Şimdi Ara

Siemens WM12T480TR yıkama sesi normal mi sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
3.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar.Yaklaşık 1 ay önce bu makineyi aldım.Makinenin yıkaması ile ilgili pek bir şikayetim yok,makine programları normal çalışıyor. Ancak yıkama esnasında çıkan takır,tukur sesler bana pek normal gelmedi.Sıkma sesinden bahsetmiyorum. Bundan önce 10 sene kullandığım Vestel Çamaşır makinesinden bile yıkama esnasında bu kadar takır tukur sesler gelmiyordu. Çıkan sesi telefonla youtube'a yükledim. Lütfen izleyip,bana fikrinizi söyler misiniz?1.16 saniyeden sonra nedense aynı video tekrar ediyor. Oraya kadar izlemeniz yeterli.

    https://youtu.be/RjBWzJUqPO8
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLUESTREAM -- 30 Kasım 2016; 21:44:7 >



  • Sanki bişiler çarpıyo gibi. Kesinlikle normal değil. Acilen servis çağırın.
    Satın alalı 6 ayı geçmediği için de tamir değil, değişim ya da para iadesi isteyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 1 Aralık 2016; 0:19:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Hani renkli olsa düğme falan çarpıyor diyeceğim ama yıkanan çamaşırlar beyaz ve çarparken ses çıkarabilecek hiç bir çamaşır yok içinde. Bana da normal gelmedi zaten. 10 yıllık vestel makinam bu sesleri çıkarmıyordu. Eğer bu gerçekten normal bir ses değilse,hemen servisi çağırayım.
  • Merhaba. İlgili ses makinenin tambur yapısından ve aldığı su seviyesinden kaynaklanıyor. Bir arıza değil, makinenin yapısı böyle. Tırnaklarınızla makinenin tamburunu tıklatırsanız dediğim konuyu anlayabilirsiniz.
  • Arkadaşım ben de Profilo aldım yani aynı grubun makinesi, aynı çap cup sesler bende de var. Makinenin yapısı bu. İzolasyon ve malzeme kalitesi bu kadar. Servis çağırıp boşuna 50 lira parandan olma.

    Siemens, Bosch , Profilo alacaklara ders olsun.

    AEG aldığım bir yakınımın makinesi çok çok sessiz. Şimdiki aklım olsa Aeg yada Electrolux alırdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cevaplarınız için sağolun. Şimdi internette siemens'in benzer modellerine ait videoları da izledim ama yıkama esnasında bu kadar ses çıktığını görmedim. Hele iq900 serisinde bu sesler neredeyse hiç yok.

    Eğer bu sesler için servis çağırırsam ve üründe bir sorun olmadığı söylenirse,servise 50 TL mi vermem gerekiyor? Ya da servisten desibel testi yapmasını isteyebilir miyim? Sanırım bu makinenin yıkama esnasında 51 db ses çıkartması gerekiyor. Ya da ben çıkan sesin desibelini hangi aletle ölçebilirim?

    Kimisi normal,kimisi değil diyor ama bana göre de bu denli takır,tukur seslerin çıkması normal gelmiyor. Ürünü almadan önce bayağı araştırdım ve hiç kimse yıkama esnasındaki bu tür bir sesten yakınmıyordu. Benim 10 yıllık makinem böyle ses çıkarmazken,iq drive 500,sessiz motor diye aldığım bu makineden böyle ses çıkması beni hayal kırıklığına uğrattı doğrusu.
  • Sizin takır tukur dediğiniz sesler ıslak çamaşır sesi, birbirine çarptıkça çıkan ses. Tam da bizim bahsettiğimiz gibi yani. Servis çağırın, makinede bir sorun yok derlerse servis parası alırlar 50 tl. Makine böyle yani. Yapacak bir şey yok. Ben kabullendim artık. Siz de öyle yapın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyaz eşyada özel servisim ben makinenin dengede olup olmadığını iyice kontrol ettiniz'mi? %80 denge bozukluğundan böyle sesler gelir.
    NOT:makine topallamıyor diye denge sağlam demeyiniz su terazisi ile dengeye alınız.
  • Çevremdeki bir kaç servise bu videoyu izletmeye karar verdim. Onların cevaplarına göre servis çağıracağım. Ama açıkçası bu ses konusunda Siemens beni hayal kırıklığına uğrattı. Umarım benim makineye özel bir durumdur bu.
  • selam,
    makineniz hayırlı olsun ...
    ben de 4 yıl önce başka bir siemens aldığımda bu sesi yadırgamış hatta tuhaf bulmuştum, yine ben de önceki beko makinemle kıyas yapmıştım ...
    açtığım konuda bu meseleyi yazdığımda başta candoğan olmak üzere herkes "normal" olduğunu belirtmişti ...
    kısacası bosch-siemens-profilo grubu makinelerin tarzı bu imiş ...
    bakmak isterseniz benim konu : https://forum.donanimhaber.com/m_61270057//tm.htm#61270057
  • tamda Siemens alma arifesinde bu konuyu görmem iyi oldu. 63 lt lik tambur hacmiyle 1 eksi almışken bir eksi daha. bu çamaşırın çıkardığı cof cof çarpma sesi değil ki normal olsun. takur tukur bir ses. eğer sürekli bu sesi yapıyorsa bence bir de boş çalıştırın. gene ses geliyorsa artık bence servis çağırın.

