Şimdi Ara

Debriyaj ve Volant

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Iyi aksamlar arkadaşlar 140binde focus aracın baskı balatasını değiştirmeye gittik, usta volantın da değişmesi gerektiğini söyledi.. Volantın resmini ekliyorum sizce değişmeli mi? Volantın yandiğını nerden anlarız bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim
    Debriyaj ve Volant

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Volantın diğer tarafından bakarsanız ortasındaki plakanın köşelerinde aşınma ve yanık izleri olur hatta bu izler dışındaki metal plakadan dahi belli olacak şekilde.
    Yani sökülüp bakılırsa daha sağlıklı olur.
    Eğer araç dizel ise focus'ta hareketli volant oluyor bildiğim kadarı ile o yüzden tamir ihtimali yok fakat,benzinli ise ve sabit volant mevcut ise taşlanma imkanı var eğer imkan yoksa onuda düşünün derim.Ama en sağlıklısı bütçe el veriyorsa sıfırı ile değiştirmektir her zaman.
  • 140 bin km eğer gerçekse o kilometrede arabanın volantının değişmesi anormal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 700 tl sıkışmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volantın üstü görüldüğü üzere yanık dolu. Bunlar temizlenmeden kalırsa sıfır balata bile taksanız bu yanık noktalar kayma yapacağından sanki çıkma baskı balata takılmış gibi verimsiz olur. Yeni araçların da çoğu yaylı volant olduğundna taşlanamıyor mecbur değişecek. Evet masraflı ama manuel arabaların da kusuru bu işte. Bir kere parasını verip sistemi yenilediğinizde aracınız ilk aldığınız haline dönecek daha keyifle süreceksiniz. Bu arada volant 700liraysa iyimiş gene. Normalde 900lira ve üzeri olur.
  • 140bin gercek km tabi, ama kullanici acemiliginden ve debriyajin kacirdiginin gec farkina varildigindan volant zarar görmüş sanırım.. Normal kullanimda debriyaj ve volant icin beklenen km ömrü nedir 140bine anormal dediginize gore?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qulf -- 13 Kasım 2016; 20:46:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O damperli (oynak tip) volanttir. Normal volantta Dis yuzeyinde kirik yok ise torna olur geri takilir. Damperli volantta bosluk var ise degisir, resimle bosluk anlasilmaz.. . Tamiri yapiliyor ancak tavsiye etmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.