Şimdi Ara

Ön sol tekerlekten gelen ses acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler araç hyundai era. Balataları bir ay önce değiştim. Frene biraz sık kullanınca on tekerlekten bir sürtme sesi geliyor. İki ustaya gösterdim. Adamlar bir sorun görünmüyor dedi. İkinci ustaya aracı getirirken sesi duydu fakat çözüm bulamadı. Frene bastığım zaman ses kesiliyor. Ayrıca araba akmıyor arkadaşlar. Hafif yokuşta normalde arabam geri kayardi. Bu sorun oldu olalı araba akmıyor. Ayrıca aracım 400 km az gitmezdi en kötü kullanımda. 340 km gitti bir depo ile. Normalde çok takmazdim ama neredeyse 60 70 km farkettiriyor tekerleği sıkan bir durum var fikirlerinizi bekliyorum. Ses ıslık sesi gibi geliyor. Bir şey sürtuyor belli ama çözemedim. Bugün ses başlayınca ıslattım lastiği sesi kesti. Usta çok inceledi etti ama oda bir şey görünmüyor diyor. Sesi duydu arabayı getirirken ses o derece çıkıyordu. En son disk falan allah yarattı demeden değisecegim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottorehagel -- 17 Kasım 2016; 23:42:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • fren merkezinde sorun olabilir, hidrolik sıvısında sorun olabilir,balatalar çok sıkı olabilir, disk yamulmuştur, ondan yapıyor olabilir , en son bildiğim balataların ters takılması.,


    bunların hepsine bakılması gerek sorun olabilir komple fren tertibatını yenılıyıcek bırı olarak yazıyorum. araclarımda cok yasadım frenle ılglı sorun frende sorunu bulmak ıcın ugrasmak gerek
  • tek çözüm var; komple o taraftaki tüm bağlantıları söküp tekrar bağlatın. yoksa geçmez.
  • Fren ana merkezinde sorun olabilir, kaliperlerin pistonlarında sıkıntı olabilir. Kaliperdeki pistonlar kirlendiyse ya da korozyon yaptıysa siz freni bırakınca balatayı tam olarak geri çekmiyordur.
  • Bence de. Piston contası yapabilir bunu. Daha önce değiştiyse, ters takıldıysa piston yeterince geri çekilmez. Kirlenip araları dolunca da yapabilir.

    Kaliper kızakları da olabilir. Normalde her değişimde veya her ikinci değişimde sökülüp yağlanması tavsiye edilir ama servislerde pek uyanı görmedim.

    Yolculuktan sonra tekerlek sıcaklıklarına elle bir bakın. Bir taraf daha sıcaksa sorun belli olur. Tek tekerlekteyse merkez silindir olma ihtimali zayıf bence.
  • Daha basit bir çözümü var.

    Yan sanayi balata taktırdığımızda aynısı olmuştu. Orjinaliyle değişince düzelmişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IslakFasulye

    Daha basit bir çözümü var.

    Yan sanayi balata taktırdığımızda aynısı olmuştu. Orjinaliyle değişince düzelmişti.

    Balataları orjinal kardeşim. O nedenle sorun orada değil. Zaten genelde uzun yolculuklarda freni çok kullandığım zamanlarda oluşuyor. Her zaman çıkmıyor zaten bu ses. Yakıtı etkilemesi düşündürücü. Ustalar soğuk hava falan deselerde araç 400 km altına ne olursa olsun düşmezdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni balatalarda asbest kullanılmadığı için balatalar daha dayanıksız oluyor ısıya karşı o yüzden ses cıkarması normal
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.