Şimdi Ara

Namık Kemal Üniversitesi - 2017 Girişliler [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
6.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Namık Kemal Üniversitesi - 2017 Girişliler [ANA KONU]



    ★★★ Namık Kemal Üniversitesi - 2017 Girişliler [ANA KONU] ★★★



    Merhaba arkadaşlar ben bilgisayar mühendisliğinde 2. sınıf öğrencisiyim. Konuyu sizlere elimden geldiğince yardımcı olabilmek ve yol göstermek amacıyla açmış bulunuyorum. Üniversitemiz ana kampüs ve mühendislik fakültesi olmak üzere 2 bölümden oluşmakta. Mühendislik fakültesi Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, ana kampüs ise Tekirdağ merkezde bulunmakta. Eğer ki Namık Kemal Üniversitesi mühendislik bölümlerinden herhangi birisini(Bilgisayar Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği) tercih etmeyi düşünüyorsanız bilmelisiniz ki mühendislik fakültesi Tekirdağ'da değil Çorlu'da bulunmakta. Çorlu hakkında bahsedersek;


    ★★★ DUYURULAR ★★★



    11.7.2017 - LYS Sonuçları açıklandı.
    18.7.2017 - Tercih dönemi başladı.
    26.7.2017 - Tercihler sonlandı.
    02.8.2017 - Yerleştirme sonuçlarının gün içerisinde açıklanması bekleniyor.
    08.8.2017 - Yerleştirme sonuçları açıklandı.

    Kayıt hakkında detaylı bilgi için fakültemizin yayınladığı dökümantasyon için tıklayınız.
    Çorlu Mühendislik Fakültesi için güncel duyuruların yayınlandığı sayfa


    ★★★ ÇORLU MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ HAKKINDA ★★★



    Fakültemizin ana kampüsü (Namık Kemal Üniversitesi Merkez Kampüsü) Tekirdağ'da bulunmakta arkadaşlar mühendislik fakültesi ise Çorlu'da bulunmakta. Mühendislik fakültesinin kampüsü, yaşam merkezi, çimleri v.b. bulunmamakta. Liseyi andırır bir yapı hâlinde. Mühendislik tercihi yapacak olan arkadaşlar öncelikle bunu göz önünde bulundurmalı. Ana kampüs ise fena sayılmaz. Ortalama boyutta içerisinde kafesi bulunan bir kampüs.


    ★★★ ÇORLU HAKKINDA ★★★



    Çorlu yapı olarak karışık bir yer. Farklı kökenlerden, farklı illerden bir çok insan ile karşılaşmanız mümkün. Sanayisi birçok yere göre gelişmiş sayılabilir. Bu yüzden dolayı da işçi kesim çoğunlukta ve dolaylı olarak da göç alan bir yer. 300.000'in üzerinde bir nüfusu olduğunu tahmin ediyorum. Bu yüzden dolayı da Tekirdağ'ın 2. merkezi Çorlu sayılabilir.

    Yeme içme konusunda Çorlu hafif pahalı sayılabilir. Bir keresinde pilav üstü kavurmaya 14tl verdiğimi ve gelen şeyin yaklaşık 250gr ya var ya yok düzeyde olduğunu ve pilavın üzerindeki kavurmaların da sayılı olduğunu bilirim. Tabii bütün yerlerde fiyatlar böyle değil mesala Dolceria pizza'da 13-15tl'ye gayet iyi bir şekilde karnınızı doyurabiliyorsunuz ya da esnaf lokantası tarzı yerleri tercih ederim derseniz, konyalım pide salonunundan 12tl'ye 1 kuşbaşı-kaşarlı pide ile öğünü tamamlamanız mümkün. Hatta yeni açılan Çorlu Kebapevi diye bir yer adana ve urfa dürüm söylerim genelde. Yanlış hatırlamıyorsam 8 tl'ye son derece bol malzemeli dürümler yolluyorlar ve lezzeti efsane.

