Şimdi Ara

LAPTOP KASA VE MENTEŞE PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar, ben S551LB model dokunmatik ekranlı Asus Ultrabook'u 2013'ün Ekim ayında satın almıştım. Bir süredir kasayla, menteşelerle ilgili bir problem yaşıyorum. Garantisi bittiği için Asus resmi servisine de göndermedim tamirde çok absuk subuk bir ücret istenir diye. Telefonda fiyat falan da alamayız sanırım.

    Ekranın kasaya bağlandığı yerde, menteşelerde vs. problem var. Yere düşme, şiddetli çarpma vs. gibi bir durum da olmadı hiç. Bir gün kapağı kapalıyken açıyordum ve çatır çutur sesler geldi sonrasında kapağını kapatamadım hiç. Tam 6 aydır kapak açık şekilde masada duruyor. Cihazın kapağı kapanmadığından taşıyamıyorum da. Kapatmaya çalışsam kesin kırılacak gibi geldi.

    Nasıl hareket edebiliriz arkadaşlar, İstanbul'da bildiğiniz uygun ücretle bunu tamir edecek düzgün bir bilgisayarcı var mıdır?

    İlgili fotoğrafları aşağıda paylaşıyorum. Cevaplarınızı burdan veya PM yoluyla bekliyorum. Şimdiden teşekkürler


    Model Bu:http://www.asus.com/Notebooks/ASUS_VivoBook_S551LB/overview/

    LAPTOP KASA VE MENTEŞE PROBLEMİ
    LAPTOP KASA VE MENTEŞE PROBLEMİ
    LAPTOP KASA VE MENTEŞE PROBLEMİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jovanovic -- 16 Ocak 2017; 21:0:26 >



  • Bu Asus'ların genel sorunu yaklaşık olarak bir çok laptop'ta bu sorun oluyor, en son bir arkadaşımın laptop'u aynı sorundan servise gitti garanti dahilinde yapıldı, servisten söylenen kapağı kapatırken tam üst merkezden tutarak kapatın yanlardan tutarak kapatmayın demişler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmldrs

    Bu Asus'ların genel sorunu yaklaşık olarak bir çok laptop'ta bu sorun oluyor, en son bir arkadaşımın laptop'u aynı sorundan servise gitti garanti dahilinde yapıldı, servisten söylenen kapağı kapatırken tam üst merkezden tutarak kapatın yanlardan tutarak kapatmayın demişler.

    Peki İstanbul'da bildiğiniz düzgün bir tamirci var mıdır? Garantisi bittiği için servise vermeyi düşünmedim açıkçası çünkü astronomik bir ücret talep ederler diye düşündüm kesin.

    Bu arada konuyu okuyan diğer arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum hala.
  • jovanovic kullanıcısına yanıt
    Laptop kullıcısıyım fakat laptop'u garanti süresini geçtikten sonra yaklaşık 2 yıl daha sorunsuz kullanabiliyorum, bundan sonra da kendi çözebileceğim basit arızalar dışında bozulunca tamir ettirmek yerine yeniliyorum. Bu yüzden pek tamirci ile işim olmuyor. Oyun falan oynamadığımdan internete girip 2-3 programı çalıştırabileceğim i3 yada i5 işlemcili bir laptop bana yetiyor.
    Bu iş için önce servisinden fiyat alıp sonra, Kadıköy yakasında Yazıcıoğlu Pasajı ve civarındaki laptop tamircilerinden, Avrupa yakasında da Mecidiyeköy civarındaki laptop tamircilerinden fiyat araştırması yapabilirsin.
    Not: Sanırım Bakırköy civarında da bir çok laptop tamircisi vardır oralardan da fiyat sorabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 16 Ocak 2017; 23:8:49 >
  • Cok tesekkurler tavsiyelerin icin hocam. Kapak kapanmiyor ama o sekilde bir arastirma yapmak sart dediginiz yerlerde.

    Tavsiyesi olan diger arkadaslarin yorumlarini bekliyoruz
    .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mecidiyeköy'de benim kuzen bilgisayarcı hem satış hem tamir yapan bir yer uzun süredir yapıyor bu işi bir sormak javascript:;lazım.Arkadaşın dediği gibi kadıköy'de de yazıcılar işhanında bilgisayarcılar var fiyat araştırması yapabilirsiniz.İsterseniz ben bir kuzene sorarım sizin fotoları atrım ona ona göre ne yapılacağına karar verir tahmini bir fiyat da verir.
  • Guncel.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    Guncel.