    bizim ülkemizde artık bu zihniyetin değişmesi lazım. sessiz motor diye bunu alacağım ama ses çıkartacak. sonrada bu modeller böyle diye üstü kapatılacak. türkiyede zaten hep bu modeller böyle dendiğinde ses çıkarmadığımız için bu haldeyiz.

    araba alırsın 0 km sağından solundan ses gelir bu modeller böyle derler! tv alırsın bulutlanma sorunu vardır hepsinde var ki bu modeller böyle derler! tamam deriz. firmalar ensemize vurdukça ekmeğimizi alırlar. ama sen ben o buna karşı çıksa firma zaten geri vites yapacak.
  • Or_By O kullanıcısına yanıt
    Yav, makineye gömlek atsanız sağa sola çarpan düğme sesi gelecek. Sorun motor sesi değil, içinde ne varsa onun çıkardığı sesin olduğu gibi dışarıya yansıması. Sadece Siemens böyle değil, Profilo Bosch da öyle. BSH grubundan uzak durun aman diyeyim.

    Paran varsa Miele yoksa güzel Electrolux Aeg lavamat modelleri var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelişme var mı
  • Ne yazık ki bir gelişme yok. İşten güçten henüz ilgilenemedim bu konu ile. Ama öncelikle su terazisi ile makinenin oturduğu zeminin tamamen düz olup olmadığın ölçeceğim. Sonra çevremdeki bir kaç beyaz eşya servisine bu videoyu izletip normal olup olmadıklarını soracağım. Sonra da bunlara göre servis çağırıp,çağırmama konusunda karar vereceğim.
  • Merhaba;

    Makinenizdeki ses çamaşırın tokaçlama sesi. Bu sesin dışa yansımasının nedeni körük lastiğin üst bölümünden su aldığı yerin deterjan kutusunun hemen başlangıcında olması. Deterjan kutusunu çıkarıp çekmecenin ön sağ tarafına bakarsanız kazana doğru giden bir su bölümü var, tamburun içindeki sesler buradan dışarı çıkıyor. Makineniz de az çamaşır yıkadığınızda bu çamaşır tokaçlama sesini duymanız normal. İçiniz rahat etsin.
  • Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Aynen. Tamburdaki ses olduğu gibi deterjan kutusunda.

    Mesela battaniye yıkarken makinede tık ses olmuyor. Makineler böyle yapacak birşey yok. Alıştık artık. Şimdiki aklim olsa BSH grubuna bulaşmam. Alacak olanları bu yönde ikaz ediyorum. Bunun dışında makine normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celutska kullanıcısına yanıt
    Kullandığım Bosch WAY28862TR I-DOS makinemde böyle bir durum yok.

    Evde kullandığım Electrolux EWF1408WDL çamaşır makinesinin plastik tabanından gelen, yıkamada da sık sık olmak üzere dengeleme ve sıkma aşamasındaki takırtılardan sonra, birde sıkma esnasında ki titreşimler ve gürültüden dolayı AEG-Electrolux makine klmseye tavsiye etmiyorum.










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 10 Aralık 2016; 21:6:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Yakinima aldığım AEG de bir tek sıkma biterken tamburdan sağa sola carmpma sesi geliyor videodaki gibi onun dışında makine çok sessiz ve stabil çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Felice Forte


    Kullandığım Bosch WAY28862TR I-DOS makinemde böyle bir durum yok.

    Evde kullandığım Electrolux EWF1408WDL çamaşır makinesinin plastik tabanından gelen, yıkamada da sık sık olmak üzere dengeleme ve sıkma aşamasındaki takırtılardan sonra, birde sıkma esnasında ki titreşimler ve gürültüden dolayı AEG-Electrolux makine klmseye tavsiye etmiyorum.











    Bu nasıl bir sestir anlamadım. Ayni cihazdan bende de var ve böyle bir ses yok. Bu makina bozuk olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celutska kullanıcısına yanıt
    Benim evimde iki tane çamaşır makinesi var. Birisi bu Electrolux EWF1408WDL en üst model makine. Tabandan gelen bu sesler ve sıkmadaki titreşimler gürültüler rahatsız ediyor. Birde su jeti bir miktar uğultulu. AEG-Electrolux bu konuda başarılı değil bence.

    Bu takırtılardan forumda başka kişilerde rahatsızdı. Hatta bir kişinin makinesinin amortisörlerini ters çevirme gibi garip bir yola başvurmuştu servis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.