    Ulaşım konusuna gelirsek, okula yalnızca 6 numaralı toplu taşıma otobüsü gidiyor ve salih omurtak caddesi üzerinden geçiyor. kalacağınız yurt ya da tutacağınız ev salih omurtak caddesine ne kadar uzak olursa o kadar dezavantaj olacak sizin için. ya aktarma ya da yürümek zorunda kalacaksınız ki bence mümkünse direk salih omurtak caddesi üzerinde bir yerlerde kalmaya çalışın. çünkü eski şifa'nın oradaki duraktan ulaşım yaklaşık 20dk sürebiliyor. Ek olarak okul saatlerinde 6 numara son derece dolu olabiliyor zaman zaman otobüste yer bulamayabiliyorsunuz. Bu gibi durumlara şimdiden hazırlıklı olunuz.


    ★★★ KONAKLAMA ★★★



    Çorlu'da genel olarak yurt sayısı biraz az olmakla beraber özelde düzgün bir yurt bulmanız zordur. Özel yurtlar genellikle ticari zekayla yönetilir. Bu yüzden dikkatli olmanızı öneririm. Yaygın olarak tercih edilen kyk ve eve çıkmaktır.

    Konaklama konusunda ise yapacağınız en ucuz ve mantıklı tercih KYK yurdu olabilir. Fakat yanlışım yoksa başvurduktan sonra yurdun çıkıp çıkmadığı biraz geç belli oluyormuş. Belli olduğu zaman eğer ki çıkmazsa da yurtlarda yer kalmayabiliyor v.b. sıkıntılı durumlar oluşabiliyormuş (kyk'ya başvurmadım ilk senemde özel yurtta kaldım o yüzden kyk'nın süreci hakkında pek fikrim yok. Arkadaşların anlattıklarından aklımda kalanları aktarmaya çalıştım. Farklı kaynaklardan daha net bilgilere ulaşmanızı öneririm.) KYK'yı önerme nedenim kalanlar genel itibariyla memnun, yemeklerin iyi olduğunu söylüyorlar. Odalar 4 kişilik oda içerisinde tuvalet ve banyo da mevcut. Oda genişliğinin konaklama için elverişli olduğu söyleniyor. Bu yüzden aldığım duyumlara göre kyk bende iyi bir izlenim oluşturdu diyebilirim. Yalnız bazı sıkıntıları var. En son 23:00'da yurtta olmanız gerekiyormuş. (Zaten o saatten sonra isteseniz de dışarı çıkmanız zor. Çünkü kyk yurdu okulun yaklaşık 400-500 mt ilerisinde ve okula olduğu gibi kyk'ya da ulaşım yalnızca 6 numara ile sağlanıyor ve toplu taşıma'nın son seferi de saat 23:30-00:00 gibi bitiyor.) KYK'nın en kötü yanı belki de 2. öğretimler içindir. Çünkü dersin 11'e kadar sürdüğü bazı günler olabiliyor.

