Şimdi Ara

ÖTV Zammını Bahane Eden 2.elciler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
3.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni ötv zammını bahane eden 2.elcilerle karşılaşan var mı? Bunlara karşı nasıl mücadele ediyorsunuz.Adam bir gün önceki fiyatına 7 bin TL üstüne yazmış birde pişkin pişkin biliyorsunuz ötv arttı diyor.Araç 5 yaşında bu arada.ÖTV arttıda sana mı arttı.2015 olsa neyse.Şaka gibi bir ülkedeyiz herkes çakal olmuş



  • Açıklamaya bak ÖTV'ye zam gelmiş

    Keşke ikinci elde bir takım kurallar getirilse artık. 2-3 kişi abuk subuk fiyat çekiyor onları gören diğer araç sahipleride gaza gelip ederinin çok fazlasına satmaya çalışıyor böyle bir balon ikinci el piyasası var şuan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yaşındaki aracı bilmem ama premiumları arttıran ikinci elciler haklı. Çakallık bu olmuyor maalesef. Sıfırı ciddi artan aracın doğal olarak kullanılmışı da artar. Burda esas eleştirilmesi gereken son 3 yılda anormal şekilde fırlayan fiyatlara tüketicinin hiçbir kitlesel reaksiyon göstermemesidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakın birsey söyleyeceğim. Yaklaşık 6-7 aydır bir arac bakıyoruz kendimize aile olarak. Superb ve vw cc'ye baya baktık araştırdık levorg'a felan baktık bakıstirdik bursada galericilerinden tut bu baktığımız araçları satan herkesle irtibata geçtik. İkinci el tamamen mafya denilebilecek ne isler çevirdiği belli olmayan garip garip insanlar tarafından yönetiliyor tuhaflık burada başlıyor zaten. Bi laf desen hemen bağırıyor "alma gardeşşim ala ala" - "zorla mı satıyoruz" - "hede hade dağılın baska pazarlık yok sonu bu" bunu 55 yaşındaki babama söylüyor. O yüzden hadi dedik arac alacaz basımıza bela alacaz bu araçlarda ucuz degil yani 100.000-135.000TL bandından bahsediyorum babamin çalışarak hayatının buyuk bölümünü heba ettigi, sonunda biraz rahat edelim götümüz rahat görsün diyerek giriştiğimiz bir olaydı bu ikinci el araba almak. Hatta forumdanda baya öneri felan aldım. Ama ikinci el piyasasında ne tipler var ki buralara yazmamam nelerle karşılaştığımızı. Ama zaten biz ikinci elde kararımızı almamak üzere vermişken hadi dedik sıfır bakalım 3 bayii gezdik vw-cc icin bursa doğuş'a gittik ex paket cc icin 122 fiyat verdiler. 1.4 tsı ama biz dizel istiyorduk onunda comf. 2.0tdi 165 fiyat verdi. Onu eledik. Halbuki en beğendiğim modeldi 3 model arasında. Sonra skoda superb icin 1.6tdi dsg prestige icin 119.999 fiyat verdiler aha dedik bu olur tamam 2 ay sıra veriler Temmuz ayindayiz bu arada babam dedi ben kışa dogru araba almam kullanmayacaz zaten para kenarda dursun azıcık dedi yazı bekleyelim veya sene sonuna dogru kampanya olur felan oyle alırız dedik rafa kaldırdık. Subaru ya zaten gitmedik ama ikinci el olarak denedik test ettik guzel arac super ama benzinli iste. Neyse biz beklemeye almişken kendimizi ÖTV muhabbeti felan oldu biz takmadık devletimin Bakanı inanmayın dedi bizde oh tamam dedik koskoca bakan yalan atacak degil ya devletin malı ağzı sonuçta. Cat daha kampanyalar bile başlamadan zam geldi. Bizde tamamen arac isine ara verdik. Hee olduda fiyatlar dustu kriz felan oldu istediğimiz seviyeye geldi alırız dedik kendi kendimize ama ikinci eldeki çakallara para kazandırmaktansa sıfıra 50.000 fazla veririm icinde ilk ben osururum ilk ben otururum. Ne yapıldığını bilirim yani arabada sıfır arac ama ikinci el zaten sıfırına yakın fiyat veriyor serrolar arac 30-40-50 binde ne ise iste ne oldu ne gitti zaten arac kekolarin elinde güvenipte almak zor mesele aracın icine sinmesi lazım kolay degil bir kucak para vereceksin. Yani arkadasım arac almayın. Parayida bankada degil kasada tutun. Boyle boyle indiricez bu vergileri. Bak göreceksiniz cok degil seneye bu zamanlarda nasıl ağlayacaklar nasıl indirim indirim ardına gelecek. 2009 model krizden daha beter olacaz.

    Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bosuna demiyoruz gidin sifir alin diye sonucta ikinci el piyasasi aracin sifir fiyatina gore belirleniyor.

    iki uc bin icin bunlara para kaptiriyorsunuz. Bunlar da gidip sifir aliyor. O sifir araci sen alsan bunlar arabalarini degistiremeyecek.

    Hic vervi filan da demeyin. Devlete vergi vermiyorsunuz ama bu uyaniklarin vergisini oduyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizdeki empatiye hayran oldum. Sıfır fiyatları zamlansın, ötv artsın ama ikinci el piyasası hep aynı kalsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün akşam 2. el linea için birini aradım pazarlık yaptık allahın barzosu öğğteevee de arttı zaten dedi.Linea ya ne ötv si kardeşim dedim, olsun olsun dedi. OLmadı bayramda satarım dedi, bayrama daha 6 ay var dedim olsun satmıyoohh dedi.
    aha da türkiyenin hali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam artircak tabi sanane kardesim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almayin kardesim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • serbest piyasa adam isterse canım istedi bu fiyattan satıyorum diyebilir. sizde işinize gelmiyorsa almayın.
  • Milletin malını devlet eli ile zorla ucıza almak için düzenleme bekleyen adil insanların ülkesi. Aramayın pahalı ise almayın ben aracımı satmaya çalışırken fiyat indirdikçe arayan sanki muhtaçmışım gibi şu paraya ver geliriz diyenler, bütçem yok dua ederim diyenler çok oldu. Takastan biraz fazlaya binici adama gitsin dedik iki tarafında işi görülsün ama tövbe bir daha satarsam gidip en vahşi galeriye vereceğim biniciye karı olmasın. Tavsiyem fiyatı beğenmiyorsanız aramayın ve almayın lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı kalmasını beklemek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ötv gene artsa tekrar gene alan alır satan satar.

    Alışın zamlara.

    Zorla al diyende sat diyende yok

    Herkesin paşa gönlü bilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birakın düz esnafı Borusan da aynı. Cuma sabah bi arkadaşla çay içiyoruz o sabah ötv artmış falan. Borusan da bi tane s60 vardı. Olmadı onu alırız dedik.

    Borusanı aradım , bana dedikleri 2. Eller de dahil hiç bir araca fiyat veremiyorlarmış. Sen borsansın takasla gelmiş araçtan 3.5 fazla kazansan ne olur kazanmasan ne olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afedersiniz hergin hayat pahalilasacak,sifir araba fiyatları da pahali olacak ama ikinci ek fiyatlari memnun olacaksiniz diye bizler size ucuz satacagiz!!! Kusura bakmayin size bir borcumuz mu var? Ayrıca sen kendi aracini yeni otv lere göre ikinci elden eski fiyatina göre satacaksin degil mi? Bu kadar anti kapitalistsin!
    Ayrica ikinci el almayin diyen arkadas,sifir arabasini omur boyu satmayacak ise diyecek lafim yok,lakin satmaya calistigi zaman kimse onun ikinci elini almasin o zaman
    Devletin size attigi kazigi emekleri ile araç almis insanlarin uzerinden cikarmayin lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam fiyatı fazla yazdıysa aramazsın olur biter. 50 binlik arabaya pazarlık yapıp benim 40bin bütçem var diyen git 40 binlik arabaya bakacan. Adamın canı isterse malına 1 milyon tl yazar. Yasa kanun mu var yazamaz diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu millet vurdukça oooohhhhh çekiyornormal karşılıyorum.hakettiğiniz gibi yönetiliyorsunuz.

    asıl sebep doların yani enflasyonun artması,o halde tepki gösterilmesi gerekende bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şikayet edenler kendi arabalarını ucuza satsın..öncü olsunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alışın artık. Yeni Türkiye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stones

    Sizdeki empatiye hayran oldum. Sıfır fiyatları zamlansın, ötv artsın ama ikinci el piyasası hep aynı kalsın.

    Güzel kardeşim 2015 fiyatları artsın 2016 fiyatları artsın.5 yaşındaki aracın fiyatının 8-9 bin TL artması için sebep ne?Benim cebimdeki para bir günde 7-8 bin TL artmadı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.