Şimdi Ara

Merdiven altı oto kiralama ve kaza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar arkadaşlar. Bu konuyu bütün okuyanlar için bir ibret diye yazıyorum. Uzun uzun yazacağım. Sakın bulaşmayın diye.

    Okumadan önce ---- Kurumsal olmayan oto kiramala şirketlerini kullanmayın------

    Bundan iki gün önce, bir arkadaşım araba kiralamak istediğini söyledi. Kendisinin il dışında bir kaç işi oldugunu ve o şehri bilmediği için kiralık arabayla gidip, halledip dönmeyi planlıyordu. Ben en başından beri, araç kiralama işine sıcak bakmadığımı kendisine ilettim. Kiralayacaksanda, avis, budget veya diğer kurumsal firmaları tercih etmesini söyledim. Hatta oturduk, hesapladık -otobüsle gitse, şehir içinde taksi kullansa vs. daha ucuza geldiğinide kendisine anlattım. Fakat arkadaşım araba kiralamayı kafasına koymuştu.

    Buraya kadar girişti, gelişme kısmında: - Arkadaşım tanıdık rent a car işi yapan birisinin oldugunu söyledi ve kendisini o dükkana götürmemi rica etti. Bende onu kırmadım kendi aracımla onu bahsettiği rent a car dükkanına götürdüm. Dükkana girdik ama o da ne? Kiralama dükkanı duman altı, leş gibi sigara kokuyor, içeride led ışıklardan değişik aydınlatmalar, pek tekin olmayan tipler falan. Ben kulağına eğildim, tekrar boşver kiramala dediysemde nafile. Meğer kendisi bu dükkandan bir kaç kez araç kiralamış önceden tanışıyorlarmış.

    2013 Model Benzinli linea için anlaştılar, günlük 120 lira. Araba geldi. Arabaya bindim. Araba sanki pertten toplama. Motor ışığı yanıyor, klima kumandaları çalışmıyor, farın birisi yeri birisi havayı aydınlatıyor, 40 liralık piranha teyp var oda çalışmıyor, 180bin km'de olmasına rağmen motor rektefe görmüş, motorun üzerindeki hava filtresi kapağı kırık, lastikler bitik, içi pislik içinde, dışı kırık trim parçaları ile dolu bir araba geldi. Açık açık söyledim. Bunun motor ışığı yanıyor problem var bu arabada dedim. Kiramalacı yoğk bişe abiii yaaaa biz kaç kilometredir o ışık yanıyor dedi beni susturdu.

    Bunlar kiralama işlerine geçtiler, sözleşmeyi imzaladı. Veeee işte o meşhur olay "açık senede imza attı arkadaşım" Veeee ikinci meşhur olay """" Başına bişey gelirse Arkadaşımın arabası diyeceksin""""
    herşeye tamam dedikten sonra kendisi arabayı teslim aldı. Bende oradan ayrıldım.

    Buradan sonra olaylar dallanıp budaklanıyor işte.
    -Arkadaşım kiralamacılara benim adımı soyadımı ve telefon numaramı da vermiş. Hani olurda acil durumlarda aranacak kişi diye. Kiralamacı beni aradı. Gardaş bu adam güvenilir mi? Bu adam araba kullanır mı? Uzun yola gidebilir mi? diye sorular sormaya başladı bende kendisine, aynen şöyle dedim: Ben bilmiyorum, gider veya gitmez, siz önceden de kiralamışsınız siz daha iyi bilirsniz diyerek telefonu kapattım.

    Dün akşam bir telefon geldi. Arkadaşım daha şehiri çıkmadan, başka aracın sıkıştırması sonucu ani manevra yapıp kontrolu kaybedip, önce ağaca sonra orta refüje çarprıyor. Arabanın bi tarafı kaldırıma gelip takla attıktan sonra tekerleri üzerine düşüyor. Arkadaşımı hastaneye kaldırıyorlar, kendisinde ufak sıyrıklar var. Araba %90 pert.

    Sonra kiralamacılar hastaneye geliyor: arkadaşımın arabası diye ifade ver yoksa seni yakarız gibisinden tehditler etmeye başlıyorlar. Arkadaşım avukatıı ile görüşüyor, oraya avukatta geliyor. Avukat açık senedi bize verin, bizde arkadaşımızın arabası diye ifade verelim. Siz kaskodan paranızı alın, bu olayı kapatalım diye teklif sunuyor. Ancak kiralamacılar asarız keseriz havasındalar, hem kaskodan para almak hemde açık senedi doldurup arkadaşımdan para almanın derdindeler. Bu yüzden kiralamacılar avukatın teklifini kabul etmiyorlar. Avukatta, kiralamacılar teklifi reddettiği için ifadeyi kiralık araçla kaza yaptım diyip bu kiralamacıları kaçak arabayla iş yaptıklarını devlete deşifre ediyor ve karşı davaya hazırlanıyor. Açık senedi getirdikleri takdirde ifadeyi değiştireecklerini belirtiyor.