    Diğer bir tercihiniz ise ata yurdu olabilir fakat ancak ilk sene için mantıklı olabilir. Ata yurdu, villa tipi olan bir bölüm ve kişiye özel odaların olduğu apartman tipi bir bölüm olmak üzere 2 bölümden oluşur. Villa tipi olan yerde odalarda tuvalet banyo yoktur, ortak kullanımdadır fakat herkesin toplanabileceği bir salon, ortak yemek yenilebilecek bir yemek masası v.b. toplu alanlar bulunmakta. kişisel odaların olduğu apartmanda ise odalarda kişiye özel masalar, oda içerisinde tuvalet ve banyo bulunmakta. Ata yurdunda yemekler bazen iyi bazen kötü olabiliyor gününe göre değişiyor. Genel olarak yemeklerde kırmızı et nadir kullanılır, köfte çıkacaksa tavuk köftesi v.b. çıkar ve genel olarak sebze ağırlıklı yemekler çıkar. Yurt müdürü/sahibi otoriter birisidir. Yurt sözleşmelerle yönetilir. Ne personel ile öğrenciler ne de personel ile yurt sahibi arasında bir samimiyet vardır. Kayıt olurken önünüze gelen sözleşmenin her maddesini dikkatle okuyup benimsemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde dönem içerisinde yurt müdürüyle sorunlar yaşamanız muhtemel. Genel olarak odaların iç hacmi dar ve uzun süreli konaklamaya elverişli değil. Yemek saatleri ikinci öğretimler için adil değil. Akşam yemeği saat 14:30-18:45 arasıdır. ikinci öğretimlerin dersi ise bazı günler 15:30 bazı günler ise 17:30'da başlamakta ve ders akşam saat 21:00-23:00 arasında bitmekte. doğal olarak akşam yemeğini okula gitmeden yemiş oluyorsunuz ve okul dönüşü tekrar karnınız acıkıyor. Dışarıdan yemek söylemeniz de yasak ancak yurt içerisindeki fast food alanından döner v.b. yaptırabiliyorsunuz. Ayrıca izinden döndüğünüz gün yemek hizmetinden yararlanamıyorsunuz bu da saçma bir sistem. Buraya kadar olumsuz yanlarından bahsettim, eğer ki ata yurdunu düşünürseniz bunları bilin istedim. Biraz da iyi yanlarından bahsedersek her odada tuvalet banyo(yalnızca apartman tipi olan bölümde), 24" led ekran kablolu tv, mini buzdolabı ve her odada olmasa da kişiye özel açılır kapanır masa bulunmakta. Temizlik 2 3 günde bir yapılır. Temizlik idare eder düzeydedir. Ne çok temizdir ne de kirli bir ortamdır. Fiyatlar ilçeye göre yüksek sayılabilir. Benim kazandığım dönem kaydı 6500 TL'ye yapmıştık. Önümüzdeki yıl 7000 TL, geçen yıl ise 5600 TL (Net hatırlamıyorum.) gibi bir rakama kayıt yapmışlar. Ben 2. yılım için kayıt yaptırmadım, eve çıktım çünkü yıllık 7000 tl yaklaşık olarak ev ile aynı fiyata gelecek. Fakat ilk yıl Çorlu'yu tanımak ve KYK'ya göre bir nebze rahat(2 ya da 4 kişilik odalar) bir yurt isterseniz tercih edebilirsiniz.


    ★★★ KAZANAN ARKADAŞLAR ★★★



    dogukan_d
    SoeXL


    ★★★ İMZAMIZ ★★★



    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=119394243][image]https://store.donanimhaber.com/a8/2c/de/a82cdedd5cca8f71c9de8a53e271d3ec.png[/image][/link]
    [link=http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=119394243][b][color=#FF0000][size=1]★ Namık Kemal Üniversitesi - 2017 Girişliler ★[/size][/color][/b][/link][/center]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysterious79 -- 16 Ağustos 2017; 1:31:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği, Çorlu, Kyk, Çorlu müh fakültesi ile ilgili soruları ben de alabilirim 3. sınıf EHM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NKÜ 'de okumuyorum ama Tekirdağ'da yaşıyorum.Bildiğin öğrenci mahallesi olmuş Değirmenaltı çok güzel kazananlar şanslı.
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makine Mühendisliği ikinci öğretim kazandım. İnşallah kyk çıkar. İkinci öğretimin avantaj dezavantajlarını anlatabilirmisin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogukan_d

    Makine Mühendisliği ikinci öğretim kazandım. İnşallah kyk çıkar. İkinci öğretimin avantaj dezavantajlarını anlatabilirmisin?

