Şimdi Ara

Kablonet telefonu modemsiz kullanmak mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Yeni Kablonet abonesiyim, sadece internet ve telefon hizmetini kullanıyorum, TV hizmetini (açık ama) kullanmıyorum. Netmaster Infinity 401 Modem mevcut.

    Kablonet telefon bağlantısı şu şekilde:

    Ana kablo geliyor, modeme bağlanıyor, modemden telefon cihazına kablo çekiliyor. Telefonun çalışabilmesi için modemin sürekli açık kalması gerekiyor. Bir süre önce kullanmış olduğum başka bir model modem yandığı için (şansıma ben yakındayken oldu) modemi sürekli açık bırakmak istemiyorum.

    Teknik olarak, ana kablo modeme girmeden, bir splitter kullanıp, telefona ve modeme iki ayrı kablo halinde bir sistem kurmak mümkün mü? Böylece telefon sürekli açık olacak, modem ise sadece internete bağlanmak istediğimde açılacak.

    Teşekkürler.



  • Telefona anten kablosu bağlanamaz. dsl'in temeli telefon hattı olduğu için splitter ile halloluyor ama kablonet bambaşka bir sistem. Modemden çıkış almadan kullanamazsınız. Modemin sürekli açık kalması şart.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Umut ediyorum ki zamanla söylediğim şekilde çalışabilecek bir sisteme geçerler, yoksa taahhütüm bitince çıkmak zorunda kalacağım.
  • Rimbolls kullanıcısına yanıt
    Telefon ve tv sinyali birbirinden çok farklıdır, dolayısıyla söylediğiniz olay türksat için imkansız.
  • şu anki modemler çok uzun çalışma süreleri sonunda aşırı ısınıp yanma tehlikesi olan modemler değil

    eski modemler sürekli açık kaldığında gerçekten sıkıntı oluyordu. Çünkü o zaman bu modemleri tasarlayanlar 7-24 modem çalışacak şekilde tasarlamamışlardı diye tahmin ediyorum.

    eğer modeminizin havalandırma delikleri açıksa doğru pozisyonda kullanıyorsanız bir sorun olmaz. Binanıza olması gerekenden fazla gerilim gelmediği sürece tabi ki. Zaten öyle bir şey olsa elektriğe bağlı tüm elektronik aletlerinizde sıkıntı yaşarsanız

    ben şu an hali hazırda sizin kullandığınız modemin bir düşük modelini kullanıyorum.

    elektrik kesintisi haricinde modemim sürekli açık ve ne adaptöründe ne de modemin kendisinde bir ısınma söz konusu değil.

    gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz zaten iki seneye bu endişenizi de yenersiniz diye tahmin ediyorum




  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Modemin ısıyla ilgili uzun vadeli performansı nasıl olur bilemem, şimdi kışın ortasında eski modemimden daha fazla ısındığına göre, yazın nasıl olur kimbilir. Modemin yeni model olması, yangın riskinin daha az olması anlamına gelmez, her ne kadar dediğiniz gibi önceki modellerden daha fazla hassasiyet gösterilmiş olsa da. Aksine, daha az gerçek kullanıcı tarafından test edilmiş olması anlamına gelir.

    Modemi yanmış birisi olarak, sürekli açık tutmak kesinlikle almayacağım bir risk. Sadece buzdolabı sürekli fişe takılı ve açık durur evde, ondan başka hiçbir cihazı açık veya fişe takılı bırakmam. Herkese de bunu tavsiye ederim. Geçen sene haberlerde çıkmıştı, markete gittiği için evde yalnız bıraktığı çocuğu, fişe takılı laptoptan (laptop'ın açık olup olmadığını hatırlamıyorum) çıkan yangın sebebiyle hayatını yitirmişti. Benzer bir sürü olay var. O haberi bulamadım ama aşağıda iki örnek var:

    http://www.milliyet.com.tr/bilgisayar-patladi-5-yasindaki-gundem-2195765/
    http://www.haberturk.com/gundem/haber/1219874-yanan-bilgisayarin-dumanindan-olen-minik-burak-topraga-verildi

    Bilgisayar kaynaklı olaylar, ama sonuçta elektronik eşya bu, asla 100% güven olamaz. Genelde "bir şey olmaz, bize olmaz" mantığıyla hareket ederiz, ama olduktan sonra iş işten zaten geçmiş olur. O çocukların ebeveynleri gerekli tedbirleri almadıkları için bu dünyada hesap vermeseler de, öbür dünyada elbet hesap verecekler.

    Gene de yorumlarınız için teşekkürler, taahhüdüm dolduğunda bakarım, böyle bir sistem gelmişse devam ederim, yoksa çıkarım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.