Şimdi Ara

gorunen ve gorunmesi gereken

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi bir kitap var ve bu kitabı okuma zorunluluğumuz da var diyelim. Zorunlu olarak okuduğum tek şey aslında insan denen varlığın halleri. Bu konuyu geçelim diyelim ki ilahi bir varlık var ve benim kitabımı okuyacaksınız diyor.

    Peki bu kitapta ne yazmalıydı? Şimdi ilimden uzaydan bahsedilmiş ancak bu şekilde mi bahsetmeli?

    Ben yuce zeusun katına çıksam zeusun baktığınazarla baksam ve ilahi kudrete itiraz etsem nasıl itiraz ederim? Ki bu şekilde itiraz edilmekte.

    Aşağıyabaktım ben insanı gördüm. Bu varlık ana baba evlattan oluşmaktaydı. Eeeeeee. ... Şimdi kitap gönderecek kişiye neyi yaz diyeceksin? Ben ilahi makamın gozuyle baksam goremediğim şeyi söylerdim dersek mesela yahu aşağıda ben ne ana ne baba ne de evlat gordum hepsi bir kişinin hezeyanıymış aynı ortak atanın bir turlu insan olmayıbeceremeyen haliymiş dersem neden bahsederdim?

    Kuranı hakimi okuyun. Yıldızlardan cennetten cehennemden bahseden siz misiniz ilah mı?

    Yani şunu diyorum. Mesela ben meal verecem neyden bahsedebilirim dediğimde ilah gibi okuyamam. Birinsan var ve bu inşa ana baba evlat olamıyor. Yani bir oluyor bir olamıyor. Cinsiyetibile değişken halle anılıp bir ona bir ona evriliyor.

    Yani ben mealen sadece gorunmesi gerekeni açıklayabilirim. Gorunen alemi yorumlamak aslında benim işim değil demem lazım.

    Bence
    Anne. erkek evlat
    Baba. kız çocuğu denen bir kavram var ve ben sadece bunları açıklayabilirim.

    Bunun dışında olup da mudahil olabildiğim ne var ki benim sözüm ilahın sozuyle birmiş gibi okunduğunda bana yapılan itiraz ona Teala yapılmış gibi okunsun.

    Saygılarımla....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.