Şimdi Ara

RESMİ OLARAK YENİ ÖTV ZAMLARI (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.083
Cevap
24
Favori
45.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oy kullanmiyorsan sorgulama hakkında yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pasa_

    Peki örnek golf ün midline donanımı ne olacak? Veya Astra nın enjoy donanımı?

    Liste fiyatı 95 ve üzerindekiler etkilenecek. Onlar etkilenmez...
    Elantra 1.6 CRDI 7DCT Elite de etkilenmez, neden? 85 bin TL fiyatı var.
  • Goruldugu gibi muhtesem ekonomi yine kendini gostermis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlamıyorum gitti.Bir arabaya 90 100 binler nasıl verilir cidden şaşıyorum.Daha üzerlerini söylemek bile istemiyorum.Anlamıyorum bu araçları alanlar ne kazanıyor.Yollar araç kaynıyor ve çoğuda cidden pahalı denecek lüks araçlar.İstanbul bu lüzumsuz araç sayısından dolayı trafik artık durma noktasına geldi.Eskiyi hatırlıyorum ciddi fark var.Benzin desen zaten fiyatı malum.Herkese sorarsan para bul yok peki bu araçlar benzinler öpücüklemi alınıyor.
  • Bir de aracın ağırlığına ve kullanım amacına göre de ayarlanacak diyorlardı, sadece fiyata göre ayarlanmışa benziyor. Acaba bir sürpriz olur mu ki?
  • Sadece 95bin TL üstü araçlara uygulanacağını sanmıyorum. Bu oranların da çıkacağını düşünmüyorum. Fakat porşeye binmeyin Fiat'a binin gerçek olabilir eğer bu gerçekse. Egea falan alt dilimde kalıyor direk satışları iyice patlar. 75bin TL nere 125bin TL nere haliyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rdiesel

    https://forum.donanimhaber.com/isin-icine-emisyonda-girdi-otv-nin-cevreci-boyutu-yersen--121512382-2

    https://forum.donanimhaber.com/basika-gereksiz-hale-geldi--121517271


    Ben dogruya dogru yanlisa yanlis derim benim guzel kardesim!

    Herseyi elestirmem ,dogu olana bile yanlis demem anlasildi mi sen ulke gundemine gelde biraz kk yi savun ,hic piyasada yoksun neden acaba

    3-4 aylik uzaklastirma yedim cunku Aralikta bitiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanarim yanarimda bi 5.20i alamadim ona yanarim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yazılanlar sahte. Böyle gelmeyeceğini herkes biliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baremin 10-15k altındaki araçların fiyatı artar.Biraz üstündeki fiyatlar azalır.
    Arkadaşlar çok ilginç bir döneme girdik.Mesela 308 in full paketi kurtarırken focus golf astra kurtarmıyor.Bu firmalar muhtemelen vergiden yırtan orta donanımın içeriğini artıracaktır.Mesela çok dolu comfortlıne lar çıkabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç bayiden çıplak düşük ötv alınır.Donanım bayi tarafından satış sonrası eklenir.Bu vergi sistemi bayileri bu sisteme yönlendirecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar yanlış, vatandaş düşmanı bir uygulama olduğunu, bunun resmen haraç olduğunu sayfalarca konuştuk. Batık müteahhitleri kurtarmak için bizim sırtımıza çöküyorlar. Neyse.