    Kiralamacılar benide arayıp rahatsız ediyorlar, böyle ağır abi konuşmalar evini söyle o adamın gibisinden konuşmalar.

    baya uzun oldu arkadaşlar, demem o ki - siz siz olun araba kiralamayın. İlla kiralıycaksanız kurumsal firmalardan şaşmayın. Gelişme oldukça güncellerim. Herkese iyi geceler.

    (Not: hukuki süreç olduğu için isim şehir, dükkan ve mekan adları vermiyorum)







  • Geçmiş olsun, inşallah siz ve arkadaşınız en az kayıpla bu olayı kapatırsınız.
  • Valla okumadım ama kurumsal firmadan kiralamayan başına ne geldiyse hak etmiştir. Akılsız başın cezası
  • "bana arkadaşını söyleme yoksa sana kim olduğunu söylerim" diyesim geldi biran!

    O arkadaşı bırak istersen...

    quote:

    " Bak DOSTUM !!! "

    Cahil ile dost olma: İlim bilmez, irfan bilmez, söz bilmez; üzülürsün.

    Saygısızla dost olma: Usul bilmez, adap bilmez, sınır bilmez; üzülürsün.

    Aç gözlü ile dost olma: İkram bilmez, kural bilmez, doymak bilmez; üzülürsün,

    Görgüsüzle dost olma: Yol bilmez, yordam bilmez, kural bilmez; üzülürsün.

    Kibirliyle dost olma: Hal bilmez, ahval bilmez, gönül bilmez; üzülürsün.

    Ukalayla dost olma: Çok konuşur, boş konuşur, kem konuşur; üzülürsün.

    Namertle dost olma: Mertlik bilmez, yürek bilmez, dost bilmez; üzülürsün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ototube -- 30 Aralık 2016; 1:24:40 >




  • Benim iş arkadaşım merdiven altı kiralama yapıyor

    8 yıldır falan tanirim

    Ben kendisinden bırak araba kiralamayı tükenmez kalemini almam

    Avis budget vs vs sevmem ama mecbur kalırsam tabii ki onlar
  • Emanet araca ve kiralık araç olayına karşıyım.
  • Bir arkadaşım
  • Kurumsal bir yerden kiralasaydı daha ucuza bile kiralayabilirdi. Hem de araç max 50bin km de olurdu. Bile bile lades olmuş sizinki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 30 Aralık 2016; 1:44:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç
  • Rentecar cilar bide o araclari sahibinden com da satıyorlar kilometreleri 400 bin olmus araclar hep rentecar arabalari aman dikkat allah yardimcisi olsun iyi insanlarin boylelerinden uzak tutsun
  • zorla kaşınmış o arkadaş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam keşke fiyat araştırması yapsaymış arkadaşınız. Şuanda kurumsal bir kiralama firması(isim vermiyorum reklam olmasın) günlük 75 liradan dizel linea veriyor. Ve araçlar max 15.000 km'de. Diğer kurumsal firmalarda da fiyatlar çok farklı değil aslında. Neyse bu saatten sonra birşey demenin de manası yok. Geçmiş olsun. Gelişmeleri yazarsanız takipteyim.
  • Arkadaşınız resmen kaşınmış.

    Ayrıca o boş senedin hiç bir hükmü yok kanunen.

    Neyin karşılığı o senet. Hangi mal veya hizmeti aldı da senet yapıldı. O avukatı değiştirin.
  • C4_1400 C kullanıcısına yanıt
    Sozlesme yapilmissa olur,sozlesmede ibare vardir.Su sahis bosluk xxx miktarda senet imzalamistir.Karsiliginda da benden hizmet almistir seklinde denilirse gecmis olsun.O isi yapanlar mal degil,mahkeme su bu derken adamlar hayat tecrubesi kazaniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben insanlari en fazla 3 defa uyarir birakirim. Basinada bir sey gelirse hic umursamam. Kafasizlari hic sevmem bu yuzden.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biri özet geçebilirmi ?
  • 120 liraya benzinli hey maşallah.
  • Basta yanlis baslamis bu is daha dogrulmaz .



    bir musibet bin nasihattan iyidir. Arkadasinda konuyu kavramistir artik.





    seni arayip tehdit ediyorlarsa sende savciliga basvur derim.
  • Açık senet imzalamak... millet ölmeyi bayılmak zannediyor..
  • Sonuç?? Devamı haftaya mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.