Şimdi Ara

ihtiyacım röle mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    DC ile çalışan bir sistemim var fakat bazı durumlarda enerji sorunu yaşıyorum ve sistem kendini sıfırlıyor. Bu durumu önlemek amacıyla, varolan emerjiye alternatif bir enerji daha kullanmak istiyorum. Ana enerji kesildiğinde otomatik olarak yedek enerjiye geçmesini nasıl sağlarım, bunu yapan sistemin adı röle midir, yardımlarınızı bekliyorum.

    Teşekkür ederim.



  • Ben sizin yerinizde olsam var olan enerjiye alternatif bir enerji daha eklemem. sistemi yeterli gelecek tek enerji kaynağından beslerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    12v ise şunun gibi olabilirhttps://www.aliexpress.com/item/10A-12V-24V-Solar-Charge-Controller-Regulator/32743379705.html?spm=2114.13010208.99999999.314.xUfuPT

    İyi de dediğim şey değil bu. Bildiğin solar sarj cihazı, güneş paneli ile akü sarj edersin bununla. Benim dediğim sisteme 1 ana bir de yedek enerji vereceğim. Ana enerji gittiği gibi yedek enerjiye gidecek. Aynen elektrik kesildiğinde jeneratörün devreye girmesi gibi.
  • OstotheK kullanıcısına yanıt
    Sistem kaç V ile çalışıyor ve kaç Watt ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OstotheK kullanıcısına yanıt
    üzgünüm aklını okuma yeteneğim yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

    Sistem kaç V ile çalışıyor ve kaç Watt ??

    Selam Sistemde 12V, 20A akü kullanıyorum. 12V'yi regüle edip 3V'ye düşürüp çalıştırdığım bir cihaz var. Bu cihaz 12'lik aküden besleniyor ama, aküde sorun olduğunda ekstra bir 3V'lik enerjiyi yedek enerji olarak belirlemek istiyorum.
  • OstotheK kullanıcısına yanıt
    İki adet 1.5v şarjlı pil olabilir..
    Bir adette röle,, pilin eksisi devrede bağlı olur, artısı rölenin kontağında bekler,, 12v kesilince , röle kontak değiştirerek , 3v devrenin + sını pilin + sına çevirir.. 12v gelince, röle pilden devrenin +sini ayırır..
    Evet , arkadaş önemli bir noktaya değinmiş Mustyyyy ,, 12v dan, 3v yedeğe geçerken kesinti olacak,, devre beslemesine paralel kondansatör ekleyip, bu düşüş olayını biraz geciktirebilirsiniz,,,, röle bobinine paralel diyotu unutmayın, ters Emk dan, sistem etkilenmesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 2 Ocak 2017; 22:30:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rölenin kontak seçim uçlarına yapılan yedek bağlantı en mantıklı çözüm... Bir de devrede kontak değişimi esnasında oluşacak milisaniyelik besleme boşluğu sorun oluşturursa bunu tolere etmek için devre girişine uygun değerde kapasitör de kullanmanız gerekebilir. Kapasitör tetiklemeyi geciktirmesin diye diyotla röle geri beslemesi kesilebilir.
  • Çok teşekkür ederim bilgiler için. Ana enerjiden, yedek enerjiye geçerken kesilme olursa sistem kendini sıfırlar ve çalışmaz. Bunu kesinti olmadan yapmak mümkün mü? Bunu bana yapabilecek arkadaşa ödeme yapabilirim.
  • Bir üst mesajda besleme kesilmesi için bir çözüm yazdım ama atladınız herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustyyyyy

    Rölenin kontak seçim uçlarına yapılan yedek bağlantı en mantıklı çözüm... Bir de devrede kontak değişimi esnasında oluşacak milisaniyelik besleme boşluğu sorun oluşturursa bunu tolere etmek için devre girişine uygun değerde kapasitör de kullanmanız gerekebilir. Kapasitör tetiklemeyi geciktirmesin diye diyotla röle geri beslemesi kesilebilir.

    Bu mesajdan bahsediyorsunuz sanırım? siz bana böyle bir şey yapabilir misiniz?
  • Bu zor bir şey değil, temel beceriniz varsa siz de yaparsınız, daha ayrıntılı tarif ederim.
  • Buraya mikrodenetleyicili bir sistem gerekir. Voltaj beklirli bir seviyenin altına düştüğünde enerjiyi kesmeden diğer aküyü veya kaynağı devreye aldıktan sonra, enerjisi azalan aküyü devreden çıkarmak gerekir. Bu sistemi yapmak benim için zor değil fakat projenin gözümün önünde ve elimin altında olması lazım ki gerekli testleri yapabileyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.