Şimdi Ara

Booking.com Rezervasyon İptali

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Booking.com dan kredi kartı bilgisi vermeden rezervasyon yapmıştım. İptal etmem halinde rezervasyon ücretinin tamamının alınacağı yazıyordu. Kart bilgisi isteyecek mi diye tıkladım hemen rezervasyon ücreti karşılığında iptal onaylandı diye mail geldi.

    Kredi kartımı vermedim bu ücreti benden tahsil edebilirler mi?



  • kredi kartı numarası vermeden kesinlikle sizden bir ücret kesintisi yapamazlar
  • Otel büyük değilse uğraşmazlar, büyükse takipçisi olur o ülkeye girişte bile tahsil ederler. Ben bu yaz dört oteli geciktirerek iptal ettim, kredi kart bilgilerim eskiydi birşey alamadılar. Bu konuda booking birşey yapmıyor, otelin inisiyatifinde bir karar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aynı olayı yaşamıştım. Yalnız bende kredi kartımı değil passolig cüzdan kartı bilgilerini verdim. Sonra iptal ettim. Otel hemen aradı normalde alırız vs diye biraz ahkam kesti ben biraz alttan alınca peki tamam lütfen yapmayın bir daha vs dedi.
  • Booking com müşterilerinden hiç bir şekilde tahsilat yapmıyor, çünkü booking kesinlikle bir acente değildir. booking kredi kartı bilgilerini alıp otele iletiyor ve tahsilat otel tarafından yapılır. Konaklama gerçekleştikten sonra booking %25 komisyonunu otelden alıp keyfine bakıyor. Burada iptal şartları, fiyatlar, kredi kartı gerekmez gibi herşey otel tarafından belirlenir. Müşteri otele giriş yapmaz ise otel kredi kartınızdan bu miktarı çekiyor. Evet insiyatif kullanıyor. Bunu yapmakta aslında haklı, siz bir yer ayırtıyorsunuz ve otel o odayı başka birine satmıyor sizin için bekletiyor. Yani siz giriş yapmazsanız otel gelir kaybına uğruyor. Belki hoşunuza gitmeyecek ancak oteller bunu yapmakta haklı. Adamın geliri ile oynamış oluyorsunuz. Booking sizden bu parayı tahsil etmek için peşinize düşmez, çünki alacaklı olan otel. Ancak otel ile booking iş ortağı olduğundan , booking sizi kara listesine alabilir tabi.
    Aslında diğer önemli konuyu atlıyorsunuz. booking geçtiğimiz sene güvenlik zafiyeti yaşadı ve kredi kartı numaraları dijital ortamdan çaldırdı. Müşterilerine sonra iadesini yapmak zorunda kaldı. Sistemi sağlam olmuş olsa dahi kart numaralarını otellere gönderiyor. oteller bu kart numaralarını nekadar koruyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SYMBOL07

    Booking com müşterilerinden hiç bir şekilde tahsilat yapmıyor, çünkü booking kesinlikle bir acente değildir. booking kredi kartı bilgilerini alıp otele iletiyor ve tahsilat otel tarafından yapılır. Konaklama gerçekleştikten sonra booking %25 komisyonunu otelden alıp keyfine bakıyor. Burada iptal şartları, fiyatlar, kredi kartı gerekmez gibi herşey otel tarafından belirlenir. Müşteri otele giriş yapmaz ise otel kredi kartınızdan bu miktarı çekiyor. Evet insiyatif kullanıyor. Bunu yapmakta aslında haklı, siz bir yer ayırtıyorsunuz ve otel o odayı başka birine satmıyor sizin için bekletiyor. Yani siz giriş yapmazsanız otel gelir kaybına uğruyor. Belki hoşunuza gitmeyecek ancak oteller bunu yapmakta haklı. Adamın geliri ile oynamış oluyorsunuz. Booking sizden bu parayı tahsil etmek için peşinize düşmez, çünki alacaklı olan otel. Ancak otel ile booking iş ortağı olduğundan , booking sizi kara listesine alabilir tabi.
    Aslında diğer önemli konuyu atlıyorsunuz. booking geçtiğimiz sene güvenlik zafiyeti yaşadı ve kredi kartı numaraları dijital ortamdan çaldırdı. Müşterilerine sonra iadesini yapmak zorunda kaldı. Sistemi sağlam olmuş olsa dahi kart numaralarını otellere gönderiyor. oteller bu kart numaralarını nekadar koruyor?

    Merhabalar;

    Mesajınızda doğru bilgilerin varolduğunu söyleyerek, ufak tefek yanlışları düzeltmek isterim.

    Booking şirketi otel rezervasyon acentesidir.Hatta daha iç noktasına gelirsek riceline adlı büyük bir gruptur..Hotel ya da benzeri konaklama grupları buraya ilan verirken herhangi bir bedel ödemez.ya da abonelik ücreti vermez.Sadece booking araclığı ile yapılan konaklama durumlarında hotel ya da benzeri konaklama şirketleri booking e %10 dan itibaren hotel ile şirket anlatlaşmasına bağlı olarak (yer mekan ve turizm bölgesine bağlı olarak değişik komisyonlar verir.Hatta bu örnek x hotel %10 ile anlaşmış ise zaman zaman promo fiyatlar üzerinde %20 verip daha uyguna oda verdirtebilir..Ve zaman zaman hotel işletmenizi nasıl daha iyi geliştirebilirsiniz gibi soruların cevaplarına yönelik ara ara grafik analizler ücretsiz olarak yollar.Dediğiniz gibi ödemeyi hotel alır..Bazen kredi kartı gerekmez vs desede hotel yogunluguna baglı olarak sizden ufak tefek yoklamak amaçlı provizyon isteme hakkı hoteldedir..
    hotel bu durumlarda hak arayabilir.farzedin sanal kartla yaptınız rezervasyonu ve ücretli iptal ettiniz.. sanal kartta para yok hotel ücret alamaz.Ama booking der ki senin rezervasyon şeklin ücretli iptaldi.. sen bana şimdi tamam misafirn kalmadı ama.. aldığın iptal parasının belirli bir yüzdesini bana ver bakalım der..Hotelde dener ama sanal karttır. bunu booking e bildirir kara liste denilen duruma girebilirsiniz..Farklı kullanıcı adıda olsa ileriye dönük sıkıntılar yaşanabilir..
    Şunu unutmayın tatilci arkadaşlar..Hotel sizin ad soyadınızı vs görebilir.Ama asıl bilgileri booking seyahat danışmanları tarafından hertürlü üyelik bilginize erişebilir..
    O yüzden lütfen iyi araştırıp koşullara iyi bakarak rezervasyon yapınız..
    İyi forumlar...
  • merhaba hocam benim de booking üyeligim var. bu aksam yurtdışından bir otele rezervasyon yaptım 5 dk sonra iptal ettim.
    iptal bedeli yansıdı. bunu tahsil ediyorlar mı :( ama üyeligim olmasına ragmen kredi kartı bilgisi girmeden rezervasyon yaptım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.