Şimdi Ara

Mid2012 Macbook Pro için SSD ve RAM takviyesi nasıl olmalı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Artık RAM ve disk konusunda yetersiz performans gösteren Mid2012 Macbook Pro (Retina olmayan) bilgisayarıma RAM ve SSD takviyesi yapmak istiyorum.

    Trim, Sata, M2, DDR3, DDR4 vs bunların hiçbirini bilmem. Tek derdim f/p oranı yüksek RAM ve SSD takıp bilgisayarımı uzun süre kullanmak.

    Sorularım şöyle

    1. Apple bilgisayarım için 8 GB RAM öneriyor ama 16 GB RAM'i sorunsuz kullananlar var diye okuyorum, bu doğru mudur?

    2. SSD ne alayım? Fiyat itibarıyla 250 GB civarında olanlar alınabilir seviyeye geldi. Kafamda bir bütçe yok ancak gidip de en hızlısını alayım diye bir derdim de yok. Fiyat performans oranı yüksek, hızı günümüz standartlarında bir SSD (250 GB civarı) ne önerirsiniz? Bir trim sorunundan bahsediliyor, bunu nasıl aşarım? Bir de yeni SSD takıldığında sıfırdan kurulum mu yapmak gerekecek?

    Şimdiden teşekkürler.



  • Aynı cihazda Samsung 850 evo 250gb ve 16 gb kingston ddt3 1600mhz Kullanıyorum. Oldukça memnunum sadece 16 yerine 8gb ram ve 256 yerine 512 ssd alırsan daha iyi olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr_pc kullanıcısına yanıt
    Neden 16 GB yerine 8 GB RAM öneriyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Polemik

    Neden 16 GB yerine 8 GB RAM öneriyorsunuz?

    bence 8gb ram yeterli olacaktır burda asıl farkı yaratacak upgrade SSD değişimi olacaktır.
    gözler görülür bir hıza kavuşur makine
  • Selamlar, eger pc de bootcamp uzerinden windows kullanmiyorsaniz ve ciddi ram gerektiren bir uygulamaya ihtiyaciniz yoksa 8gb fazlasiyla yeterli mac os icin. 16GB biraz gereksiz oluyor. SSD olarak siddetle samsung 850 evo oneririm. Amazonda black friday yaklasiyor ram ve ssd ihtiyacizini ordan temin edebilirsiniz. Aldigim urunlerin linkleri asagida.

    https://www.amazon.com/gp/product/B00OAJ412U/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
    https://www.amazon.com/gp/product/B00KQCOV5C/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&th=1
  • Bootcamp ya da yüksek RAM gerektiren bir uygulama ile işim yok. Ancak Safari'de çok sekme ile geziyorum, Whatsapp ve Mail uygulamaları da açık oluyor, ayrıca Handoff'u da kullanıyorum. Bu nedenlerle ve RAM'in fazlası olmaz mantığıyla 16 GB uyumlu çalışıyorsa 2 tane 8 GB takmayı düşündüm.

    Kafamı karıştıran, Apple resmi sitesinde Mid2012 modellerin 8 GB desteklediğini söylemesine karşın yerli ve yabancı forumlarda bir kısım kullanıcı 16 GB ile sorun yaşamadığını beyan ediyor. Eğer sorunsuz çalışıyorsa 16 GB takarım zira bilgisayarımı daha uzun süre kullanmak istiyorum.
  • Polemik kullanıcısına yanıt
    Bahsettiginiz seyler fazla ram ihtiyaci duymayan uygulamalar. Imzamdaki pc de kullaniyorum 16GB ama ben size neler kullandigimi yazayim isterseniz, xcode uzerinde gelistirme yapiyorum, ayni anda bootcamp uzerinden windows da calisabililiyor ve 8GB i direk windows a atiriyorum. Mac uzerinde kullanilan ram in 5GB gectigini nadir gordum diyebilirim, 100mb da kalsa hafiza yonetimi vs taraflari iyi oldugu icin sorun yasamazsiniz. Windows gibi dusunmeyin bu sistemi, cok stabil ve performansli calisiyor. Bu laptoplar orjinalinde 4GB ram le geliyor ki bunda bile sikinti cikarmiyor egerki ozel bir uygulama kullanmiyorsaniz.

