Şimdi Ara

Samsung Gear S3 Frontier & Classic [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.477
Cevap
145
Favori
561.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung Gear S3 Frontier & Classic [ANA KONU]

    EVet arkadaşlar bir konuda biz açalım dedik almayı düşünen kullananların paylaşımlarını bekliyorum.

    https://www.gunes.com/ekonomi/samsung-gear-s3-turkiyede-satista-742318

    Samsung, yeni akıllı saati Gear S3'ün Türkiye lansmanını gerçekleştirdikten sonra, incelenmesi için Gear S3'ü ofisimize yolladı.

    Kutusundan çıkartacağımız Gear S3 modeli Frontier model olacak.

    Gear S3 fiyatı
    Gear S3 Frontier ve Classic modellerà 1299 TL fiyatla satışa sunuluyor.

    Gear S3 özellikleri
    Samsung Gear S3, Gear S2'ye göre dahili mikrofon ve hoparlörü ile telefonla konuşma özelliği ve sesli yanıt gibi yeni özellikleriyle dikkat çekiyor.

    Ayrıca Gear S3, Gear S2'ye göre yüzde 10 daha büyük 1.3 inçlik AMOLEDekran ile geliyor. Always On Display özelliğine sahip olan bu ekran, giyilebilir cihazlar için geliştirilen Gorilla Glass sürümü Gorilla Glass SR+ ile korunuyor.

    316L serisi paslanmaz çelik kasanın kullanıldığı Gear S3, IP68 ile suya ve toza karşı da dayanıklı yapıda.

    Gear S3'ün tasarımsal olarak daha erkeksi bir tasarımla yenilendiğini söyleyebiliriz. Gear S2'deki bezelin kullanılmaya devam ettiği Gear S3, daha büyük. Normal analog saatler gibi 22mm standardını destekleyen Gear S3, diğer saat kayışlarına da destek verecek.

    Gear S3'ün büyüyen tasarımı, pilin de büyümesi olarak karşımıza avantaj olarak çıkıyor. 380 mAh'lik batarya, Samsung'un rakamlarına göre 4 güne kadar pil süresi bizlere sunuyor.

    1.3 inçlik 360 x 360 piksel çözünürlüğünde ekran ile gelen Gear S3, gücünü çift çekirdekli ve 1 GHz hızında çalışan Exynos 7270 işlemcisinden alıyor. 768 MB RAM ve 4 GB dahili hafızaya sahip olacak olan model, Tizen platformuyla geliyor.

    GPS, barometre, hız ölçer gibi özelliklere de sahip olacak olan Gear S3, rakım ve atmosfer basıncından hava durumundaki ani değişikliklere kadar, kat edilen mesafeye ve hıza kadar pek çok bilgiyi takip etmemizi sağlayacak.

    Arkadaşlar sorunlarımızı samsung yetkililerine ilettim konuyu takip edeceklerini belirttiler bu arada yeni arauüz yapmak istiyenlerhttps://developer.samsung.com/galaxy-watch-design/studio/overview.html burdan watch designer programını indirip sonrahttps://plus.google.com/104704492398430829346 burdaki arkadaşın yaptığı arayüzleri ve kendi arayüzlerini hazırlayabilirler.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Merhaba arkadaşlar,
    Herhangi bir yerde türkçe olarak Gear Watch Design ile oluşturulmuş *.gwd uzantılı özel saat arayüzlerini saatimize nasıl atacağımız ile ilgili bir rehber bulamadığım için bu rehberi oluşturma ihtiyacı hissettim. Her ne kadar Watchfacer gibi uygulamalarla daha kolay olarak saat arayüzü yükleyebilsek de Samsung’un kodlarla ilgili bazı kısıtlamalarından dolayı Tizen için oluşturulan Gear Watch Designer arayüzleri daha stabil (Watchfacer saat arayüzlerinin saatin kendi adımsayarının ölçtüğü rakamı okuma izni yok, sadece adımsayar sensörünü kullanarak kendi ölçüm yapıyor veya AOD özellikleri kısıtlı vb.)
    Lafı fazla dolandırmadan özellikle şu adreste oldukça güzel, orijinal, lüks saat arayüzleri bulunmakta. Bir göz atmanızda fayda var diyorum.

    https://plus.google.com/+WatchFacePros

    ADIM ADIM REHBER:

    Ön hazırlık:
    Saatimize arayüzü atmadan önce bazı hazırlıklar yapmamız gerekiyor. Bunları aşağıda adım adım anlatacağım.
    • Öncelikle bilgisayarınız ile saatiniz aynı ağa bağlı olmalıdır. Bunu nasıl yapabilirsiniz şimdi anlatacağım.
    • Saatinizin menüsünden Ayarlar > Bağlantılar > Bluetooth’a girip Bluetooth’u kapatıyoruz. Wi-fi menüsünden Oto Açma/Kapama’yı seçiyoruz ve Bluetooth kapalı olduğu için telefonumuz wifi ağlarını arıyor. Böylelikle telefonun bağlı olduğu ağa giriş yapıyoruz.
    • Daha sonra Ayarlar > Gear Bilgileri > Hata ayklma kısmını açıyoruz. Karşımıza çıkan ekrana onay veriyoruz. Böylece hata ayıklamayı açmış oluyoruz.

