Şimdi Ara

Post-AKK (AKK sonrası) Dönem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, hepimiz biliyoruz ki AKK uygulaması mart ayında olumlu bir güncellemeye uğrayacak ve gelecek yılın sonunda da tamamen kalkmış olacak, en azından planlar bu yönde. Peki bu durumda yani AKK kalktıktan sonra nasıl bir fiyatlandırma olacak sizce? AKK olmayan, çeşitli hızlarda paketler mi olacak sadece, bunun fiyatı ne olacak peki? 100 liradan belki 150 liradan aşağı olmaz diye düşünüyorum; çünkü şu anda da bu fiyatlardan satılıyor. Ayrıca sınırsız internet istemeyenler ne olacak, eskisi gibi belli bir kotadan sonra hızın makul seviyeye düşmesini isteyenler de olacaktır, ucuza ama kotalı internet isteyenler de çıkacaktır. Bunlar içinde seçenekler sunulacak mı? Bu konuda bir belirsizlik var, sizlerin fikirleri, konuya dair bilgi veya tahminlerini öğrenmek isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 19 Ocak 2017; 3:5:11 >



  • 2018 sonu hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkeironnWH

    bu yılın sonunda kalkmıyor benim bildiğim 31 aralık 2018 de kalkacak

    düzelttim.
  • Fiyatlandırma aynı civarda kalacaktır tahminim. Hızın düşmesini pek önemsemeyen, belki de 50gb falan kullanmadığı için bu konuda bilgisi bile olmayanlar var. İssler gidip bu adamlara sınırsız internetin 50 tl idi, şimdi senden 150 tl istiyoruz diyemezler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence komple paketleri gerek fiyat gerek hız-kota şeklince düzenleyecekler.en azından telekomdan böyle bir hamle bekliyorum.ve %10 civarı bir zam bekliyorum yine.
    buna ek olarak biliyorsunuz ki telekomun resmi sitesinde ya da çağrı merkezinden alınmak üzere akk siz 8 mbit haricinde bir paket yok,bireysel müşteriler için..
    16 mbit akk siz paket göreceğiz gibi geliyor bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xtracer

    bence komple paketleri gerek fiyat gerek hız-kota şeklince düzenleyecekler.en azından telekomdan böyle bir hamle bekliyorum.ve %10 civarı bir zam bekliyorum yine.
    buna ek olarak biliyorsunuz ki telekomun resmi sitesinde ya da çağrı merkezinden alınmak üzere akk siz 8 mbit haricinde bir paket yok,bireysel müşteriler için..
    16 mbit akk siz paket göreceğiz gibi geliyor bana.

    Sadece tek bir hızda akksiz paket bence yetersiz olur. Ayrıca şu an da akksiz paketler varsa, akk nin kalkması deyince neyi kastediyorlar, şu an akkli kullananlar akksiz mı kullanmaya başlayacak fiyatlari çok değişmeden? Herkes bunu kabul etmek istemeyebilir, şu an herkesin akk kotası ve ödediği ücret farklı. Bu çeşitlilik tekleşirse durum ne olacak ben işin içinden çıkamadım şahsen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @boyzof
    çok fazla AKK siz paket piyasaya sürmek tekel durumunda ki telekomun pek işine gelmez.
    malum,piyasaya yön veren ve istediği şeyi genel olarak diğer ISS lara yaptırabilen bir firmadan bahsediyoruz.
    zaten 2 sene sonra yasal olarak AKK derdi kalkacak.bu 2 senelik süreyi çok iyi değerlendirecekler diye düşünüyorum.
    yıllardır yaptıkları ''ne sömürürsem kardır'' mantığı
    umarım ben yanılırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xtracer -- 19 Ocak 2017; 21:36:36 >
  • yeni düzenleme ile sınırsızı pek aramayız gibi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hersh

    yeni düzenleme ile sınırsızı pek aramayız gibi...

    Doğrusunu söylemek gerekirse AKK nin tamamen kalkmasindansa aynı fiyatlarla mart-mayis tan sonra yapılacak guncelleme bana daha mantıklı ve sürdürülebilir geldi. Bence bu AKK nin kalkması tam istenilen veya hayal edilen şekilde olmayabilir. Belki de btk AKK yi zorunlu tutmayacak, serbest bırakacak, isteyen uygulayacak isteyen de uygulamadan paket çıkaracak. Bu konu tam net değil, net bilgisi veya duyumu olan birileri varsa onlar da hala konuya yorum yapmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saatten sonra yıl ortasına kadar zam olmaz.

    Zaten Rekabet Kurumu'ndan yedikleri cezayı geçen yıl, yıl ortasına abonelere çaktılar, ayrıca yine sene sonu bizlere akıllarınca çaktırmadan 2 TRY daha zam itelediler... Yani ZAM ZATEN OLDU. Şuan minimum sözde sınırsız paketleri taahhütsüz 76 ya da 77 TRY sanırsam... Dolayısıyla şuan değil ama mayıs ayında en az 6 TRY zam bekliyorum... Haliyle minimum sözde sınırsız paket 82 TRY olacaktır...

    Hızlara gelince, hızlarda artış olmaz, AKK'nın (Özellikle yurtdışındaki bir çok ülkeye emsalen...) belli saat aralıklarında kalkmaya başlamasıyla, yetersiz altyapı yüzünden birçok abone internet alamaz hale gelecek, altyapısal sorunlar baş gösterecek... Kimisi ay sonuna kadar indirecek, kimisi yüksek çözünürlükte video izleyecek, kimisi online oyun oynayacak, bu da ciddi sorunlara ve AKK'sız dönemlerdeki gibi sorunlar yüzünden bu tip indirmelerin belli kesimler veya idareciler tarafından eblehçe sorgulanıp, gündeme getirilmesine, absürd tartışmalara yol açacak. Zaten mevcuttaki PING sorunlarını, son günlerde birçok abonede baş gösteren veri kaybı sorunlarını biliyoruz. Herkes işe kendi açısından ve olumlu bir şekilde bakıyor ama bu uygulama başladığında en temiz hat değerlerine sahip, hatta santral dibinde yaşayan abonelerde bile nasıl sorunların baş gösterdiğini, firmaya diz boyu küfürleri yine göreceğiz. Bu yüzden, bu gibi bir köklü değişim için temiz bir altyapı ve yeni santral cihazları gerekir, bizdeki mevcut firmada ise 5 kuruş harcama yok, zam çok... Telefon hattından AKK'sız internetin ne kadar sağlıklı olabileceğini varın siz düşünün, hele hele adamların fiber altyapıları bile PERT iken!...AKK'sız 8 megabit kullandığım dönemlerde 47 PING aşağısını görmediğimi hatırlarım, şimdi artık her evde internet olduğunu farzederseniz varın gerisini siz düşünün...

    Dolayısıyla bu altyapıyla AKK'sız internet şuan bence hayal... Bundan 5-6 yıl önce olsa belki mevcut aboneyle tamam derdim ama şuan internet kullanıcısını tek dizginleyen şey AKK... Verdiği paranın hakkını almak herkesin hakkı, fakat bu kadar abonenin AKK kalkışıyla çürük altyapıya abanmasını da bir gözden geçirin derim... Hele ki adamlar en ufak arızaya bile bakmayıp, defalarca arıza kaydı kapattıklarını düşünürsek...

    Zaten "-e kadar" bahanesinin ve AKK'nın tek sebebi şuan YETERSİZ VE MALİYET OLACAK DİYE TEK KURUŞ HARCANMAYAN ALTYAPI!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 20 Ocak 2017; 8:18:46 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.