Şimdi Ara

24v Röle Kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Benim evdeki kombiye akıllı bir termostat bağlamak istiyorum ama kombinin oda termostat çıkışı 220v termostatın kontak voltajı ise 24v. Şimdi bu sorunu çözmek için bir röle kullanmayı düşünüyorum. Şöyle ki; termostat devreyi tamamladığı zaman (istenen sıcaklığa düştüğü zaman) röleye 24v gönderecek (bunu 24v adaptör ile sağlayacağım) röle de kontak uçlarını kapatarak kombiye gidecek olan 220v'un faz ucunun devresini tamamlayacak ve kombi yanmaya başlayacak. Bu mümkü müdür ve bunu yapmak için nasıl bir röle kullanmalıyım bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.



  • Gayet kolay..
    24V röle yerine 12V röle de kullanabilirsiniz.Yani sıkıntı 24V röle bulmak ise voltajı 12V'a bir buck devre ile 12V'a düşürüp 12V röle kullanırsınız.Röle kapasitesi 10A yeterlidir ama siz en az 16A kapasiteli kullanın.Geçenlerde arızalı bir kombi incelemiştim ve 24V-16A max. kapasiteli röle kullanmışlar.

    İkinci önemli kısmı;termostatın röleyi direk sürmesi tekniği uygun değil.Arada bir opamp yada komparator devresi ile istenilen sıcaklık ayarı net ayar edilip daha kararlı yol vermesi sağlanır.Röle de kararlı çalışmış olur.Hatda bu devre ile sıcaklık ayarı günün sıcaklığına göre,istenildiğinde anlık olarak değiştirilebilir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.