    1-Öncelikle Gear Watch Designer uygulamasını aşağıdaki linkten indirip kuruyoruz.
    http://developer.samsung.com/gear/design/watch-designer
    Yanlış hatırlamıyorsam bilgisayarda kurulu değilse Java Runtime Environment kurulu olmasını istiyor. Onu da https://www.java.com/en/download/ adresinden kurabilirsiniz.

    2-Programı kurduktan sonra açıyoruz ve “File” menüsünden “Open” ı seçerek bilgisayarımıza indirdiğimiz gwd uzantılı saat dosyasını açıyoruz.


    3- Seçtiğimiz saatin görseli ekranımıza geliyor. Programın sağ üst kısmındaki “Build” ikonuna veya “F10” tuşuna basıyoruz.


    4- Karşımıza çıkan ekranda güvenlik sebebiyle “Password” kısmına mutlaka bir şifre girmemiz isteniyor. Hatırlayabileceğiniz basit bir şifre verebilirsiniz. Şifrenizi yazdıktan sonra “Build” tuşuna basın. Ekranda herhangi bir uyarı vermeden tekrar saatin arayüzünü gördüğümüz ekrana dönmesi gerekiyor.


    5- Build işlemi başarıyla tamamlandıktan sonra sağ üst kısımdaki “Run on Devie” ikonuna veya “F9” tuşuna basıyoruz. Bilgisayarın bağlı olduğu wifi ağında saatimizi aramaya başlıyor ve Gear S3 olarak saatimizi buluyor. Bulduğu zaman “Gear S3” tuşuna bastığımızda arayüzü saatimize gönderiyor. Yalnız bu tuşa basarken saatin ekranının açık olmasına özen gösterin. Arayüzü saate yüklerken saatin ekranı açık olmalıdır. Ben saatin ekranını açıp parmağımla ekranda bir aşağı bir yukarı oynatıyorum yüklenene kadar ki ekran kapanmasın. Ekran açık kalmas süresini ayarlardan uzatarak da yapabilirsiniz.



    Artık arayüzümüz saate yüklendi. Ekran kapanıp açıldıktan sonra saatinizde yeni yüklemeden önceki arayüzü göreceksiniz ama saat seçme ekranına geldiğinizde en sonda yeni yüklediğiniz saat arayüzünü bulabilirsiniz.
    Umarım bu rehber faydalı olur.

    İyi günler herkese.
    Selam arkadaşlar. Frontier modelini 1 Aralık'ta MOI Media Markt'dan 1299TL'ye aldım. iPhone 6S Plus ile kullanıyorum. Şu ana kadar bir iki sıkıntı yaşadım. Birazdan değineceğim ama önce almak isteyenlere referans olması açısından kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum.

    Ben de uzun zaman saatin lansmanını sonra Türkiye'ye gelmesini bekledim. Sonunda gelince koşa koşa gittim aldım. Tabi bu arada dünya medyasını sürekli tarayarak cihazın iPhone uyumlu olup olmayacağını öğrenmeye çalıştım. Bu arada Türkçe teknoloji sitelerine ve haber kaynaklarına sitemimi de buradan belirtmek istiyorum. Bir iki haber dışında kimse bu saatle ilgili bir şey yazmadı aylarca. Benim bu sitelerden beklentim bu tarz popüler ürünlerle ilgili daha aktif olmaları. Neyse bu kısmı geçiyorum. Hepimizin bildiği gibi gayriresmi sızdırılan Gear Manager iPhone uygulamasının deneyimlerini çeşitli forumlardan takip ettim. Merak edenler olur diye not düşeyim. Apple ürünlerini çok sevip kullanmama rağmen tasarımdan dolayı Apple Watch almayı hiç düşünmedim. Tamam Apple Watch iPhone'la çok iyi konuşuyor haliyle ama o dörtgen tasarıma her baktığımda bunun bir aksesuar olduğunu unuttuklarını düşünüyorum.

