Şimdi Ara

Satılık Genuine Golden Staff of Perplex

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. 5 gün önce pazarda 916 liraya satılmış olan, şu anki pazar fiyatı en ucuz 867 lira olan başlıktaki item'ı pazar fiyatının %70'ine, 666 liraya satıyorum.

    http://steamcommunity.com/market/listings/570/Genuine%20Golden%20Staff%20of%20Perplex

    Ekleme: Arcana/Immortal/Set ile takas da yapabilirim.

    İlgilenen arkadaşlar özel mesaj atsın, görüşelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 7 Ocak 2017; 8:38:57 >



  • Alıp satacaksanız 90 liralık steam bakiyesi kârınız olur, takas yapacaksanız market fiyatından sayıp 200 lira kârınız olur. Olur yani. Bunlar hayatın gerçekleri.

    Okumayı sevelim.
  • Vay babağun kemüğüne...


    Güvenilir bir kardeşimizdir satıcı beyler gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
  • Yanlisin var alip satacaksak cok zarar ederiz cunku alicisi 166 dolardan aliyor satanda ortalama 180 dolardan satmis 666 tl aslinda urunun %105 fiyati oluyor
  • SirCourage kullanıcısına yanıt
    Market fiyatının %70'ine satıyorum. Marketten alıp marketten satma hesabı yapılmıyor bu bağlamda. 867 liraya markette satılan ürünü 666 liraya satıyorum. Kullanmayacaksan 866 liraya markete koyarsın, 747 lira gelir. Ya da trade yapar 867 liraya sayarsın, istediğin arcana/immortal/set peşinde koşarsın.

    Ben senin gibi alengirli düşünemiyorum. Sana kârlı gelmediyse %50-%60'tan item aramaya devam et kardeşim.
  • u have to MakeMyFireOut U kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hınzır, sen de dolar 5 lira olsun deyü bekliyorsun değmi? Maraba taklidi yapmak için soru ekini birleşik yazayım dedim, bu benim klasımı biraz bozdu. Aslında çok asil bir insanım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

    Market fiyatının %70'ine satıyorum. Marketten alıp marketten satma hesabı yapılmıyor bu bağlamda. 867 liraya markette satılan ürünü 666 liraya satıyorum. Kullanmayacaksan 866 liraya markete koyarsın, 747 lira gelir. Ya da trade yapar 867 liraya sayarsın, istediğin arcana/immortal/set peşinde koşarsın.

    Ben senin gibi alengirli düşünemiyorum. Sana kârlı gelmediyse %50-%60'tan item aramaya devam et kardeşim.

    Aramıyorum alıyorum zaten burada bir ton item satan oldu bana satan neyin derdiyse benim yüzde kaçtan aldığım. O item 1 DC hook etmezken tutup 666 TL istemek akıl karı değil. Ben sadece yanlış koyduğunu belirtiyorum ki fikrim hala aynı yanlış hesap yapılıyor diyorsunki marketteki en düşük satılanın fiyatının 1 kuruş altına koy satılır ve 747 lira gelir yanlış bu konu bu itemin direk alıcısı 166$'a alıyorsa bu fiyata koyup direk satabilirsin markete o alır şu kadara koyar satarsın lafın yanlış.
  • Şuna yorduğunuz kafayı lisede matematik dersinde yapsaydınız şuan dünyanın sayılı bilimadamlarından olmuştunuz. Bu neymiş arkadaş beynim yandı.

    Kısaca adam market fiyatı belli olan bir itemi %70 ine satıyor. Gerisi itemi alan arkadaşı ilgilendirir, bu kadar kasmaya gerek yok.
  • SirCourage kullanıcısına yanıt
    Direkt alıcıya göre vermek gerekiyor diyorsun. Acelen varsa bile senin aldığın sattığın yüksek fiyatlı item'lar haricinde en ucuza satılan fiyattan biraz aşağıya satmak mümkünken niye alım listesine sipariş verilen yüksek fiyata göre fiyat belirlensin ki? Çok komik bir durum bu, bak meselâ demin 867 olan satıldı, şu an en yüksek 878 lira. Ben sana satsam gidip 600 liraya satışa koyacak mıydın? Hayır.

    Niyeyse bu doğru yanlış, akıl kârı değil lâfları siz satıcıysanız satıcının lehine, alıcıysanız alıcının lehine işliyor.

    Sağol bilgilendirme için. Biz de sayende bir item'ın değerinin buy order'daki en yüksek fiyat olduğunu öğrenmiş olduk :)
  • u have to MakeMyFireOut U kullanıcısına yanıt
    Bu mantıkla hiçbir item'ın değeri yükselmeyecek, çünkü alım siparişi verenlere göre item satıyormuşuz :) Demek anında satabileceğim miktarın %70'ine satmalıyım :) Ben de item'ları satıldığı fiyat üzerinden piyasasını da değerlendirerek ve her item'ın belirli bir market değeri olduğundan sayısına göre alıyor, satıyordum. 90 takas yapmışım, 1100 tane de market işlemi. Hepsi boşa gitmiş :)

    Bir de benim yüzde kaçtan aldığım neyin derdiyse demiş. Benim yüzde kaç ile sattığım sana nasıl dert olduysa aynı derten :)

