Şimdi Ara

Dual Pikap kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amozondan Dual DTJ 301.1 USB DJ Plak Çalar (33/45 devir/dk, Pitch-Control, Manyetik Pikap Sistemi, İğne Konumu Işığı, USB Kablosu pikabını takip ediyorumhttps://www.amazon.de/dp/B0076Z72RQ/ref=wl_it_dp_o_pd_nS_ttl?_encoding=UTF8&colid=1DDRL4PYU6BB5&coliid=IIF6Q8OEXHI1A&psc=1 Dual pikap kullanan arkadaşların bu konudaki görüşlerine önem veriyorum selamlar



  • Pikap kullandın mı daha evvel? Kullanıyor musun ya da.

    Sormamın sebebi kullanan biri usb'si olan bir pikap kullanmanı tavsiye etmez de.
  • Pikap kullandım sony pikap ama buradaki usb çalınan pikaptaki muzigi dijital formata çevirmek için galiba
  • hunhun34 kullanıcısına yanıt
    Dual pikap kullananlar diye başlık açmışsınız ama link verdiğiniz pikabın üzerinde Dual markası olmakla birlikte fason bir üretimdir. Piyasada satılan çok sayıda Technics SL serisi klonu pikabı Tayvan'lı Hanpin firması üretir. Bu da onların üretimi...

    Link verdiğiniz model konstrüksiyon ve kol kalitesi olarak Tchibo/Lenco modellerine yakın, muhtemelen işinizi görebilecek bir model.

    Kolu çok ama çok iyi değil... 400 ve 500 modellerine geçince kol kalitesi artıyor.

    USB'li oluşu kaliteyi olumsuz etkilemez. Sadece verdiğiniz paranın bir kısmı oraya gider. Eğer kullanmayacaksanız USB'siz model almanız daha iyi olur.

    İçindeki dahili phono preamp'ın iptal edilebiliyor olması olumlu bir özellik.
  • Çok faydalı bir bilgilendirme oldu bende en çok gerçek Dual mi diye merak ediyordum teşekkür ederim , Ben bu pikapı Lencoya alternatif olurmu diye takibime almıştım
  • Ben bu pikapı AT 95 E iğne ile beraber amazon almanya dan aldım. Toplam 800 tl gibi bir rakama geldi. Bu fiyata ikinci el pikap düşünmüyorsanız bana göre alınabilecek en iyi seçimlerden biri olur.
  • Bilgi için teşekkürler , Ses kalitesi ve kullanım kolaylıgı nasıl sizce selamlar
  • Ses kalitesi biraz göreceli ama bana Pioneer plz 94 den sonra ses kalitesi ilaç gibi geldi. Kullanım olarak için de phone amfi var istersen iptal ederek direk çıkış verebiliyorsun otomatik dönüşü olmaması bana göre eksi tarafı. Gördüğüm kadarıyla Lenco 3808 ile aynı cihaz. Üzerinde gelen AT 3600L iğneyi ben hiç dinlemeden AT95 ile değiştirdim. O nedenle AT 3600L ile nasıl bir ses verir denemedim ama AT95 ile bu fiyat için gayet tatminkar.
  • bilgi için teşekkürler
  • sametss S kullanıcısına yanıt
    At95 kafayı amazondan alabiliyormuyuz ki? Ben hepsine baktım hepsindede bu ürün türkiye adresine gönderilemiyor yazıyor?
  • Ürünü seçip siparişi verdikten sonra genelde sorun olmuyor
  • Ben sipariş verdiğim de alınabilyordu. Şimdi baktım türkiye ye kapalı gözüküyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametss -- 26 Ocak 2017; 21:27:49 >
  • Beyler birde bir sorum var. Bende hem dual hs 130 hemde lenco l90 pikap var. Problem şu, mesela dinlediğim plağım a yada b yüzünde 5 parça var. İlk 4 parçayı çok iyi çalıyor fakat göbeğe en yakın olan 5. Parçada ses kalitesi düşüyor. Ses boğuklaşıyor ve hafif hışırtı yapıyor bu neden olur? Elimdeki tüm plaklarda aynı şeyi yapıyor. 45 lik plaklarda ise parçanın yarısına kadar düzgün çalıp yarısından sonra bozuyor fikri olan varmı?
  • Tommy_Vercetti T kullanıcısına yanıt
    Manyetik kartuşun kola hatalı şekilde monte edilmiş olması veya kartuşun ucundaki iğnenin bozuk olması böyle sorunlara neden olabilir.

    Ama en muhtemel neden dinlediğiniz plakların muhtemelen daha önce tam otomatik hantal yapılı pikaplarda çalınmış olmasıdır. Tam otomatik mekanizmaların kola uyguladığı yüklerden dolayı plaklar bozulmuş olabilir. Otomatik pikaplarda pikabın plağın sonunun geldiğini anlaması için pikap kolu plağın sonlarında bir levyeyi ittirmeye başlar. İşte bu ek yük ses kalitesini de plakları da bozar.
  • Manyetik kartuş hatalı monte edilse ilk 4 parçada da bozulma olmazmı? Birde dual pikaba hiç koymadığım yeni baskı plaklarımdada var aynı olay. Lenco pikapta dinliyorum. Lenco pikabın kola baskı uygulayacak tam otomatik sistemi yok. Olayı çözemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tommy_Vercetti

    Manyetik kartuş hatalı monte edilse ilk 4 parçada da bozulma olmazmı? Birde dual pikaba hiç koymadığım yeni baskı plaklarımdada var aynı olay. Lenco pikapta dinliyorum. Lenco pikabın kola baskı uygulayacak tam otomatik sistemi yok. Olayı çözemedim.

