Şimdi Ara

Anahtarlık kırıldı, servis 600TL çekti. Var mıdır alternatifi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    2010 Cruze'umun anahtarlığı kırıldı. 2 parça şeklinde kullanabiliyorum ama yenilemek istiyorum çünkü ha düştü, ha kayboldu durmadan aklım onda. Yedek anahtarım da yok.

    Eskişehir'deyim, Alpata'yı arayıp sordum. Yurtdışından sipariş veriyoruz, 600 TL civarı tutar dedi. Ben de eBay üzerinden araştırdım, replacement keyler mevcut.http://www.ebay.com/itm/Chevrolet-SS-Malibu-Impala-Cruze-5-Button-Lock-Ignition-Folding-Key-new-OEM-/261590037954?fits=Make%3AChevrolet%7CModel%3ACruze&hash=item3ce7fb35c2:g:ET4AAOSwRLZUELPY&vxp=mtr

    Böyle bir şey alsam programlama vs yapmaya gerek oluyor mu? Doğrudan kullanabilmek mantıklı gelmedi ama Cruze uyumlu diye yazdığı için sormak istedim.

    Eğer bu uygun değilse, yapılabilecek bir şey var mıdır?

    --

    Anahtarı anahtarlığa tekrar taktırmayı denedim ancak benden önceki sahibi anahtarlığın içerisine yapıştırıcı basmış. Bir türlü açılmıyor, anahtarcı da açmaya çalışırken her yerini yamultmuş zaten.







  • Hala kullanabildiğinizi yazmışsınız; devrenin zarar görmediğini, kumanda olarak kullanabildiğinizi umuyorum. Öyle ise kılıfı bir anahtarcıda değiştirebilirsiniz. Anahtarcınızda uygun kutu yoksa internetten aracınıza uygun "sustalı kumanda kabı" (boş) temin edip yerleştirebilirsiniz. Eski anahtarlıktaki siyah plastik aksamın kırılması sorun olmayacaktır. Metal anahtar ucu ve kumanda devresi çıkarılıp yeni kutuya kolayca takılır.

    Elektronik devrenin yeniden programlanması ve çoğaltılması gibi konular ise biraz daha ciddi. Tahmin ettiğiniz gibi aracınızı açmaya hazır anahtarı internetten sipariş edemezsiniz. Mutlaka yetkili serviste adınızla kayıt oluşturularak gerçekleştirilmesi gereken bir işlem bu. Ne yazık ki burada ucuz bir alternatif bilmiyorum ve ben olsam -güvenlik nedeniyle- aramazdım bile. Sadece siyah plastik kutu zarar görmüşse bu paragrafı göz ardı ediniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.