    Öncelikle cihaz bence çok şık. Kullanımı rahat. Bezeli döndürerek menülerde gezmek çok kolay. Bu başlıkta bazı arkadaşların da belirttiği gibi bezelde sanki bir boşluk var gibi. Yani saatin kasasına tam birebir oturmamış da hafif havada asılı duruyor gibi ama bence deneyimi çok düşüren bir olay değil. Kullandıkça zaten bezelin hareket tarzına alışıyorsunuz.

    Saat arayüzleri çok farklı her zevke uygun arayüz bulmak mümkün. Ben aşağıda fotoğrafını da attığım nostaljik hepimizin bildiği "kafa sallayan tavuk" modelini kullanıyorum. Animasyonlu olduğu için tavuk harbiden kafasını sallayıp o meşhur yem yeme hareketini yapıyor.

    S Health uygulaması sürekli nabzı ölçtüğü ve uyku takibi, hareketsizlik takibi vs yaptığı için saati yatarken de dahil kolumdan hiç çıkarmıyorum. Saatin tüm fonksiyonları açık (always on display hariç) şarjı 2 gün rahat gidiyor. 0'dan full şarj olması da 2-2:30 arası sürüyor. Bu arada merak edenler için nabız ölçme uygulaması çok doğru ölçüyor. Bir kolumda tansiyon aleti diğer kolumda saat yaptığım testlerde hep doğru ölçüm yaptı.

    Bildirim olayına gelince Bundle, Whatsapp, Telegram, Mesaj vs bütün bildirimler sorunsuz geliyor. Gear Manager uygulaması telefonda kapalı dahi olsa bluetooth bağlantısı sürekli açık olduğundan bildirimlerle ilgili hiçbir sıkıntı olmadı bugüne kadar. Bazı arkadaşlar sormuş bildirimlere tıklayıp cevap yazılabiliyor mu diye. Tabi ki hayır. Sadece görüntülüyorsunuz ne geldiğini. Bildirim olayı çok düzgün çalışıyor.

    Telefon ve rehber uygulamalarına gelirsek bunlar da geyet sorunsuz çalışıyor. Telefonunuza çağrı geldiğinde ister saatten cevaplayıp konuşun ister telefondan. Aramayı saatten de başlatabiliyorsunuz. Saatin hoparlör kalitesi ortalama düzeyde ama mikrofonu sesi iyi alıp iletiyor.

    Müzik çalar uygulaması Apple Music'i yönetebiliyor. Yönetebiliyor derken Play, Pause, şarkı atlama, ses kısıp açma gibi fonksiyonlardan bahsediyorum. Telefonda Apple Music kapalı olsa bile saatten Play tuşuna basınca rastgele bir şarkıyla çalmaya başlıyor. Saatin ekranında çalan şarkı görünüyor. Bu arada saate müzik de atabiliyormuşuz ama ben zaten Apple Music'te de indirmeden online dinlediğim için hiç uğraşmadım. Nasıl yapıldığını da bilmiyorum.

    S Voice İngilizce. Türkçesi yok bildiğiniz gibi. Saat evde sürekli Wi-Fi'ye (düşük pingli 50 Mbit fiber) bağlı olmasına rağmen S voice çok yavaş çalışıyor. Bazen çalışmıyor. Zaten kullanmıyorum. Bir Siri değil.

    Altimetre, barometre, takvim, alarm ve uygulama mağazasından indirdiğim hesap makinası, zamanlayıcı, kronometre ve sesli not alma gayet düzgün çalışıyor.

    Ayrıca YouTube videolarını izleyebileceğiniz XENOZU ve basit bir web tarayıcı olan Gear Browser uygulamalarını da indirdim. Onlar da gayet iyi çalışıyor.

    Gelelim yaşadığım sorunlara. Gear Manager S3 uygulaması AppStore'da yok bildiğiniz gibi. Sızdırılmış ve henüz bilmem kaçıncı beta olduğundan bazı sorunlar var. Yüklemeyi iTunes üzerinden yapıp telefonla eşleştirdikten sonra Manager üzerinden uygulamaları ve saat arayüzlerini indirmek ilk bir iki gün sorunsuzdu. Sonra Manager uygulamasını her açtığımda telefonla olan bağlantının kesilmesi olayı başgösterdi. Yani normalde Manager kapalıyken yani arka planda yokken telefona bildirimler vs sorunsuz geliyor, çağrı geliyor, çağrı başlatılıyor vs. her şey sorunsuz ama ne zaman Manager'ı çalıştırsam telefon saate bir bağlanıyor bir kopuyor. Yani stabil bağlı kalamıyor. Bu da saatteki uygulamarı güncellerken sorun oluşturuyor. Bir kaç yüz kb'lık uygulamalar hemen yüklendiği için sorun olmuyor ama mesela S Health'e bir güncelleme geldi onu bir türlü update edemedim. Malum bluetooth bağlantısı yavaş ve uggulama 20MB civarında olduğundan her update olurken bağlantı kesildiği için baştan başlıyor ve o yüzden bi türlü güncelleyemedim. Çünkü 20MB'ı bluetooth üzerinden saate güncellemek için yaklaşık 1 saat filan zaman lazım. Ama Gear Manager'ı açınca 2-3 dk da bir bağlantı kesildiği için bir türlü olmuyor.

