Şimdi Ara

Payitaht - Abdülhamid Han / Trt

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
3
Favori
13.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Filinta'dan bildiğimiz Es Film'in yeni projesi. Ocak-Şubat aylarında yayınlanması bekleniyor.

    Dizinin konsept danışmanı Teşkilat ve Operasyon kitap serilerinde Abdülhamid'e büyük yer veren romancı Selman Kayabaşı. Serileri okuyanlar bilirler başarılı kurgulara ve akıcı anlatıma sahiptir yazar.

    Açıkçası ortaya iyi bir dizi çıkması bekleniyor. Filinta'nın çekim kalitesi Türkiye'deki en iyi işlerdendi. İyi senaristlerle bu dizi coşar.

    Bekleyip görelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boris234 -- 15 Aralık 2016; 15:03:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tarihi kimse tam olarak bilemez haklısınız ama şöyle bir durum var arkadaşlar, televizyondaki diğer dizilere bir bakın Türk ahlakını hiçe sayan etik olmayan hareketler yaşantılar var. Bu dizileri büyük bir kesim izliyor ve geleceğimiz çok iyi yerlere gitmiyor. Şimdi bir tarih dizisi çekiliyor bu dizinin amacı tarihi öğretmek değil zaten tarihi yaşatmak.

    Şimdi herkes yazmış tarihi biz feslilerden mi öğreneceğiz yok dizilerden mi öğreneceğiz diye yahu böyle bir mantık var mı ?

    Adam sana gel tarihi öğreteyim demiyor ben tarihimi geçimişimi yaşatmak için bu diziyi çekiyorum diyor. Bu tarihin birebir yansıması değil dizi sonuçta içinde illlaki senaryo olacak ve şöyle bir durumda var şuan ve geçmişte hangi tarih dizileri gerçeği tam anlamıyla anlatıyor TRT dekiler dışında . hep entrikalarla dolu tarih dizileri.

    Filintayı Dirilişi izleyenler bilir entrikadan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışılan tarihi yansımaya çalışılan yapımlar. Birisi demişki niye Yavuz Sultan değil. Ben eminm onun dönemi anlatılsa yine bu herşeye muhalafet olan arkadaşlar onada muhalefet olurdu. Ben herhangi bir parti mensubu değilim bunu açıkca belirtiyorum. Bir tarih sever olarak kitap okumak tarihi yerler görmek dışında böyle dizilerde hoşuma gidiyor sadece.

    Biraz empati yapmanızı tavsiye ederim bir şey için emek veriyorsunuz büyük bütçeler ayırıyorsunuz sonra birileri yaptığınız işi saçma sebeplerle kötülüyor. Hoş olur mu ?
  • Ben de bekliyorum merakla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bıktık yemin ediyorum.
  • 742793 kullanıcısına yanıt
    Hayır hiçbir zaman senaristlik yapmadı Kvp'de. Sadece bir sezon dizinin konsept danışmanı oldu. O sezonda senarist Necati Şaşmaz ve Akif rolündeki Ali Buhara Mete'ydi yanlış hatırlamıyorsam.



    Trt'yi izleyen kesim derken? TRT Türkiyedeki en kaliteli dizileri yapan kanallardan biri. Diriliş'i beğenmem ama Filinta gayet güzeldi. Bu yüzden umutluyum diziden ama yazın grubu kötü olursa Abdülhamid=Erdoğan propagandasından öte bir şey göremeyiz gibi de olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filinta nin tadı damağımızda kaldı umarım kaliteli bir yapım olur merakla bekliyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selman Kayabaşı'nın kitapları çöptür. Her kitabın kurgusu aynıdır. Sonunda büyük bir şey olacak gibi gelir ama olmaz. Falan filan.

    Filinta her bölümde ayrı bir olayı işlerken gayet izlenebilir bir diziydi. Sağ olsunlar kaliteye tahammül edilemeyen ülkemizde 13-15 bölüm sonra o da bozdu. Propagandaya dönüştü ve sonunda bittiği bile açıklanmadan bitti.

