Şimdi Ara

0xc0000605 hatası ve format atamamam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yarıyıl tatilinde eve geldim kasa 4 aydır yatıyodu açıyım dedim bi sorun verdi otomatik repair çıktı ama yapamadı 0xc0000605 kodlu sorun yazıyor entere basınca win 10 yazisi olduğu biyer var tekrar entere basınca başa atıyor dedim format atıyım flası hazıladım biostan seçtim 1.sıraya flas diye girdim bi tuşa bas diyor flastan devam etmek için bastıktan sonra yarım saniyelik bi windows logosu çıkıyor sonra gidiyor kahverengi dikine çizgiler geliyor öğle kalıyor bi yanma durumu olduğunu sanmıyorum nasıl çözebilrim ?



  • "0xc0000605" hatası ile "dikine kahverengi çigiler" pek birbiri ile alâkalı değildir ancak windows bu, bir şekilde birbirleri ile ilgi ve alâka kurmuş olabilir (Aslında duruma dair bir kaç senaryo aklımdan geçiyor ama bunları birbiri ile ilişkilendirmek akıllı adamın yapacağı bir iş değil, o yüzden kendime saklıyorum. Şimdilik).


    Genel itibari ile zaman aşımına uğrayan bir şeyler olduğunda karşımıza çıkan bir hata iletisidir "0xc0000605" kodu. Sürücü dijital imzasının tarihi dolmuş olabileceği gibi sürücüye dair dosyalarında hasar almış olmasından ileri geliyor olabilir. Bir kaç çözüm önerisini basitten zora doğru sıralamaya çalışayım, sizde mümkün olduğunac anlattığım kıstaslara uyarak uygularsanız muhtemelen sorununuz çözülmüş olacaktır diye düşünüyorum.

    1- En basit hali ile biosa girip tarih-zaman ayarınızı bilgisayarın sağlıklı çalıştığı bir zaman aralığına alın. 4 Ay önce sağlıklı çalıştığını belirtmişsiniz, bu durumda tarih damgasını 5-6 ay evvele alıp, 01.06.2016 tarihini verebilirsiniz. Akabinden normal şekilde başlatılan bilgisayar açılıyor mu kontrol edip, normal açılış gerçekleştikten sonra da ilk olarak sürücülerin güncellenmesini sağlayıp, ardından tarihi güncelleyebilirsiniz.


    2- Bu satıra geçmişseniz 1 nuamrada ki öneri işinize yaramamış demektir. Bu durumda windows tarihsel aldatmaca ile kandırmamız mümkün olamamış yada bozuk dosyalar nedeni ile başka sorunlar dahil olduğu için başarım getirememiş. Bu durumda olası bozuk dosyalar için bir onarım girişiminde bulunmanız yerinde olacaktır. Bunun için bir adet kurtarma CD/DVD/USB aygıtına ihtiyacınız olacak (sabit diskinize kayıd edilmiş kurtarma konsoluna erişiminiz var ise buda işinizi görecektir). Windosunuzu kurtarma konsolu ile açıp, konsol seçenekleri arasında yer alan "komut satırı" ekranında "sfc/scannow" ("sfc" ile "/" öğeleri arasında boşluk olmasına dikkat edin) komutunu yazarak dosyaların gözden geçirilmesini, varsa bir bozukluk düzeltilmesini sağlamanız sorunu çözmeye yetecektir.

    3- Ben pek ihtimal vermiyorum ancak, ola ki bu satırı okuyorsanız demek ki ilk 2 öneride verilen çözümler beş para etmemişlerdir. Bu durumda ilk öneride ki dijital imza tarihinde veya sürücü dosyalarında meydana gelmiş olabilecek herhangi bir hatanın düzeltimi için yine windows kurulum medyamız ile açıp, normal kurulum ekranına kadar geleceğiz (Öncesinde bilgisayarımızda mevcut bulunan donanımların en güncel sürücülerini indirip, bunları bir medya aygıtına kopyalayıp hazırda bekletelim). Kurulum ekranına geldiğinizde "Sürücü Yükle" seçeneğini seçip windosun bozuk/hatalı/eskimiş bir sürücü bulup bulamayacağını kontrol edin (windows kontrol edecek siz sadece bakacaksınız), şayet windows bir hataya rastlamış ise size ilgili donanımı ve sürücü detaylarını sunacaktır. Kabaca bu sunumdan hangi donanım olduğu anlaşılır (ola ki anlayamazsanız ekran görüntüsü alıp gönderin ayrıca değerlendirelim), buna göre daha evvelinde en son güncel sürücülerini yüklediğiniz medya aygıtına giderek ilgili donanıma ait sürücü dosyasını göstererek windosun gerekli düzeltmeyi yapmasını sağlayın.

