Şimdi Ara

2017 SONY ANDROİD TV (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.006
Cevap
56
Favori
272.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rambocuk

    Xe90 nasıl 1080 p görüntüyü 4k gibi gösteriyor bunun teknolojisi nedir bi adı varmı

    Hiçbir çözünürlük bir üste yükseltileme mantıken..Bu olaya Upscale / İyileştirme /Yükseltme deniyor..

    Ama herkesin yanılgısı özellikle satıcılar Tv starken, Görüntüyü 4K ya YÜKSELTİYOR..demesi :)

    Sony X1 çip XCA8 için konuşuyorum, googleden bulabilirsiniz :

    1080p görüntüyü iyileştirme, yazılımsal algoritmalar ile daha net/keskin gösteriyor iddiası var..Ben şahsen inanmasam da inanan çok

    Ama bizzat kullanıcılar fark olduğunu söylüyor..Video/Görüntü işleme teknolojisi ile ilgili sanırım daha net görüntü elde ediliyor..

    1080p = 2160p olmuyor tabi, tabi,r ticari slogan bu..

    Hevc kodlama ile 4K görüntü sıkıştırılıyor 2160p standat en azı ama bunda bile az olması muhtemel, hele Tv üzerinden stream, Netflix gibi internetten stream yapılıyor ise sıkıştırma fazladır ve 1080p ye yakındır..Netflix kullanıcılarının yorumları bu yönde (Amerikada bizzat test edilmiş..) 1080p görüntü daha akıcı iyi deniyor Netflix için..

    55 inch altında 4K-1080p farkı da çok hisseilmez..Ama işte Ticari sloganlar ile insanlara neredeyse cep telefonu seviyesinde 4k sunacaklar :)

    4K olsun da küçük olsun derdine düşürdüler milleti..

    XCA7 çipi ise SD-HD-FHD iyileştirmesi yapıyor..

    Türkiye şartlarında bana göre XCA7 gerek XCA8 değil..Ama tercih meselesi..

    XCA8 çinde geri dönük iyileştirme yok SD-HD aralığı perfonmansı iyi değil..Türkiyede yayınlar 720p bile olmadığı için SD-HD aralığına girer..





  • rambocuk kullanıcısına yanıt
    3-4 ay xd9305 kullandım ama fullhd bir içeriğin 4k gibi gösterdiğine şahit olmadım. Ya da bn anlayamadım. Acaba xe serisinde farklı bir çip mi var?

    Bana pek mantıklı gelmiyır bu upscale olayı. Samsung da lg de philips de aynı şeyi iddia ediyor. Güya sd yayını hd, full hdyi de 4kya yükseltiyormuş. 4k bir tv, 4k içeriği çok çok iyi gösteriyor. Buna lafım yok. Ama özellikle 55" üstünde, full hd yayınlar (tv yayınlarından bahsediyırum ki aslında hiçbiri full gd değil) pikselleşiyor. Bu upscale işlemi gerçek olsa, tv yayınlarının da upscale edilerek pikselleşme olmadan göstermesi gerekirdi diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alırken böyle bir beklentim yoktu büyük bir bonus oldu , aynı görüntüye 1080p tv de bakıyorum sonra xe90 da arada ciddi görsel fark oluşuyor , bozmadan büyütmesinin etkiside olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanım amacım akşamları tv haber, dizi vs. (dsmart HD), gece ise internetten 1080p (popcorn, kodi, stremio,torrent) veya netflix den film veya dizi izlemek. Sony 55xe9005 den yaklaşık 2000 lira fazla verip lg c6 almaya değer mi acaba? Adana'da yaşıyorum, burada her ikisini yanyana görüp karşılaştırma ihtimalim pek yok. Sanırım bu şartlarda sony daha mantıklı görünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rambocuk

    Alırken böyle bir beklentim yoktu büyük bir bonus oldu , aynı görüntüye 1080p tv de bakıyorum sonra xe90 da arada ciddi görsel fark oluşuyor , bozmadan büyütmesinin etkiside olabilir

    Video işleme teknolojisi, daha iyi işlediği için daha net, keskin, az pikselli oluyor..

