Şimdi Ara

Otomatik vites Qashqai lpg uygunmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
7.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nissan Qashqai 1.6 cvt şanzuman arabaya lpg uygulaması önerirmisiniz? Daha önce otomatik vites araca lpg uygulaması yaptıranlar memnun mu acaba önerirler mi?
    İzmir de hangi marka ve ustayı önerirsiniz?



  • Hocam ben 2012 Qashqai CVT Araca Atiker Gold Taktırdım. Burdada aktif olan bir LPG firmasına isme gerek yok.
    Bu aracın zaten Benzindede kötü performans sergilediğini kullanıyosan bilirsin. Özelliklerampalarda berbat bir araç. LPG taktığında ufakta olsa biraz daha kötü olacak. Ama satmayı düşünmüyosan mecburen taktıracaksın. Başka çaren yok. Fakat Atikerden uzakdur. Bu araca Prins VSI 2 khein Enjektörlü olan takılır. (Enjektör hızı yüzünden) Bu araçlar Biliyosundurki 8 Enjektörlü. Bana telefonda 8 enjektörlü sistem takılacak dendiği halde Aracın işi bittiğinde baktığımda 4 LPG enjektörü Her enjektör iki çıkışlı bir emülatörle 2 enjektörü besliyecek şekilde bağlanmıştı. Ve yol ayarı yapılmamıştı. Bana göre çok yakıordu. Ozamanın Benzin fiyatlarıyla 5-6 ay kadar evvel. Araç benzinde 27 krş uzun yol tüketimi vardı benim kullanım şeklime göre LPG takıldıktan sonra 19-20 krş (Ozamanın LPG fiyatı Adapazarı 1,89 tl) seviyelerine düştü. Bu fiyata göre oldukça yüksek bir değer. 1000 lik kontrole gittiğimde çok yaktığını ve Benzinliyken 5,6-5,9 arası olan aracın gösterdiği ortalama yakıt tüketimi. Uzun yolda 7,5 lt nin altına düşmez oldu. Bu büyük ihtimalle yol ayarı yapılmaması sadece rolantide Kalibrasyon yapılmasıyla alakalıydı. Kontrole gittiğimde bunu belirttiğimde Oradaki usta. Benim 1.4 aracım okadar yakıyo zaten daha ne yaksın dedi. 100 km de 9,5-10 LT LPG tüketimi normal dedi yani anlıyacağın. Bu aracın fabrika verisi 5,4 uzun yol 8,5 şehir içidir. Benzinliyken Ben zaten 5,6-5,9 arası tüketim yapıyordum. Bu şekilde LPG dede gösterse 6 LT gösterdi diyelim. 7,2 Litre LPG tüketmesi gerekirdi. ama ustalara göre nedense 10 lt normal. Yol ayarı düzgünce yapılmadan taktırdığın kim olursa olsun aracını teslim alma. Vede bu araçlara 8 LPG enjektörüylede montaj yapılıyor emülatörsüz bildiğim kadarıyla zaten ustalar hatam varsa düzeltirler. Bence daha sağlıklı bir sistem olur neden dersen Samsuna giderken Ilgaz dağlarındaki rampalarda Araç zaten performans fakiri olduğu için Gaza tam köklediğimde ikinci sert kademeyede tam bastığımda (Araç sahibi ne demek istediğimi anlar) 4 enjektör 8 enjektörü tam gazda ve yükte beslemekte zorlandığından hafif hafif kesiklikler hissedeceksin.

    Neyse baya yazdım sormak istediklerin varsa alıntı yaparak sorarsan cevap veririm. Ben araçtan soğudum ve geçen ay sattım açıkçası performans haricinde ve LPG deki tüketimi haricinde çok keyifli konforlu bir araçtı. Şimdi corolla Aldım 2013 Onada Prins silverline taktırdım ama gene boşluğuma geldi montajdan önce yol ayarı istiyorum diye diretmedim. Bu aracında fabrika verisi 5,2 benzinde 5,3-5,6 arası yapıyodum şimdi 7lt nin altına düşmüyo Güzel bir yol ayarı yaptırmam lazım ama takan yer ayarları normal diyo sinir etti beni laf anlatamıyosun adamlara. biraz tartıştım oyüzden. Bu Crollayla beraber benim sahip olduğum 9. Araç 1 tanesi dizel diğerlerinin hepsi LPG liydi. Adam bana ne yakıp ne yakmıyacağını anlatmaya çalışıyo emin ol takmasını ayarını bilmem ama ne yakıp ne yakmaması gerektiğini hepsinden iyi bilirim. Başka bir Düzgün Prins servisi arıyorum. Sakarya yakınlarında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacKDeWiL54 -- 5 Ocak 2017; 17:34:28 >
  • Hayırlı günler
    Nissan Qashqai 1.6 cvt şanzuman araca yüksek performans yüzde yüz aracaın motoruna uyumlu PRİNS
    detaylı bilgi için info@cetinsayotogaz.com 0216 5749733 05325791831 0532 4888991 Otomatik vites Qashqai lpg uygunmu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.