Şimdi Ara

Danıştay Bazı Kararları İptal Etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hürriyet yazarı Noyan Doğan'ın bugün ki köşe yazısında yazdığına göre;

    2015 yılında Hazine Müsteşarlığı trafik sigortasının şartlarını baştan sona değiştirmişti Türkiye Barolar Birliği'nin iptal istemi için açmış olduğu davayı karara bağlamış. Biz sigortacılar da yayımlanacak sektör duyurularını heyecanla bekliyoruz.

    Gelelim haberde paylaşılan bilgilere; Tüm yapılan değişiklikler yerine bazı maddeler iptal edilmiş, en önemlileri ise; Trafik kuralı ihlali sonucu kazaya karışan sürücünün tazminatı ödenip sonra sigorta şirketi ilgili sürücüye rücu hakkı tanınmıştı Danıştay kararından sonra artık edemeyecek. Basit anlamıyla kırmızı ışıkta geçip birisine çarpar ve ölümüne sebebiyet verirseniz sigorta şirketi ödediği tazminatı sizden talep edemeyecek.

    Danıştay’ın aldığı karar göre, sigorta şirketi, kazanın, trafik kurallarının ihlali sonucu meydana gelmesi halinde ödediği hem maddi hem de bedeni zararı sürücüden talep edemeyecek.

    Sürücüler, aracın ana iskelet ve şaside hasar olmaksızın vidalı parçalarda yapılan onarımları da artık sigortadan alabilecek.

    Kiralık araçlar ile taksi ve dolmuşlarda eksper tarafından hesaplanan değer kaybı tutarının yüzde 50’sini aşan tutar da sigortadan talep edilecek.

    Yine trafik sigortası genel şartlarına göre, kiralık araçlar ile taksi ve dolmuşlarda eksper tarafından hesaplanan değer kaybı tutarının yüzde 50’sini aşan tutar, sigortadan talep edilemiyor, sigortanın teminatı dışında kalıyordu. Örneğin, kaza sonrası aracınızda değer kaybı oluştu ve eksper, kaybı, 30 bin lira olarak belirledi. Sigorta şirketi, bunun 15 bin lirasını ödüyordu, kalan 15 bin lirayı sigortadan talep edemiyordunuz. Danıştay, bu uygulama için de yürütmeyi durdurma kararı verdi, yani, eksperin belirlediği değer kaybının tamamı sigortadan ödenecek.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.