Şimdi Ara

PC Açılıp 1sn içinde hemen kapanıyor | Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bugün sabaha kadar her şey yolundaydı. PC 'yi aktif bir şekilde kullanıyordum. Yeni ekran kartı sipariş etmiştim, bugün gelince yenisi takayım dedim ve olan oldu. PC 'yi açmaya kalktığımda açılıyor ve 1-2 saniye içerisinde kendini yeniden başlatıyor. Bu esnada ekrana herhangi bir görüntü gelmiyor ve monitor ışığı ise hep turuncu kalıyor. Ben gücü arkadan kapatmadığım sürece bu sonsuz döngüde devam ediyor. Dedim PSU yeni aldığım kart için mi yetersiz kaldı? Sadece onboard varken veya eski ekran kartı varkende aynısı oluyor. Aşağıda benim denediğim çözümler;

    - Bütün donanım ve kabloları söküp BIOS pilini çıkarıp 10 dakika bekledikten sonra sadece onboard kart ile deneme (CPU+sıvı soğutma hariç)
    - Bütün donanım ve kabloları söküp BIOS pilini çıkarıp 10 dakika bekledikten sonra sadece eski kart ile deneme (CPU+sıvı soğutma hariç)
    - Bütün donanım ve kabloları söküp BIOS pilini çıkarıp 10 dakika bekledikten sonra sadece yeni kart ile deneme (CPU+sıvı soğutma hariç)
    - 2 RAM 'i birden 4 farklı slotta toplam 8 kombinasyon ile deneme (dün mestest86+ ile 10 tur test yapıldı) + (daha yeni alındı 3 günlük ürün)

    Donanım ise aşağıdakilerdir;

    CPU: Intel i5-4670K + Seidon 120V sıvı sğutma
    MBO: Gigabyte Z87-HD3
    RAM: GSkill RipJaws 2x4GB DDR3 1600Mhz
    Eski GPU: Asus GTX650Ti Boost
    Yeni GPU: Asus GTX1070 ROG STRIX OC
    PSU: Cooler Master GX 650W 80+

    Bir türlü çözüm bulamadım, aklıma da bir şey gelmiyor. Yardımcı olabilecek biri çıkar umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymph()maniac -- 7 Ocak 2017; 19:0:35 >



  • Yeni parça takınca bazen böyle olabiliyor. Benim başıma hdd takınca olmuştu. Ramin birini çıkar öyle dene tek rami diğer slotlarda dene açıldıktan sonra diğer rami de takarsın. (bilgisayar kapalıyken )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K120

    Yeni parça takınca bazen böyle olabiliyor. Benim başıma hdd takınca olmuştu. Ramin birini çıkar öyle dene tek rami diğer slotlarda dene açıldıktan sonra diğer rami de takarsın. (bilgisayar kapalıyken )

    Onu yukarıya eklemeyi unutmuşum hocam. Her iki RAM 'ide 4 farklı slota toplam 8 kambinasyon ile denedim, yine aynı sonuç. Bu arada RAM 'lerde daha yeni 3 günlük. Memtest86+ ile 10 tur teste sokmuştum, herhangi bir ceri yolu hatası çıkmadı.
  • Söyle söyleyeyim ben başka bir hdd yi takmıstım işim bitince çıkardım ve bilgisayar açılmadı senin denediklerinin hepsini denedim olmamıstı. Ramin birini çıkarınca çalışmıştı sonra takınca çalışmamıştı. Farklı renkli slotlara takınca açıldı şu an öyle kullanıyorum. Söylemek istediğim parçaları farklı slotlara takarak ya da tamamen çıkararak açmaya çalış sonra takarsın. (hdd yi çıkar mesela, dvd rw varsa çıkar) Tüm ramleri çıkar hata vermesi lazım. Benim aklıma bunlar geliyor çok sinir bozucu bir durum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K120

    Söyle söyleyeyim ben başka bir hdd yi takmıstım işim bitince çıkardım ve bilgisayar açılmadı senin denediklerinin hepsini denedim olmamıstı. Ramin birini çıkarınca çalışmıştı sonra takınca çalışmamıştı. Farklı renkli slotlara takınca açıldı şu an öyle kullanıyorum. Söylemek istediğim parçaları farklı slotlara takarak ya da tamamen çıkararak açmaya çalış sonra takarsın. (hdd yi çıkar mesela, dvd rw varsa çıkar) Tüm ramleri çıkar hata vermesi lazım. Benim aklıma bunlar geliyor çok sinir bozucu bir durum.

