Şimdi Ara

Garaj Oluşturma Elektrik Bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Aracımın bakım ve onarımlarını gerçekleştirebileceğim, kendimce ufak çaplı kaynak vs işlerini yapabileceğim bir atölye kiralamak niyetindeyim. Herhangi bir ticari faaliyet güdülmeksizin tamamen hobi amaçlı olacak. Gözüme kestirdiğim bir kaç dükkan bulmuştum ki işyeri olarak görünen yerlere elektrik aboneliğinin açtırılması için vergi levhasına gerek olduğunu öğrendim.

    Daha önce böyle bir işe kalkışan yahut bu konuda bilgi sahibi olan var mıdır? Hobi amaçlı kiralanan bir atölyeye elektrik aboneliği nasıl bağlatılabilir?



  • Merhabalar Hocam tahmin ediyorum bu tarz bir hobi garajını herkes hayal ediyordur. En güzeli Fransız Yapım taxi filmi gibi ev garaj karışımı bişeyde yaşamak.Türkide son 3 yılda emlak fiyatları %300 artmışken konut almak çok saçma geliyor ülke ekonomisine bakınca ama böyle biyerim olsa keşke derdim.30 yıl önce yaşamış olsam hedefim bu olurdu.

    Şahıs firması açmak oldukça kolay diye biliyorum gelir gider sıfır tl gösterilir.Sadece Resmi zorunluluk olan muhasebeciye ayda 100tl harcanır.Ama Ssk bağkur işleride karmaşık bilemiyorum.
    Mesela Çalıştığım işyerinin Deposu var depo apartman elektriği ile birlikte bağlı.Tek sayaç hem apartmana hem depoya vermişler türkiyede depolar genelde bu şekilde bağlanıyor.
    Burası Hobi mekanıda olsa biride şikayet eder burası tamirhane aslında der pislik yaparlar Yok yere zabıta gelebilir.
    Şöylede bişey var şehir yazmamışsınız ama Tamirhane Kompresör Takım sesleri müzik sesleri bu sesleri kaldırabilecek bir mekan olmalı..
    Merkezi bi yerde zaten bunu size uygulatmazlar gece 1 de bile kafanıza esip gidip arabayla uğraşmak isterseniz benim gibi..

    Pekte ihtiyacım yok böyle bir şeye ailemin ototamirhanesi var ama Şimdiden soğudum bu işten be ne dertliymiş.
    Bu arada umarım biliyorsunuzdur ki bilmeseniz böyle bişey hayal etmezsiniz diye tahmin ediyorum.

    Ortalama bir araç liftinin sıfır olarak 7bin liradan başlar.. 2.el olarak Kafanıza araba düşürenler 2 sağlamları 4.5liradan başlar.(Babam altından çıktıktan 10 saniye sonra liften aşağı düşen araç oldu.. lift bakımı fren sistemi çok önemli )
    Bir arabanın Debriyajını değiştirecek kadar takım sallamayalım ama en azından Kalitesine göre 6-10 bin liradan başlar.(Kompresör pnömtik ekipmanlar mekanik ekipmanlar)
    Tabi sizin 1veya 2-3arabaya bakma durumunuz varsa takımlar sabittir yoksa her arabaya binbir çeşit takım lazım.
    Dilerim bi gün Hayaliniz gerçek olur takipteyiz.
    Dip not ha bide trifaze lazım ki Kompresördür lifttir adam gibi çalışsın. Trifaze sayacı Şahıs ruhsatıyla vermiyorlardı ama düzenleme oldu diye hatırlıyorum şuan veriliyor olması lazım.Hatta bi çok apartmanın girişinde trifaze hat var fazları eşit dağıtıyorlar mono faze olarak.

    Motorcu arkadaşlarım var bunu gerçekleştiren ama dediğim gibi motor küçük bir alet rahat oluyor.Geçen seneye kadar müstakil evde yaşıyorduk eve sokup 1 ay boyunca azar azar parçaladığım oldu motoru(karbüratör arızasını aradım zor oldu..)
  • atakan123123 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası cihazların maliyetinin çok fazla bi önemli yok benim için. Peyderpey de alabilirm. Zaten takım anlamında halihazırda elimde bir çok alet mevcut. Peyderpey almıştım hepsini. Tabi lift olamdan ancak avm otoparkında vs aracı krikoyla kaldırarak yahut yağ değişimi gib işelmlerde benzinliklerdeki liftleri kullanarak yapıyorum bakım işlerimi. Ancak benim istediğim aracımın her türlü bakım ve onarımını kendim yapabilmem. Maliyetten ziyade bundan büyük bir haz duyuyorum.

    Bu işe ciddi ciddi heveslendikten sonra bu durumla karşılaşmak gerçekten hayal kırıklığına uğrattı beni. Trifaze elektrik meskenlere de veriliyor. Şu an oturduğum dairede de trifaze elektrik var hatta kullandığım elektrikli ocağı doğrudan trifaze elektrikle çalışıyor. Ancak sıkıntı elektriği bağlatırken doğuyor. Tutup da vergi levhası isterlerse( ki isteniyormuş) büyük sorun.

    Acaba kira kontratını mesken olarak yapmak ve elektrik idaresine o şekilde başvurmak sorunu çözebilir mi? Abonelik tip değişikliği yapılabilir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.