Şimdi Ara

Termal Pasta --- Thermal Grizzly Conductonaut (Sıvı Metal)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
5
Favori
10.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Amerika'dan gelen bir arkadaşımıza sipariş ettirdiğimiz Thermal Grizzly firmasının Conductonaut ürünü inanılmaz başarılı diyebilirim.
    4-5 yıl önce aldığım Xigmatek markalı bir termal macun yerine kullandım. İmzamdaki sistemde 4.4GHz@1.20V ayarlarda, Prime95 Small FFT testinde işlemci en yüksek 78°C sıcaklığı görürken şimdi en fazla 59°C sıcaklığı görüyor (sıvı soğutma performans modunda).
    73W/mK gibi sapık bir ısıl iletlenlik değeri var. Bir çok termal macun ve pasta gibi elektrik açısından yalıtkan olmadığı için uygulama sırasında çok dikkatli olmak lazım. Ayrıca alüminyum yüzeylerde ve ekstrem soğutmalar için tavsiye edilmiyor.
    Kargoyla gönderim yapmıyorlar ama yurtdışına gidip gelen bir tanıdığınız varsa mutlaka aldırın derim. 9€ gibi bir fiyatı var. 4-5W/mK iletkenlik değeri olan ıvır zıvır macunlara 30TL vermenize gerek yok.
    1 gramlık bir şırınga ile geliyor ve bir 2 adet i5 6600K ve 2 adet EVGA GTX 1070 FTW montajı yaptık. Hala da yarısı falan duruyordu.

    http://www.thermal-grizzly.com/en/products/26-conductonaut-en







  • Nanokatalog üzerinden an itibari ile temin edilebilir.http://www.nanokatalog.com/Thermal-Grizzly-Conductonaut-1GrThermal-Macun,PR-736844.html

    Uzun süredir takip ettiğim bir üründü ancak uzun süreli testleri daha yeni yeni piyasaya çıktığı için anca kısmet oldu. (Makinayı riske atmamak için 1 yıla yakın testleri ve zamanla oluşabilecek sorunları takip ettim) Şuan itibari ile ekran kartında 22/25 derece, işlemcide 20/22 derece gibi çok büyük sıcaklık farkları oluştu. Bu birazda Laptop işlemcilerinin zaten ayrıca bir üst katmana gerek duymadığından kaynaklanıyor. Masaüstü işlemcilerinde özellikle intel işlemcilerde (AMD zaten kaliteli bir iç iletken kullanıyor gerek yok) Delid adı verilen yöntem çok daha güzel sonuçlar veriyor ve yapması bir o kadar tehlikeli ve zahmetli.

    Laptop için bu yöntem düşünüldüğü kadar tehlikeli değil yada ben fazlaca üstünde durarak yaptığım için bana sorun olmayacakmış gibi geldi. o yüzden önce Notebookrewiev deki konusunu bir gözden geçirmenizi BURADAN , yapılan modları ve iletken kısımları ne şekilde koruyacağınızı göz önünde bulundurmanızı öneririm. Benimde aklımda hala sorular var. Laptobumu çok fazla gezdiren birisi olarak akma gibi bir durum olacak mı zaman gösterecek :)

    Gelelim benim uyguladığım iletkenleri koruma yollarına.. Yabancı forumlarda dahil olmak üzrere önerilen ve kullanılan bir kaç yöntem var: Bunlardan ilki Siyah izole bant diye tabir edilen Genellikle elektrikçilerin kullandığı Siyah (Farklı renkleride mevcut tabiki :) )bant. Bende bu yöntemi kullanmak istedim açıkcası ancak türkiyede satılan adam akıllı üzerinde dayanabileceği sıcakların yazıldığı bir marka bulamadım. Uzun süre yüksek sıcaklıklara dayanıp dayanamayacağını test etmekde istemedim açıkcası o yüzden bu yöntemi pas geçtim, ayrıca o sıcaklıklara dayanmasından ziyade Yapışkanlı kısmın atıp atmayacağı konusunda kafamda deli sorular vardı.
    2. yöntemde çoğu kullanıcı tarafından kabul görmüş ancak görsellerine fazlaca ulaşamadığım sadece yazı olarak önerilerde en ön sıralarda olan Kapton bant kullanmak. Sıcaklığa dayanıklılığı ve iletkenliğinin olmaması baya cazip geldi gözüme, ancak bu bantta da yapışlığın uzunca süre dayanıp dayanmama olasılığı ve Kapton bantın internet haricinde bulunabilme imkanının azlığından dolayı o yöntemide pas geçmek durumunda kaldım.
    3. Yöntem yani benim kullandığım hatta benim icat ettiğim yöntem de diyebilirim :) Silikon tabancası ile iletkenlerin üzerine ince bir tabaka ile kaplayıp güvene almak. İlk önce silikon tabancasının ucu hayli geniş olduğundan istediğim mükemmeliyeti yakalayamadım, ardından ısıttığım silikonu bir şırınganın içerisine boşaltıp direk şırınga üzerinden uyguladım (İğnesini çıkarıp :) ) ve sonuç mükemmele yakındı.