    İşlemci etkisi, Triliminos özellik (varsa..), Doğru Renk gamı, Doğru aydınlatma ile güzel sonuç alıyorsunuz..

    O sebeple Panel tek başına yeterli değil, panele gelen video sinyalini güzel işlemek ki o da Sony X1 çip (XCA8)

    Bana göre XCA8 ile beraber XCA7 de aynı anakarta olsa o zaman SD yayınlar bile HD gibi güzel gözükür..

    Bunlar hep kağıt üzerinde tabi, MPEG yayın yapan bir kanalda çok fazla iyileştirme beklememek lazım..

    Full HD Tv ler XCA7 işlemcili olduğundan 1080p altında iyi, X serileri de XCA8 işlemcili olduğundan 1080p üzerinde iyiler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 17 Temmuz 2017; 15:57:0 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    Trdeki ks9500 kesinlikle fald değil. Hatta forumda 65ks9500 alıp, paneli mavi mavi lekelendiği ve bu lekeleri çıkaramadığı için zor bela iade eden bir arkadaş da vardı. Geçen yıldı. O zamanlar araştırmıştım. Fald olanı ks9800 olarak modellenmiş.
    Xe94 değil ama xd94ü görmüştüm geçen sene. 24 bin tl fiyatı vardı. Ve o da xd93 gibi panel homojenliğinden yoksundu. Kenarlar ve köşeler daha koyu idi. Aynı durum rtingse göre xe94te de mevcut.
    Bu başlıkta birkaç arkadaşın olumsuz yorumu olmasa xe9005e meyilliydim aslında.

    bu olumsuzluklar nelerdir? son 10 sayfaya bakabildim bi olumsuzluk görmedim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 17 Temmuz 2017; 16:58:6 >
  • rambocuk kullanıcısına yanıt
    Resim kalitesini etkileyen bircok element var: ornegin onceki TV niz IPS panele sahipse VA panelli XE90 ın kontrast ve dolayisiyla resim kalitesini farkini gozlemlemissinizdir. LED / LCD TV ler uretim teknolojisine uygun olarak ancak kendi cozunurluklerinde gercek performans verebilirler, islemcinin upscaling kabiliyeti ne kadar iyi olursa olsun resim kalitesinde bir miktar kayip olacaktir. Sony'nin uyguladigi teknik digerlerine gore daha basarili olsa da siz hissetmesiniz dahi bir miktar kayip gerceklesecektir, onemli olan goruntuden memnun olmak tabi ;)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeeepBlue kullanıcısına yanıt
    KS9590 ülkemizde olan bir panel değil zaten. Şu videoda yanyana görme fırsatı buldum iki modeli.

    https://www.youtube.com/watch?v=Hr58nc9v49I&t=423s (Videonun 5:50 saniyesinde local dimming testinde hiçde öyle olmadığı burdaki kullanıcılar tarafındanda test edildi onaylandı. Screenshot vs.. Lakin RTINGS'de de aynı muhabbet vardı ama burda aynı testleri yapan arkadaşları gördük ki videolarıyla durum öyle değilmiş)

    Burda 150 zone'lu ks9590 ile 35 zone'lu xe90 arasındaki fark bukadar ayırt edilmiyor ise xe90 bu kadar sınırlı karartma alanıyla bence alkış haketmiş.(Zone sayılarıhttp://www.displayspecifications.com' a ait.)

    KS8000 benim beğendiğim bir paneldi lakin 65 inç olsaydı zamanında düşüneceğim bir modeldi. Siyahları gerçekten xe90 kadar başarılı. Ancak motion, renk doğruluğu, doğallık.. bilemiyorum tartışılır

    Tepki süresi ve gecikmede xe93 hariç üst modellerde kuyruklu yıldız efekti için örnek video varsa gösterebilir misiniz? hocam merak ettim.