    Arkadaşım eğer ben laptopu sökebilirim diyorsan sök laptopu, SUNFİX yapıştırıcı al (bir tarafı sarı bir tarafı mavi) bi tane fiyatı 10-15 lira arası bişey bunlardan eşit miktarda al ve yoğur bunu avucunda rengi yeşil olana kadar iyice yoğur avucunda yumuşayıp yeşil rengini alınca menteşedeki kırık yerleri vida yuvalarının etrafını güzelce doldur kasanın oturmasını engellemeyecek şekilde bol miktarda uygula daha sonra kurumaya bırak minimun bir 4 saat dokunma iyice kurusun kuruduktan sonra taş gibi olur macunun olduğu yer eskisinden daha sağlam olacaktır. Daha sonra bir Allah razı olsun dersen bende mutlu olurum :) bu işlemi çok yaptım eskisinden çok daha sağlam oluyor güvenebilirsin ;)

    Burdan da videosunu izleyebilirsin.
    https://www.youtube.com/watch?v=Fr9-_8aX6pQ
  • Hocam bu dediginizi yapmam imkansiz maalesef, makine elimde kalir. Burda menteselerle ilgili problem soz konusu yapistirici ile yapilmasi mumkun degil ki hocam bunun. Basit bir acilma ya da catlak olsaydi dediginiz gibi olabilirdi belki :)

    Konu guncel.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum garantiye göndermemekle iyi yapmışsın çünkü emin ol astronomik rakam isteyeceklerdir. Yahu adını da unuttum ama kuzenim istanbul'da bilgisayar sorunlarını Kadıköy'de sanırım bir iş merkezinin içindeki bilgisayarcıda yaptırıyor.O civarda bilinen bir yermiş ama adını unuttum şu an İstanbuldaysan belki sen biliyorsundur.
  • Garantiye kesinlikle göndermiyorum bile hocam işte. Kadıköy Yazıcıoğlu tarafını diyorsunuz galiba. Aynen oraya gitmeyi düşünüyordum ama sıkıntı şu kapak kapanmıyor ve toplu taşımada da ezerler beni gidene kadar elimde tutarsam yolda.

    Konu güncel.
  • jovanovic kullanıcısına yanıt
    Mesaja ilave yaparken eski mesajı silmişim, Okmeydanı Perpa'daki yerin linki.
    http://www.perpalaptopservis.com/notebook-tamiri/asus-k555-notebook-kasa-mentese-tamiri.html


    Ayrıca Bakırköy'de de bir yer var, oraya da sorabilirsin.
    http://www.pctamirci.com/ergen-technology-0212-660-80-50



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 17 Ocak 2017; 21:21:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    Garantiye kesinlikle göndermiyorum bile hocam işte. Kadıköy Yazıcıoğlu tarafını diyorsunuz galiba. Aynen oraya gitmeyi düşünüyordum ama sıkıntı şu kapak kapanmıyor ve toplu taşımada da ezerler beni gidene kadar elimde tutarsam yolda.

    Konu güncel.

    Hay yaşa! Sen yazınca aklıma geldi evet Yazıcıoğlu iş hanındaki yer.İstanbul'da yaşamadığım için onun dışında bilmiyorum.
  • @cmldrs Çok sağ olasın hocam, ikisine de ulaşacağım.

    @TheDenier Teşekkür ederim hocam, yakın yerlerden sorun alamazsak burayı da düşüneceğiz mecbur.

    .
    Konu günceldir.
  • Konu güncel.
  • Guncel.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. msi ge72vr 6rf model laptopunda sağ menteşesi kırıldı. daha bir sene garantisi var. boyle saçmalık mı olur arkadaşar diye hayıflanıyorum, işin gücün olduğu bir dönem çatur çatur ses geliyor kapağı açarken. neyse arkadaşlar bilgisi olan var mı? garanti kapsamında yaparlar mı? kafa ağrıtırlar mı merak ediyorum. Ayrıca çok hassas bir şekilde açıyordum kağağını lanet olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.