    Yorum yapabilmek için pikap kolu geometrisi konusunu daha iyi araştırmanız gerekir.
    Kartuş plağı çalarken bir ark çizer. Bu nedenle okuma hatası sürekli değişir. Yani ilk 4 parçada farklı, son parçada farklı netice almanız mümkün. Manyetik kartuşun doğru montajı için teğetsel olarak iki noktada doğru oluşu sağlanır.

    Pikabın tam otomatik olması gerekmiyor. Plağın sonunda iğnenin kalkmasını sağlayacak düzenek bile kola olumsuz etki yapar.

    Bu arada pikap kol ağırlık ve anti-skating ayarlarını doğru yaptığınızı varsayıyorum.




  • Plağın sonunda iğnenin otomatik kalkmasını sağlayacak düzenekte yok. Pikabın arkasında auto start stop düğmesi var açarsan plak bittiğinde motor duruyor sadece kapatırsan kolu yerine getirsen bile motor sürekli çalışıyor. Ağırlık ayarınıda şu şekil yaptım, asansör kolu indirme konumundayken arka ağırlığı iğne plağın üzerinden 2mm kadar yukarıda dengede duracak şekilde ayarladım ve ağırlık derecesini gösteren halkayı 0 konumuna getirdim. Bu şekilde ağırlığı 0.5 grama aldığımda iğne teğet geçiyor ve ses parazitli oluyor 1 grama aldığımda ses normalleşiyor. Kullandığım AT91 iğnenin doğru çalışma ağırlığı 1.5 gram ile 2.5 gram arası olarak belirtilmiş ben 1.5 grama çekiyorum. Antiskating ayarınıda 1.5 olarak ayarlıyorum. Ama tabi farklı kombinasyonlarda denedim ama düzelmedi.
  • Sorun kolun merkeze yaklaşması ile ilgili görülüyor, 45 ilk plağın ortasında sesin bozulması LP de son şarkıya yakın mesafelere denk gelir gibi bu durum kol ayarı ile ilgili görülüyor bu konu ile ilğili olabilecek arkadaşları çağıralım başlığa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tommy_Vercetti

    Plağın sonunda iğnenin otomatik kalkmasını sağlayacak düzenekte yok. Pikabın arkasında auto start stop düğmesi var açarsan plak bittiğinde motor duruyor sadece kapatırsan kolu yerine getirsen bile motor sürekli çalışıyor. Ağırlık ayarınıda şu şekil yaptım, asansör kolu indirme konumundayken arka ağırlığı iğne plağın üzerinden 2mm kadar yukarıda dengede duracak şekilde ayarladım ve ağırlık derecesini gösteren halkayı 0 konumuna getirdim. Bu şekilde ağırlığı 0.5 grama aldığımda iğne teğet geçiyor ve ses parazitli oluyor 1 grama aldığımda ses normalleşiyor. Kullandığım AT91 iğnenin doğru çalışma ağırlığı 1.5 gram ile 2.5 gram arası olarak belirtilmiş ben 1.5 grama çekiyorum. Antiskating ayarınıda 1.5 olarak ayarlıyorum. Ama tabi farklı kombinasyonlarda denedim ama düzelmedi.

    Konuyu tam anlatamadım galiba... :)
    Neticede pikap kolunun plak sonuna geldiğini anlaması da bir mekanik düzenek sayesindedir.

    Kartuş üreticisinin verdiği min/maks iki ağırlıktan en düşüğünü değil ortalamasını kullanmanızı öneririm. Yani ağırlık 1.5~2.5 gram olarak verildiyse bu kartuş için doğru ağırlık 2 gramdır.

    Ağırlığı ve anti-skating'i sıfıra alın. İğneyi korumaya aldıktan sonra kolu baştan sona elinizle hareket ettirin. Hareket sınırları içinde herhangi bir bölgede direnç ile karşılaşıyor musunuz yoksa kol salınımını sınırları içinde düzgün bir şekilde yapabiliyor mu kontrol edin. Yapmanız gereken kontrollerden biri de pikabı yerleştirdiğiniz yüzeyin düz olup olmadığını bir su kabarcık düzeci ile kontrol etmeniz...




  • Autostop ayarını kapatınca bu düzenek devre dışı kalmıyormu?

    2 gramdada 2.5 tada hatta 3 tede dinledim değişen bir şey yok.

    Kolu elimle hareket ettirdiğim zaman herhangi bir direnç hissetmiyorum tamamen langır lungur sallanıyor. O direncin ne olduğunu biliyorum dual pikapta hissediyordum onu lenco pikapta yok o. Fakat farkettiğim bişey var ağırlığı sıfıra alıp kolu serbest bıraktığımda antiskatingi sıfıra aldığım halde kol kendi kendine yuvasına doğru kayıyor. Arttırdığım zaman daha hızlı kayıyor. Dual pikapta antiskating i sıfıra alınca kol olduğu yerde sabit duruyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tommy_Vercetti -- 27 Ocak 2017; 20:44:25 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.