    Tv almak isteyenler için led'de xe90 tavsiyenize kesinlikle katılıyorum. Ancak ks8500 için aynı fikirde değilim onun yerine kesinlikle ks8000 çok daha iyi bir alternatif olacaktır. Lakin samsung forumunda ks8500 kullanıcılarının korkunç clouding screenshotları var. Öyle ki karanlık sahneler dışında aydınlık sahnelerde bile ışık sızmalarını gösteren bir tv. Ve fazlasıyla panelden panele fark gösteren bir model aynı kalite standartını tutturamamış. Ahmetteki ile mehmetteki ks8500 çok farklı durabiliyor. Ks8000 ona nazaran black uniformity konusunda ve aynı standartı tutturma konusunda çok daha başarılı bir model. Oled'de C6 o fiyatlara çıkanlar için iyi bir alternatif olabilir ama B7 ile yanyana tercih listesinde olması biraz garip olmuş. Çünkü birinin 55inc fiyatına diğerinin 65incini alabiliyorsunuz. 55b7 ve 65c6 fiyatı 15000 lira

    Hocam birde bir konuda size nacizhane tavsiyem olacak. Teknik detay hakimiyetim sizin kadar değildir. Araştırdığım kadar gözümün gördüğü kadar birşeyleri ayırt edebiliyorum. Yorumlarınız lg oled forumunda çok daha yararlı olacaktır. Gerçekten keşke burdaki gibi oled forumundada birşeyler paylaşılsa yazılsa çizilsede okusak faydalansak. Lakin geçenlerde bir soru sordum 2 hafta falan son yazılanlarda kaldı öyle. Şimdi aradığım zaman başlığı bulamıyorum 3.4. sayfalarda. Birde yanlış anlamayın bunları karşılıklı nezaket çerçevesinde söylüyorum belki bana öyle geliyodur ama masum gözüken bilgilendirme gibi gözüken birçok yazınızın altında karalama hissediyorum. Somut olarak örnek verecek olursam, bu alıntıladığım yazınız tam buna uygun olur. Bana göre hepsi ama ben aralardan çıkarayım;

    -FALD KS9590 (ABD de KS9800) ise XE90 dan daha iyi bir TV.
    -Rtings XE90 incelemesinde de bulabiliyorsaniz daha ucuza KS8000 alin diyordu.
    -Tepki suresi ve gecikmede XE90 iyi de XE93 haric ust modellerin kuyruklu yildiz efekti farkedilebilecek duzeyde olmus :))

    Yani hocam rica ediyorum forumda çok güzel şeyler paylaşılmaya başlandı kullanıcıların deneyimleri vs. bence bunlara gerçekten gerek yok. Bu yorumlar panellerini alan kişileri bile panellerinden soğutabilir. Yazıktır. Nezaketinize güvenerek yazmak istedim. Hoşgörüyle karşılayacağınıza eminim.

    Saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeeepBlue

    Resim kalitesini etkileyen bircok element var: ornegin onceki TV niz IPS panele sahipse VA panelli XE90 ın kontrast ve dolayisiyla resim kalitesini farkini gozlemlemissinizdir. LED / LCD TV ler uretim teknolojisine uygun olarak ancak kendi cozunurluklerinde gercek performans verebilirler, islemcinin upscaling kabiliyeti ne kadar iyi olursa olsun resim kalitesinde bir miktar kayip olacaktir. Sony'nin uyguladigi teknik digerlerine gore daha basarili olsa da siz hissetmesiniz dahi bir miktar kayip gerceklesecektir, onemli olan goruntuden memnun olmak tabi ;)

    az önce 1080p game of thornes izledim ben buna 1080p görüntü diyemiyorum 4k bu diyorum kendi kendime dediğiniz gibi önemli olanda bize yaşattığı deneyim bu anlamda çok ama çok etkilendim
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Estagfigrullah, yalniz iyi niyetinize istinaden gercek paylasim ve bilgi alisverisine dair temennileriniz icin yanlis kisiye, bana atfen yazmissiniz :)

    Herhangi bir anakonu basliginda bir marka fanatizmim bulunmaz, bulunamaz. Bu konuda uyari hatta uzaklastirma almis fakat hala bu mesajlara devam eden uyelere iletmeniz daha dogru olacaktir ;) Konu gercek kullanici paylasimlariyla daha iyi gidiyor evet, bunu 1-1.5 hafta once ifade eden de ilk ben oldum, fakat arada yine de konunun bazi uyelerce farkli noktalara yonlendirildigini goruyor ve dikkate almiyorum...

