Şimdi Ara

Trafikte neden bu kadar öfkeliyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu sinir halini bir türlü anlamıyorum kaza önünde kırma vs durumlarını geçtim en basiti ışıkta bir saniye geç kalkmada bile kavga ediyoruz. Hemen hemen herkesin arabasında levye sopa vs aletler var. Çevremde ki en sakin adam dediğim babam bile o direksiyonun başına oturunca bir başka kişiye dönüşüyor küfürler kornaya basmalar bir tavırlar falan adamı tanıyamıyorum! Hani normal yanından geçen arabaya tepki göstermeler falan en iyi şoför benim havaları diğer araçlar sürekli hatalı kullanıyor bilmişliği yani çözemedim ben bizim milleti.

    Normalde 2 dk önce mutlu bir şekilde arabaya binen adamlar küfürbaz haydoya dönüşüyor Nasıl bir ruh hali bu? Niye bu öfke?







  • İnsanlar mutsuz olduğu için bu trafiğe de yansıyor, kısacası işin psikolojik kısmı var, ve bu insanlar daima trafikte olacaktır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejoz -- 14 Ocak 2017; 22:24:24 >
  • ekonomik ve sosyal sıkıntılarımızı trafikte en ufak hata yapan sürücülere yansıtıyoruz diye düşünüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanımızın genetiğine kodlanmış bu. Adamlar yeşilin yanmasını hesaplayıp gazı köklememizi bekliyorlar ışıkta. Yanar yanmaz kornaya abanan hırbolar var.
  • Mutsuzluk sosyal nedenler falan diye düşünmüyorum her hangi bir sıkıntısı olmayan insanlar bile aynı halde. @Mob Associate dediği gibi trafik genetiğimiz bu halde olabilir.
  • 3 yada 4 gün önce gece camdan dışarıyı izliyorum. Ankarada bizim sokak kar içinde. park yeri bulmak sıkıntı hertaraf buz vs. bitane kangoo oturdukları binanın otoparkının önüne çekmiş. arabalar otoparkta adamda oraya paralel bırakmış arabayı.sokakda biraz dar bizim. zaten genelde binalarda herkes birbirini tanıyor. keçiören ilçesi komşuluk kültürü yaygın buralarda. karşı binanın otoparkından bitane doblo çıkmaya çalışıyor. kango yüzünden tek seferde çıkamadı. 3 manevra yaptı çıktı. sonra indi arabadan gelişine tekmeyi vurdu kangooya. sinirini alamadı sileceklerini kırdı. bastı gitti. kango sahibini görürsem söyleceğim ama göremedim bi türlü. bizim insanlarımız çok aşırı derecede saygısız ve anlayışsız. kış günü böyle şeyler olacak adamın arabasına niye tekme atıyorsun. iyki arabanın sahibi görmedi. al sana cinayet sebebi.. ahlaki olarak çok gerideyiz. asla avrupa insanı gibi olamayacağız.. adamlar her konuda aşmışlar.keşke birazdaha hoşgörülü saygılı olabilseydik..




  • Evet bende de oluyor boyle seyler. Yapilan hatalara kiziyorum ben. Mesela bugun cevre yolunda kaptırmış gidiyorum. Okuzun biri onundekini gecmek icin benim seridime girdi. Yavaslamak durumunda kaldim. E onun disinda tin tin gidiyorlar. Hayir epeyce yavas. Bir de elin muhendisi direksiyona bir kol koymus. Donerken iteliyorsun tamamdir. Kulansana sunu be adam! Gel de sovme. Boyle seylere kızıyorum iste. Ama kimseyi rahatsiz etmemeye calisirim. Efendi olurum genelde. Ben sovuyorsam o da bana sover elbet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeniBenSevdim..

    3 yada 4 gün önce gece camdan dışarıyı izliyorum. Ankarada bizim sokak kar içinde. park yeri bulmak sıkıntı hertaraf buz vs. bitane kangoo oturdukları binanın otoparkının önüne çekmiş. arabalar otoparkta adamda oraya paralel bırakmış arabayı.sokakda biraz dar bizim. zaten genelde binalarda herkes birbirini tanıyor. keçiören ilçesi komşuluk kültürü yaygın buralarda. karşı binanın otoparkından bitane doblo çıkmaya çalışıyor. kango yüzünden tek seferde çıkamadı. 3 manevra yaptı çıktı. sonra indi arabadan gelişine tekmeyi vurdu kangooya. sinirini alamadı sileceklerini kırdı. bastı gitti. kango sahibini görürsem söyleceğim ama göremedim bi türlü. bizim insanlarımız çok aşırı derecede saygısız ve anlayışsız. kış günü böyle şeyler olacak adamın arabasına niye tekme atıyorsun. iyki arabanın sahibi görmedi. al sana cinayet sebebi.. ahlaki olarak çok gerideyiz. asla avrupa insanı gibi olamayacağız.. adamlar her konuda aşmışlar.keşke birazdaha hoşgörülü saygılı olabilseydik..

    Kangoo sahibinin yaptığıda hata ama başkanısın aracına sırf o nedenle zarar vermek normal bir kişiliğin yapacağı şey değildir. Misal bizim apartmanların önünde yan yana park edecek alan var. Her gün araca binmeden kapının alt kısımlarında diğer araçların kapılarını açarken yaptıkları ufak çukurları görüyorum sinirleniyorum zoruma gidiyor ama yanda ki araca zarar vermiyorum. Psikolojik bir durum.




