Şimdi Ara

Plaka Değişimi Hakkında (Başka ilden araç alımı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İstanbul'da ikamet ediyorum.Ankara'dan araç alınacak.06 kalsın istemiyoruz.Plaka değişikliği yapılacak.Süreç hakkında bilgisi olan var mı? Özel plaka istiyoruz çünkü.Muameleci mi ayarlamak gerekir kendimiz halledebilir miyiz?



  • Noterden alırken plaka değişecek değin arada 100 lira fln sanırım bir fark alıyor daha sonra kendi ikamet ettiğiniz yerden plaka işlemi yapıyorsunuz özel olması gerektiğini kendi memleketinizde dile getiriyorsunuz.
    özel olmasından dolayı sanırım tekrar bi fark istiyorlar.
    bildiklerm bu şekilde.
  • aracı alırken noterde soruyorlar plaka değişecek mi diye. değişecek dediğiniz zaman 214 lira civarı bir para ödeniyor. siz arabayı noterin verdiği ruhsat yaprağı ile kendi ilinize getirip emniyetin tescil bölümüne eski plakalarınızı söküp gidiyorsunuz. memura söktüğünüz plakaları teslim edip yeni plakanızı ve ruhsatınızı alıyorsunuz. bu işlem sırasında ek bir ödeme yok. memur size yeni plakanızın olduğu bir kağıt veriyor bu kağıtla şoförler odasına gidip plakanızı bastırıyorsunuz. 2 tip plaka var kalın puntolu yasal ve ince puntolu yasal plaka arada 10 tl fark var. kalın puntolu 64 ince punto 54 lira bu parayı yatırınca plakanızı 15-20 dk içinde basıp size teslim ediyorlar. yani toplamda 260 lira civarı bir para çıkacak sizden. ödeme yaptığınız noktalar noter ve şoförler odası. kendiniz plaka seçmek istiyorsanız memur sizi yönlendirecek ve bağış yapmanızı isteyecektir. ben 48 SG plaka istiyordum 250 lira bağış istediler. 100 lira olsa bağış yapıp SG alacaktım ama gerek görmedim. sıradaki plaka 48 J serisiymiş onu aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wraith Todd -- 28 Kasım 2016; 14:45:34 >




  • Noter de size sorulacak plaka değişimi olacak mi diye.

    Evet derseniz biraz fazla oduyorsunuz sehrinize gittiginiz zaman emniyet mudurlugune ugruyor eski plakanizi evraklarinizi vs veriyorsunuz yeni plakanizi ve ruhsatınızi alıyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.