    Yazdiklarima gelirsek alintiladiginiz cumleleri belirten ben degilim farkindaysaniz inceleme yapan siteleri referans gosteriyorum. Ne bir marka ne de bir modeli karalama amacim bulunmuyor, oyle olsaydi bircok kisini aklinda soru isaretleri varken XE90 onerisi yapmazdim ;) OLED konusmak icin LG 2016 OLED e yazmak gerekmez, bu TV yi alacaklar olanlar ilgili anakonuya ulasip kullanicilarin daha onceki mesaj ve goruslerini arastirabilirler. Sorularinizi yanitlamamis olmalarina uzuldum fakat beni ilgilendirmiyor ;)

    HDTV Magazin: XE90 incelemesi :
    https://youtu.be/Hr58nc9v49I
    6. dk dan itibaren KS9590 karsilastirmasi bulunuyor, goz atabilirsiniz. KS9590 in ulkemizdeki karsiliginin KS9500 olmasi lazim. Fakat daha once bahsettigim gibi ulkemize gelen modelin FALD olup olmadigini anlamak icin kullanmak gerekecek.

    35ms gtg tepki suresine sahip bir panel icin farkli bir sey dusunmek olanaksiz, ayni ozellige sahip monitoru daha once kullandigimi iletmistim. Rtings.com ve HDTvTest in motion testinde XE94 ve ZD9 icin puan kirdiklarina bakabilirsiniz ;)

    KS8000 onerisi icin de yine Rtings.com XE90 incelemesine goz atabilirsiniz.

    Benim de farkedip bilgi almaya calisan uyeler adina rahatsiz oldugum fakat kendimce onemsemedigim konu Sony nin bir modeliyle ilgili arti ve eksiler belirtildiginde bazi uyelerin Sony satis personeli edasinda karsit tepki yaratip konuyu baska noktalara tasimalari ve konunun ozunden cikilmasi... Bu anakonuyu actiysaniz siz de biliyorsunuz ki amac Sony 2017 model TV lerin getirdikleri, baska model ya da markalara gore arti ve eksileri, kullanici deneyimleriyle bilgi alisverisinin saglanmasi olmali ;) Bu anakonunu adi degisir de Sony marka urunleri sevenler grubu olur ise daha fazla yazmam, baska marka icin de olsa ayni seyi yaparim ;) Bu durum Sony markasina herhangi bir olumsuz tepki duydugum icin degil prensiplerim geregi herhangi bir marka ozunde kayitsiz sartsiz fanatizmi olumlamadigimla bagdastirilabilir. Piyasa gercekleri zaten biliniyor ve pazarda olanlar urunler belli, benden tavsiye talep edildiginde de bu noktalar uzerinden yapiyorum.

    İyi gunler.

    Edit: imlâ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeeepBlue -- 17 Temmuz 2017; 20:48:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fifa da 1080p ye aldığımda tepki süresi çok akıcı oluyor ama 4 k ya aldığımda hafif bir bulanıklık oluyor hızlı sahnelerde 4 k için hdmi 2 almıştım ( dark marka ) ama en ucuzlarından , kablomun 4k 60 hz aktaramamasıyla alakalı birşey olabilirmi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 17 Temmuz 2017; 19:24:11 >
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    bu videoyu bende izlemiştim dediğiniz dakikadaki local dimming görüntüsüne bakınca direk kapatmıştım ama incelemeyi yapanları tebrik etmek lazım o tv yi hangi ayarla nasıl o hale getirdiler acaba :) birde doğru olan hangisi bilmiyorum ama sanki sony renkleri daha olması gerektiği gibi doğala yakın göstermiş bence local dimming performansı haricinde xe9005 ks9590 ı aratmayacak bi model diye düşünüyorum motion konusundada sony daha önde incelemelere göre konuşursak samsungu anlamak zor en üst modelleri bile birçok konuda geri kalıyor sony modellerden eskidende böylemiydi bilmiyorum ama bana tuhaf geliyor bu durum..
  • Merhabalar
    Bu modeli PS4 Pro için almayı düşünüyorum.
    Siz fifayı pc-ps4-xbone hangisinde oynuyorsunuz acaba?
    Hareketli görüntüde bulanıklaşma başka oyunlarda da oluyor mu?
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize katılıyorum. Çok yakın görüntüleri var evet birbirine. Ama samsungda çok daha fazla zone sayısı bulunmakta. Bukadar fazla zone sayısıyla bariz bir fark görmeyi umardım. Ya gerçekten tam sayıları ne bunların.