    Resimleri paylaşmak isterdim ancak aşırı eringeç dönemime denk geldiği için onuda pas geçtim :) Merak ettiğiniz sorular olursa bu konu altında yada özel mesaj aracılığı ile sorabilirsiniz. Çok bildiğimden değil ama uzunca süre araştırdığımdan olsa bir nebze yardımım dokunur diye umuyorum.

    Sağlıcakla kalın.
  • Kesinlikle en iyi termal macun bu. Ben de H110i GT'nin fabrika çıkışlı macunuyla (6600k - 4.4GHz - 1.2V Vcore) 69-70 derece görürken 58-59 derece civarına düşürdü.

    Aynen 1g'lık tüp yeterli oluyor. Sadece sürerken dikkatli olmak lazım. mercimek kadarını yanında gelen çubukla yaymak gerekiyor. Civa gibi kıvamı var. Alışana kadar sürmesi biraz çalışma gerektiriyor.
  • Arkadaşlar merhaba bu macundan almak istiyorum 2 sorum var

    1. TR'de satılmıyor sanırım, aliexpress, ebay, amazon gibi sitelerden alsam orjinallik konusunda sıkıntı yaşar mıyım ? Veya en garanti buraya gelecek olan birisinden mi rica etsem. Öyle de olsa örneğin amerikada en yakın hangi mağazada v.s satılıyordur nereden bulabilirim ?

    2. Benim laptopum işlemcide, macun sürme yeri bayağı bir ufak. Hemen dibinde de elektronik bir şeyler var. Acaba diyorum termal macun sürülcek yer hariç işlemcinin üstünü komple bantla kapatıp öyle uygulasam, sonra o şekilde kullansam sorun olur mu ?

    İşlemcimin Resmi:
     Termal Pasta --- Thermal Grizzly Conductonaut (Sıvı Metal)

    Tam Boyutlu Resim:https://store.donanimhaber.com/aa/b2/08/aab20828a1d493b2c819ed740e79242c.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `bELa -- 17 Mayıs 2017; 22:21:24 >




  • `bELa ` kullanıcısına yanıt
    Hocam macundan ben hala burada satan görmedim şahsi getirenler dışında. Amazon.com'dan sipariş verirseniz sanırım artık gönderim yapıyor. Oradan orijinallik konusunda bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Uygulama için bahsettiğiniz şekilde yapılabilir ama sonrasında bantları kaldırın derim. Isınınca ne hale gelir bilinmez o bantlar.
  • `bELa ` kullanıcısına yanıt
    Çakmasını üretmişler midir? Sanmıyorum. Çok fazla satan bir ürün değil.

    Amazon.com'dan sipariş vermiştim. Şu an stokta yok diyor. Amazon.de'de satan bir firma var fakat o da kargoya €15 istiyor. Yurtdışında bir mağazada bulursanız alınabilir diye düşünüyorum.

    Ne tür bir bant kullanacaksınız bilmiyorum ama elektrik bandı veya normal şeffaf bantlar üzerinde bırakılmamalı sürdükten sonra. İlla içim rahat değil diyorsanız üst yüzeyi işlemci yüzeyini geçmeyecek şekilde silikon pad'ler var. Onlardan alıp koyabilirsiniz.
    Satın almadan önce işlemci derinliğini ölçün, ona göre pad kalınlığını seçersiniz.

    http://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/15mm-laptop-sogutucu-termal-pad-ped-10cmx20cm-chipset-islemci-P146202641




  • bununla delid mi yapıyoruz yoksa direk İHS plakanın üzerine mi sürülüyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erssag -- 19 Mayıs 2017; 15:7:7 >
  • Heat spreader üzerine sürdük biz. Delidde tehlikeli olabilir. Onun için arctic MX4 kullanabilirsiniz. Isı iletkenlik katsayısı silikon macunlarda ortalamanın üzerindedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakten -- 19 Mayıs 2017; 15:10:19 >
  • Performancepcs ve memoryc sitelerinden bulabilirsiniz.