    Şimdi başka bir şeye değinmek istiyorum. Kimse bunlara bakıp iyi ya comfortline golf alırım falan diye rahatlatmasın kendini. Kur böyle giderse 1 sene içinde tüm c sınıfları baz 55 bini geçer.
  • Ulan şu ülkeyi o kadar çok seviyorum ama her geçen gün yaşamak biraz daha zorlaşıyor. Yazıklar olsun. Nedir yani binse vatandaşın güzel arabaya, azıcık yaşamdan zevk alsa. Bir otomobil keyfimiz vardı onu da elimizden aldınız. Haram olsun size verilen oyum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahaman -- 6 Kasım 2016; 21:56:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen böyle sabır eşiğim öyle zirve yapıyor ki forumda olmasak yardırıcam şuraya, otomobil aşıkları için bu ülke cehennemin kendisidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu savaş hali devam ettikçe hiçbirşey eskisi gibi olmayacak hala genelkurmay başkanı açıklama yapıyor en son terörist kalana mücadeleye devam edeceğiz diyor , aslında savaşa halkıda sokuyor bir bağlamda vergilerle zamlarla vatandaşında alım gücünü iyi düşürüyor , ancak şunu söylemek isterim ki bu terör olayının biteceğine hiç inanmıyorum şahsen .. Genel olarak dünyadaki terör örgütleri ile olan tüm mücadeleler sonunda anlaşma sağlanarak bitirildi ... Bilemiyorum bu iş öyle hemen bitmez uzun sürecek buhranlı günler Türk halkını bekliyor
  • Tüm fiyatlar kısa vadede artar 1.4 comf passat 117 bin tl iken trendline 85 bin tl olamaz onuda minimum 93 bandına çekerler hiç arabada 4 - 5 ekstra donanım için 32 bin tl fark kabul edilemez. Bu ötv işleri arap saçına çevirececek. Higline manuel passata 150 tl istenecek sanırım dizeli 180 bin olur ben anlamadım o zaman çoğu ev bir araba parası bile etmeyecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 milyar tl harcamışız fırat kalkan operasyonlarında.. O para kimden çıkıcaktı başka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuna bak ya devlet resmen vatandaşını nasıl daha fazla öpebilirim diye yeni yollar arıyor . Araba , ev almak artık imkansız hale gelmeye başladı ülkede.
  • Buda hürriyetin haberi. ÖTV ARTIŞI FALAN YOK KISA VADEDE. ŞUAN SATIŞ REKORU KIRIYOR SEKTÖR.

    ÖTV’de tehlike şimdilik geçti

    MALİYE Bakanlığı’na otomotivde yeni vergilendirme yetkisi veren kanun tasarısı 1 haftadır tartışılıyor. Ama dün Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yaptığı açıklamadan sonra şu an için herhangi bir vergi artışının söz konusu olmadığı anlaşıldı. İşin özeti, evet Maliye ÖTV’de yeni bir sistem oluşturmak için yetki aldı ama bunun nasıl olacağını henüz belirlemedi. Ağbal, CNN Türk’te yaptığı açıklamada vergide indirim ve artış olacağını söylese de dün komisyonda çok net bir şekilde fiyat dengelerini değiştirecek bir vergilendirme planları olmadığını açıkladı. Sonuçta 2016 yılında ekonomiyi sırtlayan otomotiv sektörüne yönelik bir vergi artışından tepkiler üzerine geri dönüldü. Hem sektör hem de vatandaşlar için tehlike şu an geçti. 2017’de sektör yetkilileri ile yapılacak kapsamlı görüşmeler sonrası ÖTV sistemi kökten değişebilir. Doğru olan emisyon oranlarına göre değişmesinde ama bundan 2-3 yıl önce yine aynı konu gündeme geldiğinde, bir çok hükümet yetkilisi ve bürokrat, “Lüks araçların emisyon oranı ucuz olanlardan daha düşük” diyerek bundan vazgeçilmişti. Bunu da unutmamak lazım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: besiktas





    Arkadaşlar net zamlar bunlar..Bu mail dün çok önemli bir otomotiv devinde müdür olan kuzenime geldi.Paylaşma kimseyle dedi ama ben gerekli yerleri kırpıp burda sizinle paylaşıyorum...Bu şartlar altında artık nasıl araç satılacak ben de anlamıyorum...Cep telefonlarında taksidi kaldırdıkları gibi burda da millet almasın diye böyle bir şey yapıyorlar..Amaç milletin borçlanmaması çünkü çok ama çok zor günler bekleniyor..
    Herkes elindeki aracının kıymetini iyi bilsin...

    Ne Denir ki buna?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.