Şimdi Ara

Türk Telekom 4G bağlantı yavaşlığı sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkaraşlar;
    İki günüdür 4G bağlantısında muazzam bir yavaşlık var, 40Mbps hızlarında seyreden bağlantım iki gündür çok düşük. Saniyede 15 KB gibi bir rakamla indirme yapabiliyorum, oynadığım çoklu oyunculu oyunları da oynayamaz oldum, özellikle BF1'de ping 999 mertebesinde :) İki gün öncesine kadar sorunsuz olarak 65-75 arasında oynayabiliyordum. İki gündür Türk Telekom teknik ekibiyle konuşuyorum (hattınıza reset atalım gibi işlemler yaptılar) ancak nafile. Sim kartı denemek başka cihazlarda denedim sonuç aynı. Telefonda bir sorun var mı diye arkadaşımın sim kartını taktım (o da Türk Telekom), gayet iyi şekilde 4G bağlantısı yapabildim. Forumda iki gündür bu sorunu yaşayan başka arkadaşımız var mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahrasa -- 10 Aralık 2016; 12:11:13 >



  • Bağlantı yaptıgınız baz istasyonundan kaynaklı olabilir. Ayriyetten türk telekom bu Böyle şeyler normal geliyor artık. Sabit internette bu aralar cok kötü durumda. Ülkeyi soyma derdine düşmüşler.
  • GoldenParsTR kullanıcısına yanıt
    Sanıyorum baz istasyonu kaynaklı değil, Ankara'nın bir kaç ilçesinde denedim sonuç değişmedi. Çankaya, Kızılay, Ostim, Kazan vs. düşük hız stabil :)
  • Türk Telekom şebekesinde bu tip sorunlar olabiliyor zaman zaman. Bu sorunlar aslında şebekeden kaynaklı değil yönetimi iyi yapacak teknik kapasiteli personeller yetersiz TT'da.

    15Kb değeri genelde internet paketlerinde hız sınırlamaya geçince alınan bir değer. Yani paket hızı 128Kbps'e düşünce bu hızlarda indirme yaparsınız. İnternet paketi aldığımda dahi hızların artmadığı oluyor TT'da. Sorduğumda ise güncelleme var yapacak birşey yok bekleyin cevabı veriyorlar. Sizdede böyle bir durum yaşanmış olabilir. Hat ayarları herhangi bir sebeple takılı kalıyor. Ve bunu çözebilecek kapasitede yeterli teknik ekip yok.

    Yapabileceklerinizden biri APN ayarlarınızı silip *999#'den gelen yeni ayarları yükleyin ve bu ayarları seçin telefondan.

    Online işlemden 3G-4.5G kapatın. Tekrar açın. (İnternet servislerim > Telefon ayarları)

    Online işlemden GPRS hizmetini kapatın tekrar açın. (Kişisel bilgilerim > Hat bilgileri)

    Telefonun varsa yazılım güncellemelerini yaparak sonra fabrika ayarlarına sıfırlayın. (sıfırlama yaparsanız *999# işlemini tekrarlayın)

    Bunlar yine işe yaramazsa yeni sim kart ile değişim yapın bayilerden. Kesin çözüm olur diyemem ama bazı durumlarda işe yarayabiliyor.




  • Hocam speed test de 50 Mbps alıyorum sabit turk telekom

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durum ilginç gerçekten, Pazar günü speed test ile 70Mbps hızına erişti ancak indirme hızı yerlerde sürünüyor, bahsettiğiniz gibi teknik ekipte iş yok, en son görüştüğümde paket takılı kalmış :) gibi şeyler saçmaladılar. Ben de onu da mı ben çözeyim dedim görüşmeyi sonlandırdım. Son noktada bu Türk Telekom çekilecek dert değil...
  • Türk Telekom'da elini sallasan müdür

    ama teknik ekip yok

    o yüzden çok zor işler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.