Şimdi Ara

Fm17 taktiksel facia

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sene taktik konusunda çok sıkıntı çekiyorum. Fm16 da terör estirdiğim taktikle fm17 de maç kazanamadım. Çok değişiklik denedim ama bir türlü takımı rayına oturtamadım. Takım zaten etimesgut bld. Oyuncu getirmekte zorlanıyorum. Bir de bu taktik sıkıntısı iyice çile çektiriyor.

    En büyük sıkıntım açılan ortalarda rakibin kanat oyuncusu hep arka direkte boş kalıp gol atıyor. Bir türlü markaja aldıramıyorum.

    Bunun yanısıra benim kanat oyuncularına bir türlü arka direğe koşu yaptıramıyorum. Oyuncular orta sahada topu alınca saçma sapan yerlere dikiyorlar topu(tüm ayarlar kısa pasta). Orta sahalar armut gibi hep markajda bekliyor boş alana doğru gitme felan yok, aynı şekilde kanatlar da öyle hücuma çıkıyoruz mal mal yürüyerek ilerliyorlar. Boşa kaçıyım top alıyım felan diyen yok.

    Bu oyuncuların sürekli sahada hareket halinde olmasını, boş alanlara koşu yapmasını nasıl sağlarım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdiaroS -- 15 Kasım 2016; 0:21:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Öncelikle FM 16'da tutan bir taktiğin 17'de tutmaması doğal. Çünkü 17.0.1'de tutan bir taktik 17.3.0'da bile tutmayabiliyor. Değişiklik yapmak şart siz de yapmışsınız. Ve kesinlikle bir taktik yapıp tüm sezon onunla oynayayım demeyin.

    İlk sıkıntı için eğer savunma ofsayt çizgisini bozmuyorsa stoper ve bekler iyi markaj yapamıyor demektir. Bunun için savunmadaki oyunculara daha sıkı markaj yap komutu verebilir ya da özellikle o oyuncuyu markaj altına almalarını söyleyebilirsin. Eğer o adam sıkı pres yapıyorsa bölgesini bırakıp markaj işini aksatabilir.

    Boşa hareketlenip pas atma olayı da oyuncular boşa kaçmıyor mu yoksa boştaki oyuncuya takım mı pas atmıyor? Genelde oyun kurucu tarzda oyuncular boşa kaçıp top alırlar. Oyun kurucu kullanmayı deneyebilirsin. Takım boştaki oyuncuya pas atmıyorsa bu o oyuncuların pas, vizyon tarzı özellikleri ile alakalı olabilir.

    Her şeyden önce Etimesgut Bld. ile oynadığın için zaten adamlar verdiğin direktifleri birebir gerçekleştiremezler. Bildiğim kadarıyla anlattım umarım faydası olur




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.