    Amazondan(.de) almak isterseniz bütün satıcılardan ürünü ekleyin. Daha sonra ödeme sayfasına gitmeye çalışın, göndermeyen satıcıları farklı bir sekmeden sepeti açıp eleyin. Sonra da ürünleri tek başına almaya çalışıp kargo kaç euro tutuyor ona bakın.

    Bu şekilde minimum masrafla amadondan alabilirsiniz.

    Mermoryc sitesinde kargo 9.4 euro muydu neydi, diğerinde de 15 dolar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıvı metal macun.Haliyle en ufak hatada elektrik geçirgenliği olduğu için anakart ve işlemci by by olur.Zaten ürün kullanımında sadece pro kullanıcılar için olduğu bilmeyen deymesin diye belirtmişler.Eğer tecrübeniz yoksa diğer macunlara yönelmekte fayda var.Uygulama için mercimek kadar sıkılıp çekirdek üstünde ince tabaka olcak şekilde dağıtılıyor.Ciddi anlamda sıcaklık düşüşü görülüyor.
  • H.E.B Sup kullanıcısına yanıt
    Bu mâcunu denemek istiyorum ancak donanımıma zarar gelmesinden de korkuyorum. Mercimek tânesi kadar sürüp yaymaktan başka dikkat edilmesi gereken birşey var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuducuk

    Bu mâcunu denemek istiyorum ancak donanımıma zarar gelmesinden de korkuyorum. Mercimek tânesi kadar sürüp yaymaktan başka dikkat edilmesi gereken birşey var mı?

    Delid dışında kullanımda çok fark olmuyor diye biliyorum.

    Genelde mercimek kadar boyutu delid videolarında gördüm ama meğer kameranın fazla mikro çekiminden kaynaklıymış. İğnenin ucundan çıkanı sıvıyı değilseniz yetebilir. Yetmezse çok ufak daha sıkarsınız. Uygularken kesinlikle şırıngadan fışkırmasına dikkat etmek ve önlem almak gerekebilir.



    Bu arada ebaydan almaya gerek yok, nanokatalog getiriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Açıkçası mercimek tânesi hacmi benim gözüme çok gelmişti. Soğutucuyu koyduktan sonra incecik bir zar oluşacak sonuçta ve artanlar sıvı olduğu için daha rahat taşabilir. Dediğiniz iğnenin ucundan çıkan ilk minicik kısım da yetebilir. Anladığım kadarıyla da diğer mâcunları sürmekten farklı bir olayı da yok.

    Teşekkür ederim.
  • fuducuk kullanıcısına yanıt
    Evet yayıldığı için mercimek tanesi kadar koymak fazla gelebilir. Delid için en iyisidir ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende notebook için düşünüyorum, malum sıcaklar var acayip ısınıyor notebook. 2 yıldır notebook açılıp temizlenmedi hem. Sıcaklıklar ne kadar düşer acaba 10 15 derece olur mi? Korkum biraz fazla sürerim notebooka zarar veririm diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün geldi.
     Termal Pasta --- Thermal Grizzly Conductonaut (Sıvı Metal)
  • star scream S kullanıcısına yanıt
    Hocam sayı vermesi zor. Başka etkenler de var ama hissedilir etkisi olacaktır. En azından daha sessiz çalışır laptop.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kill1033

    Hocam sayı vermesi zor. Başka etkenler de var ama hissedilir etkisi olacaktır. En azından daha sessiz çalışır laptop.

    Şuan artric silver 5 sipariş ettim hocam. Aslında aklım ondaydı ama riske atmayım dedim, pcsiz kalamam şu anda. Ama ilerde kesinlikle deneyeceğim bu ürünü, inşallah yenileri de çıkar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Nerden aldınız hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kubilay61

    Nerden aldınız hocam

    Nanokatalog dan aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.