    Bununla ilgili bir çözüm bulamadım şimdilik. Gear Manager uygulamasının beta'dan çıkıp bir an önce resmi uygulama mağazasına gelmesini ümit ediyorum.
    Saygılar.

    Arkadaşlar merhaba,
    Citizen Mens Eco Drive Blue Dial model saatini tasarladım. Şu anda 4250 kişi indirmiş durumda. Galaxy Apps içinden Gear kısmında Citizen olarak arama yaparsanız ulaşabilirsiniz.
    Saat ücretsiz olarak yayında en son Gyro özelliğini de güncelleyerek storde yayına aldım. Fikir ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. Yeni tasarımlarım da yavaş yavaş yayında olacak.


    Telefonun dilini (klavye değil) İngilizce USA yapın. Saat de İngilizce olacak. Altimetreyi kalibre edin. Daha sonra Türkçe yapıp kullanmaya devam edebilirsiniz. Samsung oldum olası Türkçe dil ile anlaşamıyor. Sanki merdiven altı firma yaaa. Anlamıyorum.. PC dili Türkçe iken Kies kurtarma yapmazdı. SmartSwitch hala yapmıyor. Apple bu konularda Samsungu ikiye üçe katlar. Samsung dün TR'de lansman yaptı. Aynı gün satıştaydı. Kardeş diyorsun kardeş be sevgili arkadaş. Bu saate hiç mi bakmadın? Pazarlamacılara bıraktılar işi herhalde. Pazarlamacının işi pazarlamaktır. Teknolojinin T'sinden anlamazlar. Samsung global markasını severim ve ürünleri her zaman en iyisidir ama Samsung TR kanser sebebi arkadaş. Tolga Bey var Samsung'da. Her lansmanda çıkıyor. Samsung Pay gelecek dedi. Hani nerde? Telefonu pazarlarken Samsung Pay'i pazarlamada kullanıyorsan getirmelisin.


    Bu arada Samsung Pay'deki MST özelliği çağ açan bir şey abi. Kredi kartına son. Saat ile ödeme yapmak çok keyif verici olurdu.
    Abi taş ocağında çalışıyorsun gerçekten galiba:)



    Yanlış anlama ama attığın resim iğrenç bir görüntü. Onu koluma takacağıma hiç takmam daha iyi. Ben de Gear S2 Classic kullanıyordum S3 Frontier alana kadar. Ekranı ben de bazen sağa sola vurdum ancak bir şey yok. Şık olsun diye Classic versiyonu aldınız ama ekrana taktığınız o şey şıklığı bitiriyor. Otobüste yanımdaki adamın saatine bakıp "Vayy" diyebilirim. Camın üstünde koruyucu tabaka yapıştırmışsa "Ulan krediyle aldı sanki bu ne la?" derim. Görüntüyü bozduğu gibi örnek verdiğim şekilde bakılmasına da neden oluyor. Para kolay kazanılmıyorcular şimdi gelir ama 1000 TL verdiğiniz alet bozulacak diye bu hallere düşmeye gerek yok onu diyorum.



    Teşekkürler.
  • Ne zaman gelecek bize acep inceleyelim bakalım nasıl duruyor....
  • Almayı düşündüğüm bir cihaz ancak bu dolar kuru ve vergilerle malesef 1500₺ den aşağı gelecek gibi değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyeye gelmesi aralığı bulacak gibi almayı düşünüyorum ama dolar böyle giderse fiyatta uçacaktır
  • 18 kasım da fransa,ingiltere,almanya,a.b.d,singapur,dubai,avustralya gibi ülkelerde satışa çıkacakmış Türkiye ye aralık gibi gelir diye beklenti içindeyim, gear s3 ile ilk akıllı saatimi almak istiyorum.
  • Ürünü baya bir araştırma yaptım ciddi oranda olumlu yanıt var ama iphonecular yorum yapmasın lütfen direk olumsuz veriyorlar

