Şimdi Ara

kopan internet için iç tesisatın değişimi fayda sağlar mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar. evimizdeki internet devamlı kopuyor. bina yeni ancak tesisatın da çok güvenilir olmadığını düşünüyoruz. değerleri ekledim. iç tesisatı değiştirsek faydası olur mu?
    kopan internet için iç tesisatın değişimi fayda sağlar mı



  • Modemi bina dışına bağlayabilirsen ve deneyebilirsen. Tesisattan olup olmadığını nispeten anlayabilirsin ama yine de garantisi yok.

    ISS'si arayıp hızını düşürmesini isteyebilirsin. O zamanda kopma olursa, o zaman tesisatı yenilemeyi denemek daha mantıklı olur.
  • Selam kardeş, aynı sorun bende de var. Tesisattan olduğunu düşünmüyorum. Ben defalarca modemimi kablolarımı vs. değiştirdim ama problomim çözülmedi. Telekomu defalarca arayıp arıza olduğunu söyledim fakat her defasında hatları kontrol ettiklerini ve kendilerinde bi problem olmadığını söylediler. Neyse geçenlerde yine wirelles kopunca aklıma kablo geldi ve hemen modemi kablo ile televizyonuma bağlayıp iptv kanallarını açtım ve çatır çatır hepsi çalışıyordu. Bu arada kendi telefonum ve diğer aile fertlerinin cep telefonlarında internet gitmişti. İnternette yaptığım araştırmalara göre şuan birçok kişinin kullandığı modemler 2.4 ghz bandında yayın yapmaktalar ve bu eski teknoloji birçok alatten etkilenmekte diğer modemler, telsiz telefonlar, mikro dalga fırınlar vs. Sana ilk tavsiyem modem ayarlarından büyük ihtimal otomatik olan kanal ayarını başka frekanslarda sırasıyla denemen. Eğer sonuç alamazsan 5 ghz bi modem alıp sorununu çözebilirsin. 2.4 ve 5 ghz modemler hakkındaki farkları artıları ve eksileri googleden öğrenebilirsin. Şimdiden kolay gelsin.




  • buelent111 B kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler. bizdeki sorun kablosuzun kopması değil. internetin ara ara tamamen gitmesi. ayrıca aldığımız hız da 3mb. iç tesisatın nasıl olduğunu da bilmiyorum ama apartman kapı otomatiği için hattı değiştiren elektrikçi hep ekleme yapıldığını söylemişti. muhtemelen telefon hattı böyledir. ayrıca birkaç kez de modem değiştirdik. sonuç hep aynı oldu.
  • hiç sanmıyorum bu kopma vs tesisat ile alakalı olmaz.
    Çünkü sinyal var veya yoktur veya zayıftır(ki bu da yüksek amperde olur).

    Mesela kopma saatleri genelde akşa 20 -22 arası ise bu iss'den (servis sağlayıcısından) kaynaklanıyordur. bu net (böyle bişi var mı? yani özellikle belli saatler)

    Birde zaten telefon prizindeki bağlantıdan bazı şeyler belli olur mesela gevşek bağlanmış olduğunu görürseniz tesisat hakkında da bilginiz olabilir ama genelde burada roblem olacağını düşünmüyorum.

    Birde telefon bağlantısı için yani zayıf bağlantı söz konus olamaz(en baştaki maddenin ayrıntısı)
    çünkü telefon düşük amper ile çalışır tellerin kalınlıgı 0.25 seviyesinde ve tek damar olur bu da bağlantınız geliyor ise sorun yok demektir.

    bunun dışında modeminiz eski ise ondan da kaynaklanyor olabilir.

    Bunun bir yolu da komşularınıza sorabilirsiniz böyle birşey yaşayan var mı? (özellikle aynı altyapı farklı modem)




  • İç tesisatı elden geçir bence faydası olacaktır. Jacj soket splitter ne varsa bi kontrol etmende fayda var.
  • Tesisat doğrudan kopma gibi durumları etkiler.

    Konu sahibi arkadaşın gönderdiği ss'de hat zayıflama değerleri 30 küsürlerde, yani tesisatın bir yerinde ya kablo fazla incelmiş ya da ek yapılmış ve daha sonra o ek oksitlenmiş vs. ve direnç oluşturmuş, dolayısı ile hat zayıflama değerlerini yükseltmiş.

    @sharp61 aynı modemi ben de kullanıyorum ve çok stabil ve sorunsuz bir modemdir. Yönetim>DSL Ayarı>Kararlılık Ayarı'nı -5 veya -7 ve "Rx AGC GAIN Adjustment"i Stable yaparsanız hattın snr değerleri artar ve kopma azalır, ama internet hızınız da düşer.
  • kopan internet için iç tesisatın değişimi fayda sağlar mı

    Obooo benim değerlere baksanıza

    Benim hatta bi problemi var yoksa vdsl mi böyle acaba
  • maxemilian kullanıcısına yanıt
    Burada yazdığına göre hattınız kopmadan 24mbit down ve 3 mbit up alabilirsiniz. Eğer hız daha fazla artarsa snr değeri azalacak ve snr 10'un altına düştükçe hatta stabilite bozukluğu başlayacaktır.


    Sanırım vdsl'in snr oranı adsl'e göre teorik olarak daha fazla bu sayede daha yüksek hızlar alınabiliyor.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    evet

    indirmede falan sıkıntı yok zaten de ara ara oyunlarda ping sıkıntı çıkarıyor.
    Yer yer yükselmeler oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.