Şimdi Ara

Oto Aküsü + 12v to 220v Inverter = UPS ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • - Öncelikle umarım konuyu doğru bölüme açıyorumdur.

    Bu akşam 6 saat kadar Eskişehir de belli mahallelerde elektrikler kesildi. Havanın oldukça soğuk olduğu bu dönemde, kombi çalışmayınca ev buz kesti. Kendi kullandığım PC için APC nin 1400VA bir ürünü var ama oda 50dk dayanabiliyor. Gerek kombi, gerekse evdeki hayati sistemlere 2+ Saat elektrik sağlayabilecek, 300-400Watt güç verebilecek bir sistem arıyorum.

    Araba Aküsünden UPS yapılan hobi projeleri gördüm daha önce, bu tarz bir hazır ürün var mı? Direk 60Ah Oto aküsünü kullanan bir ürün olsa, sanırım saatlerce işimi görür. Örneğin Oto Aküsüne Inverter bağlasak bu şekilde uzun süre güç verecek bir sistem elde edebiliyoruz sanırım. Aynı sistem elektrikler gelince de UPS de olduğu gibi otomatik şekilde Oto Akümüzü tam kapasitesine kadar doldurabiliyor mu?

    Bu videoda benzer bir sistem var anladığım kadarı ile ama Inverter aküyü geri doldurması kısmını çözemedim.
    https://www.youtube.com/watch?v=Qyu3xs4HMzA

    Elektirikler kesildiğinde Inverter devreye girene kadar 2-3sn kesinti önemli değil, yeter ki kombiyi ve bazı temel cihazları sonrada çalıştırıp kullanabilecek uygun fiyatlı bir çözüm olsun. Yoksa 3KVa Online UPS de alınabilir ama bu Oto Akü projesine göre çok daha masraflı.







  • Oto aküsü ile ups çalışır bunda sorun yok,lakin 1400 VA ups büyük ihtimal çift akülüdür hatta daha fazla bile olabilir internetde baktım ama göremedim.Yani iki adet 12 v akü seri bağlıdır. 24 v -> 220 v şeklinde çalışır.
    Amper değeri ne olursa olsun tek oto aküsü ile bu ups çalışmaz. ( yinede ups'nin içini açıp kaç akülü olduğunu görmek lazım).
    Akü olayını açıklığa kavuşturduktan sonra şarj meselesi tekrar düşünülür.
  • ekrem3457 kullanıcısına yanıt
    Cihazda paralel bağlı 2x9Ah Akü var. Bu cihaza dokunmadan (Çünkü garantili yeni/sorunsuz bir cihaz) farklı 2 alternatif düşünüyorum

    1* Eski bir UPS içine modifiye edip OTO aküsü koymak

    Ya da

    2* UPS vs karıştırmadan, direk Oto Aküsü + Inverter + Akü Şarj edici alıp yüksek Amperli bir el yapımı basit bir UPS/Ek güç kaynağı üretmek
  • oto aküsü kullanma jel akü kullan yada agm akü
  • Sinirleriolmayanadam S kullanıcısına yanıt
    Bu konuda bir kaç tavsiye daha aldım. Normal düz Oto aküsü yüksek Amper verse de, uzun süre güç üretmek için tasarlanmadığı için, sistemi uzun süre besleyemez dend. Sizin gibi gibi AGM Akü önerdiler.

    AGM Akü ile bu sistem yapılabilir sanırım.
    70A AGM Akü
    http://urun.n11.com/aku/varta-aku-e39-start-stop-plus-agm-12v-70ah-760cca-P154446504

    Şebekeden şarj da edebilen Inverter 12V 220V
    http://urun.n11.com/elektronik-urunler/kampanya-savior-600w-12v-sebekeden-sarjli-tam-sinus-inverter-P123517514

    Bu ikisi ile sistemi uzun süre beseleyecek bir yapı elde edebilir miyiz? Kabaca 1200TL ye, 3KVa olup içinde 4x 12v 9a Akü olan bir UPS den çok daha fazla güç üretebiliriz diye hesap ediyorum. Yanlış mıyım?




  • ya agm alacaksın yada jel bu tip aküler stasyoner yani sabit kulanımlı akülerdir oto aküsü ateşlemeyi yaptıktan sonra görevi alternatöre devredip devreden çıkar

    yani starter tipi aküdür

    ev ihtiyacı için akü bankası kurman lazım 5-10 kw gücünde tam sinüs inverter ile
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.