  • ÖzTürk23 kullanıcısına yanıt
    hocam illaki hatalı ama hertaraf kar buz olduğu için park sıkıntısı var sokakta. en fazla 2 gün öyle durur sonra düzelir gider zaten. çok anlayışsız hepimiz. en ufak şeye sinirleniyoruz. ben son 3 yıldır takmıyor trafikte ne olursa. önüme atlayan zıplayan çok. kimse sinyal kullanmıyor. bugün bile tali yoldan caddeye döneceğim bekliyorum. adam geçsinde öyle döneyim dedim. yavaş geliyor geçsem 10 kere çıkarım. sabırlıyım ben biraz garanticiyim. süzüle süzüle geldi benim olduğum yola döndü. sinyal falan hiçbirşey yok. gülüp geçiyorum artık. yayalar desen önüne atlar yoldan yürür. kırmızı ışıkta geç diye arkadan korna çalan adamlar var ankarada sakin olmayı öğrenmek lazım yoksa heran bıçaklanabilir yada vurulabiliriz.




  • şu videoyu izlemenizi istiyorum. adamların kavgası bile kibar



    Türkiyede olsa 1 ölü 2 yaralı..
  • Yoğun bir caddede, trafiği aksatacak şekilde, dörtlüleri yakıp bekleyen adama neden burada duruyorsun diye sorup, " sanane " cevabını alıyorum, sonra trafikte neden öfkeliyiz öyle mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lojistisyen

    Yoğun bir caddede, trafiği aksatacak şekilde, dörtlüleri yakıp bekleyen adama neden burada duruyorsun diye sorup, " sanane " cevabını alıyorum, sonra trafikte neden öfkeliyiz öyle mi ?

    "Anket yapıyorum da o bakımdan" deseydin ya...
  • D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt
    O an sinirden aklıma gelmedi, güzelmiş
  • Toplum olarak hiçbir alanda birşeyin kontrolüne sahip değiliz. Arabayı sürünce bir bok sanıyoruz kendimizi. Üstüne toplumsal gerginlik de eklenince sonuç bu
  • Maasimin 50kati ancak bir c sinifi arac ediyor.

    Avrupa amerika kanada oyle ulkelerde eminimin maaslarinin 50katindan cok daha azi c sinifi ya da daha ustu araba almaya yetiyordur.

    2kere arkadan aracima carptilar durdugum halde kirmizi isikta arkadan girdiler. O halde bile 2kere arabam mahvoldu cebimde para cikti isten izin aldim ve yipratildim..

    Haliyle hata yapan olursa yada birisi arkadan fazla bile yaklassa iner o adami ellerimle bogarim. Bu suc emniyetin, ekonominin, mekanikcilerin, soforlerin herkesin sucu.

    2kurus ile hayatimizi zor devam ettiriyoruz o halde bile suscsuzken anamizi belliyor bu ulke tabi kizgin oluruz. Az bile...
  • Arkadaşlar,ülkede ruh sağlımızı iyi götürecek birşey olmadığı için sinirli oluyoruz.Bir gün patlamalar vefat edenler,ekonomik kriz,başk boşluğun artması vs arttırılabilir nedenlerden dolayı hepsi halka bize yansıyor.Trafikte sinirlenmemek için ilk önce ailemiz gözümüzün önüne gelsin.Araçta ne beyzbol sopası,bıçak vs taşımıyorum.Her ne kadar ülkemiz insanı bunlardan anlasada konuşarak herşeyin halledilebileceğini düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi video izlemiştim baya zaman önce,sokakta bi bayan röportaj yapıyordu,sizi en çok ne sinirlendirir diye sormuştu vatandaşlara.Bi abimiz 'bizi herşey sinirlendirir çünkü paramız yok' demişti o geldi aklıma

    Bende sinirli oluyorum,hele içinde küçücük çocuklar olduğu halde kırmızıda durmayan ankara servis şoförlerini gördükçe sinirim tepeme çıkıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 14 Ocak 2017; 23:36:54 >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Normal ülke değiliz biraz daha üstüne gidip uyarsanız sopayı çekip sizinle kavga edecek tipler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: triptister

    Arkadaşlar,ülkede ruh sağlımızı iyi götürecek birşey olmadığı için sinirli oluyoruz.Bir gün patlamalar vefat edenler,ekonomik kriz,başk boşluğun artması vs arttırılabilir nedenlerden dolayı hepsi halka bize yansıyor.Trafikte sinirlenmemek için ilk önce ailemiz gözümüzün önüne gelsin.Araçta ne beyzbol sopası,bıçak vs taşımıyorum.Her ne kadar ülkemiz insanı bunlardan anlasada konuşarak herşeyin halledilebileceğini düşünüyorum.

    İşte konuşarak halledeceğiz insanlar bu forum dışında pek yok gibi yani foruma bakacak olursak belli bir eğitim seviyesi var. Yanlış anlaşılmasın okul okumayan insanları barbar kavgacı diye yaftalamıyorum ama genel durum bu şekilde misal tofaş süren adamla bmw süren adamın hayata bakış açısı bir değil. Tofaş süren adam o arabayı binbir zorlukla almış ve kıymet veriyor en ufak kazada deliye dönüp sana zarar verebilir. Genelleme yapmak ne kadar doğru bilmiyorum ama insanlarımızın iletişim seviyesi eğitim durumlarıyla alakalı diye düşünüyorum.




  • İki şey daha dikkatimi çekti birisi diğer sürücüler aracından inmiyor ve kornaya abanmıyor diğeri pembe şort üstüne siyah gömlek nedir ya
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.