Şimdi Ara

Debian hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu anda ubuntu 16.04 LTS kullanıyorum.Bundan önce windows7 vardı.Çeşitli optimizasyon programları ile açılış 30/35 sn civarında oluyordu.Ubuntu ile süre 45/50 saniye civarına çıktı.Ubuntu güzel yanı içindeki programlara ragmen performans pek düşmüyor.

    Araştırırken Debian buldum biraz araştırma yaptım.Sanırım ubuntu debian tabanlı? Debian kullanan var mı? Sitelerine baktıgımda bir çok seçenek var ve biraz karmaşık.Cd olarakta indirebiliyor kurarken internet gerekli sanırım birde DVD versiyonu var.İkisinide indirdim.

    Debian performans olarak,kararlılık olarak nasıldır?Benim kodlarla felan pek işim olmaz.Sorunsuz,hızlı,bir sorun oldugunda foruma yazdıgımda hızlı cevap gelen,internetten sorunları araştırdıgımda çabuk çözebilecegim bir sistem gerekli.

    Aslında şu anda ubuntu ile memnunum.Daha önce mint denedim ama görünüm sebebiyle ubuntu geçtim.Sizce debian geçilir mi?







  • Linux Mint'i hangi masaüstü ile denediniz? Cinnamon mu?

    Debian da güzeldir, sağlamdır, bir çok dağıtım bu dağıtımı baz alarak geliştiriliyor. Oldukça popüler bir projedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yağsız Makarna

    Linux Mint'i hangi masaüstü ile denediniz? Cinnamon mu?

    Debian da güzeldir, sağlamdır, bir çok dağıtım bu dağıtımı baz alarak geliştiriliyor. Oldukça popüler bir projedir.

    Cinnamon ile denedim.
  • ubuntu debian ailesinin bir ütesidir mint de ubuntu ailesinin bir üyesidir :D Ubuntu aynı zamanda kurumsal firmanın bir ürünü olduğundan depoları genelde daha güncel ve stabil oluyor. tabi son kullanıcı içi belirgin bir fark olmaz.
  • Mx linux yeni geçiş yapanlar için yıldız gibi görünüyör debian tabanlı.bende kurmaya düşünüyorum ama debian brz tecrübe istyr diye yorumlar da var net de. Kullanan varsa yorum fena olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noctuad15s

    Mx linux yeni geçiş yapanlar için yıldız gibi görünüyör debian tabanlı.bende kurmaya düşünüyorum ama debian brz tecrübe istyr diye yorumlar da var net de. Kullanan varsa yorum fena olmaz

    Konudan sonra denedim 1 gün sürmedi biraz alışmak gerekiyor.Türkçe çevirisi tam olmamış bazı yerler ingilizce.Ben Cd indirip kurulumu yaptım.Hız bakımından kullanıcının hissedecegi pek fark yok.Hatta aynı.Debian en azından denedim gördüm aklımda soru kalmadı ubuntu ile devam şimdilik.

    Linux direk geçenler Linux mint daha çabuk alışırlar.Biraz görseli degişik olsun diyenler ubuntu denesin.Mint bildiginiz başlat menüsü gibi menü var windowsa yakın ubuntu ise gnome arayüzü var.Onun dışında debian,elementary os gibi tonla dagıtım var.

    Linux direk geçenler debian yerine ubuntu veya mint denesinler daha uygun gibi...




  • alembizim kullanıcısına yanıt
    Ubuntu Gnome ile gelmiyor hocam, kendi pencere sistemi Unity ile geliyor.

    Bununla beraber maalesef Debian için pekte fazla yerli kaynak yok :(. İlk defa Linux'a geçenlerin kullanabileceği en kolay sistemler Ubuntu ve Linux Mint. Arkalarında baya büyük bir Türkçe kaynak desteği var.
  • Geçmemen hata. Gerçi konu çok eski ama yeni okuyacak olanlar için yazıyorum. Debian'ın kendisi varken Debian tabanlı dağıtımlara yönelmeyin çünkü o dağıtımlar üzerinde oynanmamış Debian stable kadar kararlı değiller sunucu çalıştırmıyoruz şeklinde düşünebilirsiniz ama ev bilgisayarınızı ya da ne iş yapıyorsanız kullanırken sürekli abuk sabuk hatalar almak istemezsiniz herhalde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.