    Hocam sormayın ya, hakikatan kaç gündür şu kartı bekliyorum ve açıkcası hevesim kursağımda kaldı inanın. Yukarıda da dediğim gibi CPU ve sıvı soğutma hariç bütün donanım ve kabloları çıkardıktan sonra üzerindeki statik elektrik boşalsın diye bir 10 dakika kadar bekledim. Sonuç yine hüsran. Her iki RAM'i de tek başına bütün slotlarda denedim. Yok yani aklıma başka bir çözüm yolu gelmiyor, kafayı yiyeceğim.



    Dip not: Daha önceden sıvı soğutma ile ilgili bir tecrübem olmadığından geri konfigürasyonu yapamam diye o kısma bilerek girişmedim. Aldığımda ise zaten Vatan Bilgisayar 'da taktırmıştım.
  • Up layalım hocam geçmiş olsun bu arada inşallah çözüm bulunur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuujitsu

    Up layalım hocam geçmiş olsun bu arada inşallah çözüm bulunur

    Eyvallah hocam sağolun, teşekkürler.
  • Konu günceldir, hala çözüm bulamadım.
  • Anlamanın tek yolu farklı bir psu'da denemek. Ayrıca işlemci fanınızı kontrol edin, belki yerinden oynamış olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lautreamont -- 7 Ocak 2017; 22:18:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meaninglessname

    Anlamanın tek yolu farklı bir psu'da denemek. Ayrıca işlemci fanınızı kontrol edin, belki yerinden oynamış olabilir.

    CPU 'nun fanını kontrol ettim zaten hocam da sıvı soğutma olduğu için vidalı sağlam entegre edilmiş bir sistem o yüzden herhangi bir bozulma olabileceğini düşünmüyorum. Öneriniz için teşekkür ederim, dediğiniz gibi farklı bir PSU ile deniyeceğim yarın. Fakat PC çalışır halde iken 5 dakikalığına kapatıp ekran kartı değiştirmemden sonra nasıl PSU 'ya zarar gelebilmiş anlamış değilim.
  • Dostum peki gpu için kullandığın güç kablosu powerdan direkt mi geliyor yoksa ek olarak ekran kartı için güç kablosu takıyor musun ? Bu arada bu işler belli olmaz durduk yere zarar gelebiliyor pc donanımlarına...Benim ekran kartım durduk yere abzürt bir sorun yaratmıştı. Ekran kartının altına destek koyuyordum, biraz yukarı doğru bakıyordu, o zaman çalışıyordu :) Ve bu sorun durduk yere olmuştu...Ben de ekran kartını destek vererek kullanıyordum.


    Bir not : Bu arada güvenli modda çalıştırmayı denediniz mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lautreamont -- 7 Ocak 2017; 22:49:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meaninglessname

    Dostum peki gpu için kullandığın güç kablosu powerdan direkt mi geliyor yoksa ek olarak ekran kartı için güç kablosu takıyor musun ? Bu arada bu işler belli olmaz durduk yere zarar gelebiliyor pc donanımlarına...Benim ekran kartım durduk yere abzürt bir sorun yaratmıştı. Ekran kartının altına destek koyuyordum, biraz yukarı doğru bakıyordu, o zaman çalışıyordu :) Ve bu sorun durduk yere olmuştu...Ben de ekran kartını destek vererek kullanıyordum.


    Bir not : Bu arada güvenli modda çalıştırmayı denediniz mi ?

    PSU 'dan gelen kablo ile takıyorum hocam GPU 'ya. Bu arada ekrana hiç görüntü gelmiyor ki, sistam açılıyor ve 1-2 saniye sonra direk yeniden başlıyor. Arkadan gücü kesmediğim sürece hep sonsuz bir döngüde böyle devam ediyor. Yani sistem daha BIOS başlangıcı (ilkel başlangıç) yapamıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.