    Hayirli olsun. İkinci öğretimin avantajı öğlene kadar uyuma şansınız ya da sabahtan çalışma imkânınız olabilir. Dezavantajı ise günden güne değişmekle beraber akşam 9-11 arası dersler bitmekte. Kyk'da kaldığınızı varsayarsak yurda son giriş saati 11-11:30 dolaylarındaydı zannedersem. Okul sonrasında pek bir vaktiniz olmuyor. Çoğu zaman direk olarak yurda geçmeniz gerekmekte. Sınıfta bir problem olmadığı sürece eğitim açısından pek bir fark olmaz. Aynı hocalar giriyor derslere. Kyk'da odalar 4 kişilik. Yemeklerin iyi olduğu söyleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysterious79 -- 15 Ağustos 2017; 16:42:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mysterious79 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Çok sağolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar muhendisligi ikinci ogretim kazandim,kazanan varsa tanismak icin mesaj atabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • Hepimize hayırlı olsun, tıp hakkında tavsiyelere açığım.
  • Çorlu'ya gelenler hoşgeldiniz ,umarım araştırarak,görerek,bilerek tercih etmişsinizdir.
  • çorlu kyk erkek yurdu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hodin44 -- 20 Ağustos 2017; 1:26:29 >
  • Merhaba bende çeko bölümü kazandım.İlk sene apart ta kalmayı düşünüyorum.Önerileriniz veya apart ile ilgili düşünceniz varsa paylaşırsanız cok sevinirim.Bir de ben bi hata yapıp pek düşünmeden isteğe bağlı hazırlığı kabul ettim,öğrenci işlerini aradım okula gelip dilekçe vermem gerektiğini söyledi.Acaba en son hangi tarihe kadar dilekçe verebilirim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hodin44

    çorlu kyk erkek yurdu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi

    Buyrun hocam elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brkkkzz

    Merhaba bende çeko bölümü kazandım.İlk sene apart ta kalmayı düşünüyorum.Önerileriniz veya apart ile ilgili düşünceniz varsa paylaşırsanız cok sevinirim.Bir de ben bi hata yapıp pek düşünmeden isteğe bağlı hazırlığı kabul ettim,öğrenci işlerini aradım okula gelip dilekçe vermem gerektiğini söyledi.Acaba en son hangi tarihe kadar dilekçe verebilirim ?

    Hazırlık okumadım hocam o yüzden Tekirdağ'da konaklama ve hazırlık hakkında pek bir bilgim yok ne yazık ki. Ancak şunu söyleyebilirim Çorlu'ya oranla daha çok konaklama seçeneği var daha rahat ve uygun fiyatlara konaklama imkanı olabilir tahminen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysterious79 -- 20 Ağustos 2017; 1:39:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mysterious79 M kullanıcısına yanıt
    Büyük bir rahatlık beklemiyorum yaşanabilecek yer mi yemekle nasıl özel yurt daha mı iyi olur şimdiden teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hodin44

    Büyük bir rahatlık beklemiyorum yaşanabilecek yer mi yemekle nasıl özel yurt daha mı iyi olur şimdiden teşekkürler

    Arkadaşların anlattığına göre KYK'da yemekler güzel. odalarda tuvalet banyo mevcut. Odalarin iç hacmi de geniş deniyor. Şöyle bir eksi yanı var odalar 4 kişilik. Ben o yüzden özeli tercih etmiştim. Ayrıca KYK sonuçları okulların açılmasına yakın açıklanıyor galiba bu gibi sıkıntıları var. Fakat Çorlu'da özellerin de bir nanesi yok. Şahsen ilk sene ata yurdunda kaldım yemekler olsun odaların iç hacmi olsun temizlik olsun sıkıntılıydı. Yurt müdürü de biraz disiplinli birisiydi. O yüzden eve çıkmak zorunda kaldım. Ata haricinde özel olarak 2 yer daha var idare eder tarzda efe konaklama ve can apart buralar hakkında pek bir bilgim yok fakat en rahatı ev gibi Çorlu'da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysterious79 -- 20 Ağustos 2017; 8:27:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mysterious79 M kullanıcısına yanıt
    saolun teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hodin44

    saolun teşekkürler

    Şunu da ekleyeyim geçen yılki oda arkadaşım bu yıl ata'dan kyk'ya geçmeyi düşünüyordu. KYK çıkıp çıkmadığı kesinleşene kadar kalacak bir yer arıyordu en son bildiğim kadarıyla. Hangi bölümü kazanmıştınız hocam?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysterious79 -- 20 Ağustos 2017; 1:58:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.