    Tercih sizin tabiki :).
  • zek kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

    Peki SSD için trim mevzusu nedir? Güncel MacOS'ta trim desteği var mıdır? Yoksa ne yapmak gerekir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı model ssd ve ram takviyeli macbook sahibi olarak yazayım:

    1- SSD olarak: Samsung Evo850 modellerini tavsiye ederim. Ben evo pro serisini tercih ediyorum ama pro olmayan modelleri de performans olarak aynı kalitededir.
    2- Ram olarak 8gb ram bana yetiyor ama paranız varsa fazla ram göz çıkarmaz. gerçekten performans artışını sağlayan ana faktör ram değil ssd zaten. 8gb ram ile aynı anda xcode, eclipse, onlarca safari sayfası ve daha birçok yazılım geliştirme aracını aynı anda kullanıyorum, herhangi bir takılma veya kasılma yok.
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam .. eğer bana da cevap yazarsanız çok sevinirim. Kullandığım cihaz MacBook Pro mid 2011 early.. şu an 16 gb ram ile kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım .. bir kaç güne kadar ssd takviyesi yapıcım .. ama hangi marka ssd alacağımı bilemiyorum ..Samsung eve 850 alsam bu model de bir sıkıntı yaşarmıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EHABERDAR kullanıcısına yanıt
    herkes evo850 alsın
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Peki trim işini ne yapacağım?
  • Polemik kullanıcısına yanıt
    https://www.cindori.org/software/trimenabler/
  • Trim için uygulamaya gerek yok. Terminale "sudo trimforce enable" (tırnak hariç) yazmanız yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mid 2012 15 retinasiz sahibiyim, 1 sene once ayni seyleri yaptim. Ram 16 kullaniyorum apple 8 dese de 16 takabilirsiniz. Herkes yazmis zaten ben de evo 850 yazmayayim. Bilgisayarin icinden cikan hard diski de aparat yardimiyla cd surucusunun yerine taktim, programlar ve isletim sistemi ssd'de kalan hersey eski harddiskte. Tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kingston 512 ve 16 gb ram (markalarini hatirlamiyorum ilk aldigimda degistirmistim) ile bilgisayarim can buldu resmen.. tek eksik retina ekran malesef :(
  • Peki işletim sistemini SSD'ye nasıl atacağız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Polemik

    Peki işletim sistemini SSD'ye nasıl atacağız?

    http://forum.crucial.com/t5/Crucial-SSDs/How-to-clone-your-old-hard-drive-to-your-SSD-Mac/ta-p/112072 Sorunuzu cevaplar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PurpleSnow -- 4 Mart 2017; 1:50:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012de almıştım bu modeli. bir süre sonra daha da hızlandırmak istedim tabi. ilk olarak ssd takviyesi yaptım 250 gb lık. az da olsa arada bootcamp kullanmam gerektiğinden dolayı 250 gb yetersiz geliyordu. dvd sürücüsü yerine de windows için 120 gb lık bir ssd taktım. her iki işletim sisteminde de gayet hızlı oldu cihaz. ram yetersiz gelmeye başlamıştı bu sefer. 2 adet 2 gb lık modülden birini çıkarıp 8 gb lık modül taktım yerine. ileriye dönük olsun belki ihtiyaç olursa bir 8 daha alırım diye düşünüyordum ama 2017 itibariyle ihtiyaç duymadım ikinci bir 8 gb ram e.

    bu güncellemeler sonrasında şuanda md101 im 250+120 gb ssd li ve 10 gb ram li oldu. hem performansı arttı hem daha sessizleşti harddisk çıktığı için hem de hafifledi

    bu aralar tek sıkıntım ise 3 saatlere falan düşen batarya süresi. 4 buçuk senelik bir batarya olunca ve kullanma konusunda pek özenmeyince ister istemez oluyor böyle problemler. daha da kötüleşirse sırada batarya değişimi var benim için.
  • 3 sene öncesi almıştım bu laptobu ilk haftasında ssd taktım. Evo850 128 gb. içinden çıkan hdd yi ise taşınabilir kutu ile hala kullanmaktayım. 60+60 olmak üzere iki işletim sistemi kullanuyorum ram takviyesine ihtiyacım olmadı ama 4+4 yeterli ve güzel bir seçim olabilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.