Şimdi Ara

Airties 5650 Router olarak kullanma (Bittorent için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
5.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Sol Fiber hattı eve döşendikten sonra, Airties 5650'yi sadece Bittorent özelliği için kullanmak istedim.

    Amacım 5650'yi sadece Download bilgisayarı gibi kullanmaktı.

    Fakat bir türlü 5650'yi router olarak bağlayamadım. Ne yaparsam yapayım, Wan girişinden veri (internet) alamıyor cihaz. Lan portuna taktığımda ise; PC'den 5650'nin Wifisine bağlanıp internete çıkabiliyorum (ki benim amacım bu değil),fakat yinede torrent indirmiyor.

    Airties'ın internette paylaştığı Router kurulum dökümanına bakarak da denedim, yine olmadı.

    Nerede sorun var anlayamadım; bu cihazı Router olarak kullanabilen varmı?

    Sırf şu Torrent özelliği için Asus RT-N14u'ya bakmıştım, ondada Transmission programını kullanamayan kişi çoğunlukta, stokta gelen Download Master programını da kimse beğenmemiş.

    Bu arada evdeki Ağ şu şekilde; Fiber kablo Huwai HGS 255s'ye bağlı. HGS 255s'ye ise Router olarak Xiaomi Mi Wifi 3 bağlı. Eve Wireless'ı Xiaomi Mi Wifi 3 dağıtıyor. 2. bir Xiaomi Mi Wifi 3 cihazı ise, İlk Xiaomi Mi Wifi 3 cihazına Repeater özelliği ile kablosuz olarak bağlanıyor. Ve son olarak bende Airties 5650'yi; 2. Xiaomi Mi Wifi 3'e Ethernet kablosu ile bağladım.

    Kısaca özetlemek gerekirse düzenek de bu arkadaşlar.

    Airties 5650'nin sadece Torrent indirme özelliğini nasıl kullanabilirim?











  • quote:

    Orijinalden alıntı: alierr

    https://teknodestek.com.tr/airties-air-5750-wan-portu-kurulumu/

    http://www.airties.com.tr/_supportdocs/2/117/2_117_20130104085245.pdf

    http://www.airties.com.tr/_supportdocs/1/24/1_24_20120103113219.pdf

    Uğraştığınız için teşekkürler hocam fakat, daha öncede bunları denedim. Airties Destek hattınıda aradım, Wan portu kurulumu hakkında yardımcı olamadılar.

    Airties Destek hattı Lan portu üzerinden Router kuruluma yönlendirdi beni, bende zaten daha öcne deneyip sorun yaşadığımı belirttim; Lan portu üzerinden router kurulumunda da Bittorent uygulamasının kullanılamadığından bahsettim, onların da haberi yokmuş

    Ayrıca Bittorent uygulamasını geçtim, Lan portu üzerinden Router olarak kurulumda bile; cihaz birkaç dakika sonra internete bağlanmayı kesiyor. Bu durumu Xiaomi Mi Wifi Router 3 cihazını aradan çıkartıp, Direk Huwai HGS 255s'ye bağlayarak denediğimde de yaşadım. Muhtemelen cihazla ilgili yazılımsal bir sorun var, forumda da bu cihazı Router olarak kullanan birine bir türlü rastlayamadım zaten.




  • Konu biraz eskimiş ama umarım birilerine faydalı olur ttnet fiber kullanıyorum ama malumunuz yılın modem pek iyi bir modem değil ve airties5650 modelinin bittorrent özelliğini de kullanabilmek için ttne müşteri hizmetlerini aradım ve tılgını bridge moduna aldırdım tılgının d portundan 5650 nin wan portuna kabloyu çektim alierr arkadaşın verdiği birinci linktekileri uyguladım ve tılgından kurtulup airties5650 yı kullanmaya başladım. Yani ayarları yapmıştım ama olan kimliği yazan yerde 35 yazıyordu onu 0 yapınca halloldu. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eklediğiniz torrent bir türlü indirmeye başlayamıyorsa port yönlendirme yaptığınız port numarasını bittorent istemicisinde de girmeniz gerekiyor.


    EKLEME:
    quote:

    bittorrent olayında aklım karıştı biraz zira private trackerları kullandırtmıyor. daha doğrusu download hiç başlamıyor. public trackerlar çatır çatır iniyor ama zamunda, arena-tr, turktorrent gibi sitelerden indirdiğim dosyalar hiç başlamıyor. halbuki pc açıkken de indirsem (ki o zaman iniyor haliyle) de aynı ip adresini kullanmış olmuyor muyuz... acaba bir tür "converter" ile private torrentleri public yapabiliyor muyuz..

    --- spoiler ---

    sayın okuyucu,

    sen de bu sorunları yaşıyorsan eğer biraz sonra okuyacaklarını 7/24 hizmet veren airties çağrı merkezindeki elemanlar bile bilmiyor. ben sadece 15 yıldır bilgisayar kullanan sıçırık bir kullanıcı olarak kendi deneyimlerimi yazdım ve şuan için başarılı oldum.
    --- spoiler ---

    edit: "hat modunu" t1.413 yaptım, nedense çalıştı. şuanda zamunda'dan pink floyd'un son albümünün flac versiyonunu indiriyorum..

    edit2 : "hat modunu" t.1.413 yaptıktan 2 gün sonra tekrar çalışmamaya başladı torrent zamazingosu (private trackerlardan bahsediyorum) "dns sunucusu" sekmesinde ttnet'in kendi verdiği dns ayarlarını değiştirip; masaüstümde kendim kullandığım "google dns" ile aynı yapınca tekrar çalışmaya başladı...


    kaynak: eksi sozluk




  • Airties 5650 modemde bittorent kullanacakların tracker listesi (güncellemeleri)eklemeleri gerekiyor access point olarak kullanıyorum 2 gün araştırma ve uğraştan sonra indirmeyi becerdim.
  • salamonkane S kullanıcısına yanıt
    Hocam access point modunda torrentten bişey indiremiyorum , yardımcı olabilir misin?
  • SerÇel kullanıcısına yanıt
    Hocam çok isterdim ama yukardaki elamanın bahsettiği gibi bende ancak pc açıkken indirebilmişim kapayınca olmadı üzgünüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.