    4- Hiç içimden geçmiyor ama olaki buraya kadar gelmişseniz işler tahmin edilenden biraz daha bo...tan demektir. Bir adet windows kurulum medyasını takıp normal kurulum gerçekleştireceksiniz. Normalde öncesinde sistmein kurulu olduğu sürücü silinir (format atılır) ancak siz bunu yapmadan doğruca üzerinden geçeceksiniz, böylece sorunlu dosya/dosyalar windows kurulumunda otomatik olarak değiştirileceklerdir (bizim sfc/scannow ile yapamadığımızı windowsa yaptıracaksınız). Bunu eski dosyalarınızı kurtarma adına yapıyoruz ama kurtarılacak bir şey yok ise bu durumda diski biçimlendirmeniz daha yerinde olacaktır.


    Şimdi en başta yazdığım, "(Aslında duruma dair bir kaç senaryo aklımdan geçiyor ama bunları birbiri ile ilişkilendirmek akıllı adamın yapacağı bir iş değil, o yüzden kendime saklıyorum. Şimdilik)" yazıma geleyim. Yukarıda uzun uzadıya "0xc0000605" hatasının olası nedenlerini ve çözüm yollarını geçtim (siz zaten yazmışsınız ama ben bir defa daha verdim ki belki bir noktasında hata yapıyor olabilme ihtimalinizi de hesaba kattım). Şayet kuruluma geçişi olması gerektiği gibi yaptığınız halde kahverengi çizgilere rastlamış iseniz bu durumda grafik kartlarında çok sık karşılaşılan "soğuk lehim" hatası sizinde bilgisayarınıza uğramış demektir. Kısaca açıldığında artarak ısınan grafik kartımızın bilgisayarı kapattığımızda soğuması işleminin lehimlerde ahenkli bir şekilde gitmemesinden kaynaklandığını söyleyerek üzerinden geçelim. Başka sebebleride olmakla birlikte en büyük nedeni iyi soğutulmamadır. Ya pis bir fan, ya zamanı geçmiş bir termal macun yada iyi havalandırılamayan kasa bunların sorumlusudur (hepsi beraberde olabilir).

    Tedavisi iki şekilde yapılabilir; Gözden çıkarılabilecek, onarımı düşünülemeyecek kadar basit, ucuz bir grafik kartı ise "Fırınlama" yöntemi uygun olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta fırın sıcaklığının 180-200 dereceyi geçmemesidir, ayrıca bu işlemde çok kötü kokuların oluşabileceği, fırının bir süre kullanılamaycağıda göz ardı edilmemelidir (anne terliğine dikkat ! ! ! ). Googlede bolca dneyim zaten mevcuttur, bu nedenle ben detaylara inmiyorum, ama aklınıza takılan ve çözüm getiremediğiniz bir nokta olursa sormaktan çekinmeyiniz. Şayet grafik kartı sizin içind eğerli ve böylesi bo..tan bir maceraya kurban edilemeyecek durumda ise bildiğiniz ve tanıdığınız bir servise göndererek lehim yenilemesi, oda kurtarmaz ise çip değişimi yaptırarak sorunu çözme yoluna gidebilirsiniz. Fiyat konusunda güncel bilgim bulunmamaktadır ancak kabaca 90 TL den kapı açılacağını, duruma göre 250-300 TL gibi bir rakama ulaşabileceğini belirtmekle yetineyim (tabi maksimum miktar çip değişimi düşünülerek söylemiş olup, yalnızca lehim yenilemesi daha mütevazi bir ücret tutacaktır).


    Bunun haricinde başkaca sorunlarda yaşadığınız sıkıntıları çekmenize neden oluyor olabilirler ancak verdiğiniz kısıtlı bilgiler ile yukarıda bahsi geçen durumlar dışında bir değerlendirme yapılamadığı için onlara değinilmemiştir. Geçmiş olsun, kolay gelsin.


    NOT: Bahsedilmemiş ancak notebooklarda grafik kartı çoğunlukla tümleşik (bütünleşik, birleşik, bitişik, yapışık olduğu demodüler olmadığı için)onarım BGA onarım oalrak geçer, kafanız karışmasın. B durumda fırınlama işlemini anakart olarak yapmanız gerektiğini hatırlatırım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.