    Velev ki bir item en son 100 liraya satıldı, ondan öncekilerin hepsi son beş tanesi hariç 60 liraya satıldı. Ve aynı item şu an 90 liraya satılıyor. Kaça koyarsın? 60 liraya satılmış hep, 60 liraya koyayım mı dersin? Ben zaten anında satarsınız mı demişim? Zaten arcana değil, sirkülasyonu olan bir item değil. Markette beş tane olan ve en ucuzu 878 lira olan bir item'dan bahsediyoruz. Sırf steam bakiyesi almak isteyen bile olsa yine kârda diyorum. Ha steam bakiyesini ucuza alırım sonra buy order verip item'ı beklerim daha mantıklı diyen varsa zaten benim ilânım ile ilgilenmeyecektir, ben hepinize uyan, en ucuza item satan, cebinizi düşünen ilân açmak zorunda değilim :)

    Kısaca, mevcut market değeri 878 lira olan bir item'ı 666 liraya satıyorum. Ama yükselir ama düşer bilemem. Bunu zaten kimse bilemez, sadece öngörebilir. İlgilendiğin için girdin, fiyatı beğenmedin, o zaman gıkın çıkmadan konudan çıkacaksın. Ya da teklifini özelden sunacaksın. Biz de fiyatı eleştirdik ama 100 liraya satılan item'ı 85 liraya satmak isteyen olduğu için eleştirdik.

    Bir item'ı almak isteyen oyuncular temelde ikiye ayrılıyor. Birincisi en ucuza alan, ikincisi buy order verip bekleyen. Her item'ın durumu değişkenlik gösteriyor. İlk grupta item'ın soketine, gemine göre en ucuza değil de kafasındaki duruma göre alanlar da var.

    Bu mantık ile şu item'ın fiyatının hiç yükselmemesi gerekiyordu.
    http://steamcommunity.com/market/listings/570/Genuine%20Tidehunter%20Blink%20Dagger

    Ben bu item'a 62,40 liradan buy order vermişim zamanında. Verdiğim vakit en yüksek buy order bendeydi. Ne ilginç ki Aralık sonundan beri kimse o listeyi umursayıp item'ı ucuza satmadı. O zamanlar item 80 liraydı. Şu an 102 lira ve 99 liradan dün satılmış. Şu an en yüksek buy order 73,48 lira. Ne üzücü ki kimse bu fiyata satmıyor. Satılabilirdi de, satılan item'lar da var. Ama onların marketteki sayısı yüksektir ya da fiyatı düşüktür. Kimse markette en ucuza 878 lira satılan item'ı gidip de 600 liraya satışa koymaz. Satışa koymadan direkt satmak istiyorsan da şuraya bekleriz;
    https://www.lootmarket.com/dota-2/item/Genuine%20Golden%20Staff%20of%20Perplex

    235 dolardan satışa koyan var (Elemanın hesabına bu kadar geçiyor sanırım) ve şu an 235 dolardan satılıyor. Eh, 800 liralık item alıyorsun. BANA HEMEN STEAM BAQİYESİ LAZIM XD demedikten sonra biraz da beklersin artık, eşek değilsin ya? Çok acelesi olana uymuyor, onlar da steam bakiyesini uyguna alma peşinde koşsun bir zahmet.

    Bu son paragrafı da okuyup hâlâ aksini iddia edenin ayak parmaklarından biri kopmuş demektir. Burada çocuk ve yaşlı zekâsına göre tek tek, tane tane anlattım. Saçmalamayalım, daha fazla ciddiye almakta zorluk çekiyorum çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 7 Ocak 2017; 19:22:1 >
  • İnsan okuyacak bunu Tl;dr diye bişi duymadın mı ?!?!

    Bence bu kadar uzatılacak bişi yok ortada SirCourage adlı arkadaşı bilirim az çok forumdan. Demek istediği tam anlaşılmamış ya da farklı bişi kastediyordur. Yoksa satmak istediğim iteme farklı bir account dan kendim de atarım buyorder, o bir satış kriteri değil.

    Sonuç olarak itemin fiyatı belli, çöp bir itemi pazarda yok diye 900 liraya koyup milleti kandırmadığına göre bi problem de yok alan arkadaşa hayırlı olsun şimdiden.

    Dipnot: Bu ikiside PM den anlaşıp konuyu güncel tutmak için yapıyor olabilir beyler dikkat edin, bunlar hep amerikanın oyunları
  • u have to MakeMyFireOut U kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Ama piyasasını kendi başına ayarlayamazsın, öteki item'ların fiyatını etkileyemezsin. Aslında etkilersin de uzun hikâye (Düşün artık, yukarıdakileri yazarken uzun hikâye demedim, ondan da uzun).

    Pazar işini bilmeyen, piyasada neler dönüyor haberi olmayan arkadaşlar var. Yoksa hoşuma gitmeyen ya da doğru bulmadığım bir mesajı sildirmek için şikâyet etmek 3-5 saniyemizi alıyor. Maksat bilgi aktarmak.
  • Item'ı 980 liraya sattım. Herkese teşekkürler. Şakire yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.