okuduğunu anlayan insanlar olarak tahrik içerikli hertürlü mesajın sahibini kullanıcılar olarak blok'layın ya da şikayet edin donanımhaber forumu gerçekten ama gerçekten bu konuda çok demokratik bir forum'dur kişiye veya kuruma hakaret/küfür edilmedikçe hiç kimseyi eleştirilerinden ötürü cezalandırmadılar ben kendimden biliyorum ve ayrıca küfür/hakaret içerikli mesajın sahibi şikayet edilmedikçe o kişi cezalandırılmaz. Ülke ve dünya gündemi forum'undaki konulara cevap yazabilmek için cep telefonu onayı gerekiyor ben bu yüzden cevap yazamıyorum ancak "rte sempatizanı olan ve rte'yi öven mesajları yazan bütün herkesi blok'lıyorum ve sebebine de 'teröris' etiketini ekliyorum bunu yapmamın sebebi rte'nin kendine muhalif olan herkesi terörist olarak ilan etmesidir. Bir toplum işte bu tür söylemler ile kutuplaşır ve bölünür" siyasi konuya cevap yazabilmem için cep telefonu hattına sahip olamam gerektiği için bu cevap hakkımı 'ölmüş demokrasi siyaseti' için kullanmıycam sadece blok'ladığım kişiler neden blok'landığını anlansınlar diye kullanıcam. Buradan o malum kişilere yazıyorum sen kendi iradeni bir kişiye teslim ediyorsan biat edenlerdensin ve biat etmek tamamen teröristlerin yaptığı bir eylemdir tıpkı nusradaki teröristlerin ışid'e ya da sizin söylemlerinizle daeş'e veya deaş'a katılmaları gibi bu katılma sebebi kendi iradeleri değil biat ettiklerinin ilanıdır. Nasıl ki onlar tüm dünya'nın gözünde radikal dinci terörist ise sen de benim gözümde 'radikal dinci teröristsin'.


    Edit: bize eleştiri hakkını tanıdığınız için ben kendi adıma ve şahsıma sizlere teşekkürü bir borç bilerek teşekkür ediyorum teşekkürler donanım haber paralı ve onursuz otomatlardan/trollerden olmadığınız için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modern yaşam 2 -- 21 Ocak 2017; 16:34:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • modern yaşam 2 M kullanıcısına yanıt
    Bloklamak çözüm olmuyor. Takip ederseniz bölümü inanılmaz derecede fanatik olanlar var ve bir türlü o bölümden gitmiyorlar. Şikayet edilmeleri yetmiyor. Çünkü konu içerisindeki bir gerginliği konuyu tamamen silerek çözdüğünü sanıyor yöneticiler. Konu yok, mesaj yok demek sorun yok demek olmuyor. Evet/Hayır olayından bahsetmiyorum. Bölümde seviyeli tartışma diye bir şey yok. Bir taraf diğerinin konusunu, yorumunu beğenmeyince saldırıyor ve konuda gerginlik var diye komple konu uçuruluyor. Bugün ise bir yöneticinin taraflı davrandığını yazmışlar bazı üyeler ve şikayet ediyorlardı. Yöneticilerin mutlak adaleti sağlamaları zordur ve bu kadar yoğunluk varken bölüme gelen trolleri uzaklaştırmadan da şikayetlere yetişmeleri mümkün gözükmüyor. Geçen seçimlerden önce birkaç üyenin aynı şeyleri arka arkaya yazdıklarını, neredeyse bire bir aynı içerikli konuları aynı saat içerisinde açtıklarını gördük. Bunlar trol ve bu üyeler bir türlü banlanmak bilmedi bölümden. Telefon onayı bir yere kadar. Seni, beni frenler. Ama adamın elinde 10 numara varsa ve 1 üyeliğinin banlanması aylar sürüyorsa telefon onayının bir anlamı kalıyor mu? Komple hesabın forum içerisinde yorum yapmaya kapatılmasını kast etmiyorum. Sadece o bölümde engellenmesi yeterli.

    Benim söylemimde görüş yönü belirtmedim. Bu herhangi bir görüş olabilir. Ama benim kast ettiğim uç olanlar ve sürekli particilik yapanlar. Hangi taraftan olduğunun önemi yok. Çünkü bu üyeler yüzünden tartışma diye bir şey olmuyor. Olan şey boş duvara yazıp laf kalabalığı yapmaktan ibaret oluyor. Mesajlar gizlensin, bölüm kapatılsın DEMİYORUM. Yanlış anlaşılmasın.