    http://www.displayspecifications.com

    sitesi 55XE9005 için 35 zones. 65xe9005 için 20 zones gösteriyor. Bu saçmalık değil mi ya? Bir terslik yok mu
    Samsungda ise UN ve UE KS9500 olarak ayrılıyor. Siteye göre... UN65ks9500 serisi edge led, UE65ks9500 serisi direct led ve 150 zones olarak geçiyor. Videodaki model sanırım buna benzer çünkü sitede ks9800 için zone sayısı belirtilmemiş. Samsungta çok karışık bu durumlar Ama tr'dekilerin fald olmadığına eminim kendi gözümle gördüm




  • Forumda ağırlıklı olarak XE9005 modeli tercih edildiği XE9005 için yeni bir ana konu açmak istiyorum. Tv teknolojileri hakkında çok bilgili değilim ama android vs. konularda düzenleme yapabilirim. Destek olursanız açayım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Zone sayısını firmalar gizli tutuyor, bu verilen rakamları kim nasıl almış sormak lazım..

    FALD tabiri zaten Çakma/Yazılımsal..Bunu inkar eden de yok..Kasalar inceldikçe Full Array Local Dimmingi fiziken sağlamak zor..

    Hele Bottom alttan aydınlatma ile olacak iş değil..

    Firmalarım FALD ibarelerine itibar etmemek lazım, ama nedense Sonye FALD / Zone sayısı üzerinden yükleniliyor..Bir de sözüm ona LAG miktarından..

    Sony geçen seneki XD93 ile başladı bu FALDe ama bu seneki XE90 ile biraz daha iyi gibi..Ama yinede Kontrast bozulmalarına, anlık parlamalara dikkat etmek lazım

    Sitelerde yazan bilgilerin Objektif olmadığı ortada..Herkes kendi markasını üst gösterme peşinde?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 17 Temmuz 2017; 21:7:38 >
  • XE9005 için bir ana konu hazırladım, yarın düzenleyeceğim. Umarım XE9005 kullanıcıları ve almayı düşünenler için iyi bir rehber olur.





    https://forum.donanimhaber.com/sony-xe9005-serisi-ana-konu--127732540#127732540

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MMistanbul

    XE9005 için bir ana konu hazırladım, yarın düzenleyeceğim. Umarım XE9005 kullanıcıları ve almayı düşünenler için iyi bir rehber olur.




    https://forum.donanimhaber.com/sony-xe9005-serisi-ana-konu--127732540#127732540

    Tv kullanıcılarını eklerseniz, katkıları olabilir..Burada birkaç arkadaş vardı Tv alan..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 17 Temmuz 2017; 21:36:3 >
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Yani normalde insan 65"te daha fazla zone bekler. İlginç bence de. Bu durumda 65liğin performansı bana göre daha kötü olacaktır 55e göre.



    Yine de sony bence bu sene alınabilir fiyatta, düşük zone da olsa direct led bir tv çıkarttı. 2016da sadece xd94 ve trye gelmeyen zd9 serisi vardı direct led.

    Xd93 ve xd85 serileri edge led idi. Nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama xd9305te çift sıra, xd8505te ise tek sıra led var. Belki de 9305 teki engellenemeyen altyazı aydınlanması sorunu, çift sıralı leddendi. Kimbilir? Çift sıra led belki daha yüksek kontrast sağladı ama böyle sıkıntılara yol açtı.

    Karanlık ortamda xe9005i test edebilmeyi çok isterdim bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MMistanbul kullanıcısına yanıt
    Bence çok iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.