    18 kasımda türkiyeye gelme durumu yok sanırım aralık ayını bulacak gibi
  • Sanırım LTE desteği sadece frontier modelde olacak. Merak ettiğim ilk çıkan cihazlarda direk LTE desteği var mı yoksa daha sonra mı piyasaya sürülecek?
  • Özellikle şu videoyu izledikten sonra iyice iştahım kabardı. Romanson gibi köklü saat üreticilerinin verecekleri destekle sektörün ve modelin önü epey açık gibi görünüyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=_YZVXWFCj6U
  • Tamarak kullanıcısına yanıt
    Ilk saatte yokmuydu bunlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almayı çok çok çok çok çok istediğim bir model lakin gerçekten dolar kuru yüzünden bir o kadar da zarar edeceğimiz bir alışveriş olur. Şahsen saat çok severim ve çok param olsa saate yatırmaya çekinmem ama nihayetinde bu aynı zamanda bir elektronik cihaz. Mutlaka bir kullanım ömrü var. 2000 TL de 20.000 tl de bir saate verilir ve insan ömrünün sonuna kadar o saati kullanabilir ama 1200-1500 lira vereceğimiz bir saat muhtemelen 2 sene sonra ya bataryasi olmeye basliycak ya da çok daha güzel özellikle modelleri çıkacak ve gözümüzde değeri kalmayacak. Farkındayım. Biliyorum bu söylediğim şey cep telefonları için de geçerli fakat zaten cep telefonlarinin tüketim çılgınlığına yeni alışmışız bir de saat bu kervana eklenirse vay halimize. Ama herşeye rağmen yine de baya baya istiyorum bu saati

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kesinlikle söylediklerinize katılıyorum fakat beni de tuhaf şekilde çekiyor alet. Mekanik bir saat alıp ömür boyu kullanmak da var elbet. Ama keyfime göre yada o günki kıyafetime göre kombin yapabileceğim bir kadrana sahip olmak beni fazlasıyla tatmin edebilir. Koşarken yada bisiklette telefonu yanına almadan çıkma fikri çok güzel.

    Önceki s2 modelinde saat üreticilerinin arayüzleri olduğunu sanmıyorum. Bu kadranda ekranda direk romansonun tasarımı ve logosu bulunuyor. Bir nevi romanson kullanmak gibi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar kuru etkili ama samsung saat konusunda telefondan daha insaflı ve tabi vergilerde. Benim tahminim 1200 tl civarı olur. Apple watche ımı sattım note 4 ile bunu kesin alacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca milyon dolarlık saatlerin arayüzleride var taughever falan mükemmel gider. S2 dekinden çok daha iyi olmuş bence saate tam benzemiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamarak kullanıcısına yanıt
    Çok fazla tema var.


    Time radar hoşuma gidiyor benimde


    Unuttum yazılımın ismini bire bir birçok saat markasının saati sistemde var. Ayrıca kendi tasarımınıda yapabiliyorsun

    Gear s2 dede moto g de de var

    Hiç incelemedim s3 ün s2 den farkı nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saat aşırı derecede ilgimi çekmeye başladı, geldiği gibi almaktan korkuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğin gibi bir fiyatlamdırma olursa çok güzel. Fakat almanya ön sipariş fiyatı 400 euro iken Usa fiyatı 350 dolar. Fiyatlandırma politikaları biraz tuhaf. Avrupa fiyatını baz alırsak 1500 lira gibi bir fiyat bekliyorum tr de. Bu durumda yurt dışı getirtmek daha mantıklı da olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamarak kullanıcısına yanıt
    Onu demek istedim pazara göre fiyat çıkıyor. S2 çıktığında nerdeyse yurtdışıyla aynıydı fiyat. Buda bence 1200 tl gibi gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana öyle geliyorki pahalı marka saat arayüzleri de pahalı fiyatlara satılacak. Direkt o firma lisanslı bir arayüz olacak ve öyle 5-10 dolara satılmayacak. Bunun da bir sektörü oluşacak. Gerçi s2 de durum fiyatlar ne bilmiyorum bu tamamen tahmin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cassation kullanıcısına yanıt
    Yıllık aidat şeklinde oluyor genelde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğiniz gibi ise s2 den farkı daha büyük olması, dolayısıyla daha büyük pil, dahili gps, dahili hoparlör ve Lte desteğidir herhalde. Sanal simkart ile saati kendi başına telefon olarak kullanabileceğiz sanırım. Farkları bunlardır. Ben daha önce akıllı saat kullanmadım. Bana pek çok şey vaad ediyor. Ama s2 saati olan s3 e geçmesi mantıklı olmayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.