    Hassas bir bölüm ve hassas bir konu, zor günlerde de laubalilik, trollük, sempatizanlık hepimize zarar. Türkiye'nin en büyük forum sitesinde de olması yakışmıyor. Önlem alınması ve alınan önlemlere harfiyen uyulması gerekiyor. Aynı mesajı bir üye yazınca sadece mesajı siliniyor, bir başkası yazınca uzaklaştırma alıyor diye üyeler şikayet etmemeli. Ediyorlar ve bu sorun olduğunu gösteriyor.




  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Aslında tartışma yaratmak, huzursuzluk yaratmak adına particilik yapanlara cevap verilmezse o kişi kendisini duvara konuşuyormuş gibi hisseder bu da kendisini psikolojik anlamda yıpratır böyle bir etkinin olmasını istemem ama mevcut düzeni, yaşam biçimini benimseyip ona göre tepki verdiği için bu psikolojik etkiyi kendileri hakkı gibi istiyorlar hani bir söz var ya hak istenmez alınır işte bu psikolojik etki durumu tamda bu troll dediğimiz kesimin hakkı'dır bu hakkı da onlara, cevap vermeden sanki o kişi yokmuş gibi davranarak vermeliyiz bizim mesajımızı alıntı mı yaptı ne yazdığını önemsemeden konun gerektirdiği cevapla o kişiyi alıntılamadan veya o kişiyi etiketlemeden konuya cevap vermeliyiz mesela konu şöyle bir konu "a partisi neden böyle yapıyor da b partisi yapmıyor" bu konuda bir kişi bizim mesajımızı/yorumumuzu alıntılayıp veya bizi etiketleyip bir mesaj/yorum mu yazmış eğer tartışmaya olanak tanıyan tahrik içerikliyse o kişiyi alıntılamadan ve etiketlemeden ve yine yeni bir tartışmaya olanak tanımayan tahrik içerikli olmayan bir mesajla konudaki kişileri bilgilendirelim örneğin şöyle bir mesaja "a partisi bunca zamanda bu kadar yol yaptı, köprü yaptı, sizin partiniz ne yaptı?" olan cevabımız yine yazıyorum 'o kişiyi alıntılamadan, etiketlemeden' şu şekilde olmalı 'b partisi zamanı'nda bu kadar kutuplaşma ve ayrışma yoktu insanlar dinlerine daha çok bağlıydı' olmalıdır bu mesaj anlayana yeter de artar bile içinde tartışmaya olanak sağlayan herhangi bir tahrik unsuru yok yani karşımızda ki kişi ne kadar saldırgan olursa olsun biz her zaman tatlı dilli olmalıyız sevgi dolu mesajlar vermeliyiz benim yazacaklarım bu kadar.



    Yanlış anlaşılmamak adına da şunu yazayım kimseye akıl veya ders verdiğim yok.



    Bu arada ben bir gurubun "beyaz türk" olarak adlandırdıkları kişilerdenim yani koyu bir kemalist'im ve cumhuriyet halk partisi'ne resmi üyeyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Troll, sempatizan, fanatiklere sorsak onlara göre de onlara troll, sempatizan, fanatik diyenler troll, sempatizan, fanatik. Hangi tarafın troll, sempatizan, fanatik olduğuna kim karar verecek? Nerden anlaşılıyor hangi tarafın troll, sempatizan, fanatik olduğu? Birilerine troll, sempatizan, fanatik dediğinde bir taraf, diyen tarafın troll, sempatizan, fanatik olduğu kesinleşiyor mu? Ya da diğer tarafı troll, sempatizan, fanatikle itham eden taraf troll, sempatizan, fanatik olamıyor mu?

    Sabah erken uyanan forumda bir tarafa troll, sempatizan, fanatik dediğinde geç kalkanın diğer tarafa troll, sempatizan, fanatik deme hakkı olmuyor mu? Önce biz dedik, troll, sempatizan, fanatik sizsiniz. Siz deseydiniz önce. İlk biz dedik. Siz troll, sempatizan, fanatiksiniz.