    Bu dizi de berbat olacaktır.
  • E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    Kitaplar içerik olarak çöp olabilir sonuçta tarihi komplo teorileriyle yazarın fantastik siyasi tespitlerinin birleşimi şeyleri anlatıyor.

    Ama kurgusu ve anlatımı bence oldukça iyi. Olaylar çetrefilleştikten sonra kitap bitiyor orası doğru ama yine de üzerine düşünmeden anlaşılmayacak komplex kurgulara sahip.

    Hanedan'da okur-yazar ilişkisi üzerine tasavvufi sorgulamalar giydirmesi çok hoştu ve üzerine ciddi kafa patlatmak gerekiyordu. Keza Operasyon kitabının sonu çok şaşırtıcıydı ve yer yer ağlattı bile beni.

    Dan Brown vb. aynı klasmandaki tüm popüler yazarlardan çok daha iyi yazıyor bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizinin başrolü Bülent İnal.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • başrol vasat, kanal vasat, konu vasat. tutmaz.
  • bülent inal'a hala dizi veren var mı ya? yazık cidden
  • Fragman bir kaç gün içinde gelecek.

    Bu arada Bülent İnal'ı beğenmeyen arkadaşlar iyi misiniz? Bülent İnal gayet iyi oyuncudur. Ayrıca sesi, karizması her şeyiyle güzel adamdır. Hatta kız olsam.. neyse devamını getirmeyeyim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadro;



    Özlem Conker, Elif Özkul, Saygın Soysal, Hakan Boyav(Kara-Kvp), İbrahim Kendirci, Berkan Şal(Akbabuş-BehzatÇ.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bülen İnal varsa izlerim. Adam çok iyi oyuncu. Neyini beğenmediniz? Merakla bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlara bakıyorumda gerçekten çok boş yorumlar var.

    Birincisi bu iş için verilen bir emek var şurda zahmetsizce yaptığınız başka siteden arakladığınız paylaşımı yaparken bile emeğe saygı diyorsunuz ama admların o kadar para ve emek harcayıp yaptığı işe saygı duymuyorsunuz.

    İkincisi ülkemizde tarihini geçmişini bilmeyen çok insan var. Şunu diyebilirsiniz tarihimizi dizilerden mi öğreneceğiz diye tabiki hayır ama bu diziler tarihi anlamamızda yol gösterici oluyor. Ona buna vasat diyen arkadaşların hoşuna tarihi gerçeğe yakın diziler hoşuna gitmez niye çünkü onlar entrika seviyor.

    Üçüncüsü ülkemizde kitap okuma oranı gerçekten düşük en azından böyle diziler etkili olabiliyor. Şucusun bucusun demeden Osmanlı'yı sevmeyenlerin bile izlemesi gereken bir dizi.

    Şubat sonunda başlayacağı söyleniyor ve ben eminim burda vasat diyip bok atan herkes bu dizinin müdavimi olacak.
  • Genelde TRT nin dönem dizileri çok kaliteli oluyor.

    Diriliş, Filinta ve şimdi de Payitaht Abdülhamit gerçekten güzel yapımlar bunlar.

    Twitter ve facebook hesaplarını biraz inceleme fırsatı buldum ve görseller çok kaliteli duruyor. Dizi genel anlamda da kaliteli bir yapıma benziyor. Filinta dizisinin yapımcıları bu dizininde yapımcısı olduğu için kaliteli olacağından şüphem yok.

    Çok yakın ve özel bir döneme hitap ediyor bu dizi o yüzden kesinlikle izlenmeli
  • Bugün akşam yeni tanıtım geliyomuş

    https://twitter.com/PayitahtEsFilm/status/829339038209421312

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 buçuk saatlik boş sahnelerle dolu dizi haline getirmezlerse izlemeyi düşünüyorum.




  • Fena durmuyo, kadro da baya sağlam, cuma günü olması çok iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.