    Böyle mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-Militarist -- 24 Ocak 2017; 14:47:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • e-Militarist E kullanıcısına yanıt
    Terör örgütlerini destekleyen üyeler var. Bunların mesajlarını şikayet etsek dahi ceza almıyorlar veya ceza almaları uzun sürüyor. Tabi bu arada onlarca mesaj atmış oluyorlar. Neden? Çünkü konu tamamen siliniyor, bu üyelerin mesajları arada kaynamış oluyor.

    Fanatik olduğu aşikar olan kişiler var. Bunun görüş açısına göre değişen bir yanı yok. Tecavüz savunulacak bir şey değildir. Bir partiyi ve/veya kişi korumak adına böyle bir şey yapanlar duruyorsa bu sorundur ve sebebi bulunup sorun çözülmelidir. Elk.de, MonsterMMORPG gibi üyeler aylardır, hatta belki bir yıldan uzun süredir o bölümde aynı tutumu devam ettiriyor. Aynı şeyi başkası yaparsa canını okuyorlar. Trole sen trol müsün demek iş değil. Referans alınacak bir nokta değil. Trollüğün esaslarını anlatmak benim işim değil.
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    pkaka pyd fetöyü alelen destekleyenler tabi uzaklaştırılmalı. Onda aynı fikirdeyiz.

    Ama ben CHP'liye bile terörist muamelesi yapılan sen terör sempatizanısın denilen mesajlar görüyorum. O nasıl olacak?

    Bence, hiçbir üye hiçbir üyeyi sempatizanlıkla, fanatiklikle suçlayamamalı. Şikayet edip geçmeli. Şikayet edilen kişi ceza almıyorsa o kişi sempatizan falan değildir demek. Ben bu noktada yöneticilere güveniyorum. Hepsi vatanını, milletini, bayrağını seven insanlar. Teröristleri barındıracaklarını sanmıyorum bu forumda.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • e-Militarist E kullanıcısına yanıt
    Hocam o tür(sen X partisindensin o yüzden teröristsin gibi söylemlerde bulunanları) ithamlarda bulunan üyeleri de uzaklaştırmak lazım. Öyle birisiyle tartışmak mümkün değildir. Her şeyin bir adabı olduğu gibi bunun da vardır. Bu noktada sistemde bir sıkıntı var. Cezalar hafif kalıyor ve ceza verilmesi gereken mesajlar konunun silinmesinden dolayı ceza almıyor ve bazı üyeler bunu suistimal ediyor. Eğer ki tartışmada zor duruma düşüyorlarsa iki laf edip ortalığı karıştırıyorlar, o arada konu siliniyor bu sebeple ve o üyeler ceza almadan devam ediyor, edebiliyor. Dikkat ederseniz çoğu muhalif konunun ilk mesajı şikayet edilmiş oluyor. İlk mesaj yani konu kalmalıdır. Gerekli görülen mesajlar hakkında işlem yapılması daha doğru olur. Gerekirse konu geçici bir süre kitlenir, içerisindeki uygunsuz mesajlar temizlenir ve tekrar kaldığı yerden devam eder konu. Olması gereken budur.

    Ancak ceza sistemi burada yetersiz kalıyor. Sonuçta yöneticiler de insan. Günde 10 bin şikayet edilen mesaj varsa hangi birisiyle ilgilensin? Bu şekilde çözemiyoruz belli ki. Bunun bana göre en uygun yolu da üyeleri kontrol altında tutmak. Yani bir dikta rejimi gibi şunu şöyle bunu böyle yapacaksın gibi değil elbette. Üye, küfür ederse, hakaret ederse, iftira atarsa, yalan yanlış haberler ve bilgilerle ortamı gerecek şeyler yaparsa o bölüme bir daha mesaj atamayacağını bilmeli. Telefon onayı o zaman bir işe yarar. Sonuçta 2 mesaj atıp banlanacak bir üyelik olduğunu bilirse ulaşabileceği telefon numaraları o zaman yetersiz kalır ve önü kesilmiş olur. Ama üye ceza almadan veya yetersiz cezalarla sadece birkaç gün veya 24 saat uzaklaştırılırsa telefon onayının bir anlamı kalmaz. Terör örgütlerini destekleyen, ülke ve millet bütünlüğüne karşı olan, tartışmayı bilmeyen üyeleri uzak tutacak bir ceza sistemi getirilmesini istiyorum sadece.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.